Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pominu fakt, že název je óbrstupidní a zavádějící. Pokusím se oprostit od toho, že se všechny vedlejší postavy chovaly nepřirozeně. Dokonce zajdu tak daleko, že se snížím k prostému konstatování, že co se vývoje vztahů týče, tak jde o minimalistický "skvost"...žádný tam nenajdete. Ale těch závěrečných 20 minut scénáristické impotence a režisérského zmaru...to na mě bylo opravdu silné kafe. Celý film je paskvil, kde je 15% vcelku dobrých hororových momentů, 50% bezobsažných scén a zbytek je nelogická a hloupá slátanina. Vedle tohoto "díla" je třeba Žena v černém (2012), parádní žánrovka s luxusní atmosférou. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Příjemná duchařina z nemocničního prostředí, kde ve druhým patře „něco je“ a vědí o tom jenom děti, kterým samozřejmě nikdo nevěří. Pár nočních nové sestry, aby začala pátrat po historii, co se vlastně stalo, dává tušit, že se k tomu „něčemu“ přiblíží víc, než je zdrávo. Budované napětí je ucházející. ()

čidlo 

všechny recenze uživatele

Konečně zas po dlouhé době skvělá duchařina (horor jas se patří.)Vinikající ve všech ohledech a pro mně láhůdka jahůdka :-) 90% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Balagueróv rukopis je jasný, to napätie často stupňované až do neznesiteľnosti v tých najklasickejších hororových zápletkách, umne spracovaných a hoci porovnávam nerád, hlavne ak ide o duše krásnych utrápených dievčatiek, v porovnaní s až apokalyptickou TEMNOTOU je to len taká duchárska historka. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró natočil velice působivý, strašidelný a atmosférický horor s parádním obsazením a dobrými hereckými výkony. Jeho kamery a zvuky jsou naté nejvyšší úrovni a někteří režiséři USA, co točí ty bezduché krávoviny by se měli učit. 75% ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Průměrně debilní duchařina s pěkným hlavním bubákem, pár mrazivými momenty ale především naprosto OTŘESNĚ přehrávající Calistou Flockhart, které jsem měl chuť pokaždé co začala vřeštět, hysteřit nebo koulet očima zakroutit krkem. Co jí může uklidnit tak to, že v tomhle filmu nebyla sama.. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

C. Flockhart pekná a presvedčivá, no samotný film ani nie. Celkovo mi chýbalo napätie, nebála som sa. Ďalšie negatíva vidím v neoriginálnosti, predvídateľnosti, nechcem byť zasa premúdrelá, no rovno počas sledovania som rozmýšlala nad vylepšeniami, ktoré by sa dali umiestniť do dosť nudného scenára. Príde mi to tak, že v tomto prípade sa viac sústredili na atmosféru a efekty, ktoré sú na môj vkus až moc teatrálne, pričom príbeh stráda. Zopár svetlých miest (zaujímavý koniec) ma však už nedokázalo vytrhnúť z priemerného hodnotenia. Kvôli veciam, čo som napísala, sa to práveže niekomu môže páčiť, ja len že didn't work for me bro ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsou Španělé jediní, kteří v současné době dokáží vyprodukovat kvalitní atmosférický horor s šokující pointou v duchu kdysi excelentního Shymalana? ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pro svůj katastrofální stav má být dětská nemocnice brzy zavřena - už zde jej jen několik dětí s dýchacími problémy. Do nemocnice právě nastupuje nová sestřička Amy (Calista Flockhart), aby pomohla se stěhováním. Od dětí se ale dozvídá o tajemství dávno zavřeného patra, o kterém nikdo z personálu nechce ani slyšet.... Španělé pomalu, ale jistě začínají kralovat filmovému hororu - ať už je to Jaume Balagueró s tímto filmem nebo jeho sérií REC, nebo třebas výborný Sirotčinec. Nevím proč český distributor vymýšlel tak stupidní název, jako je Nepřemožitelné zlo, když originální název daleko víc vystihuje podstatu samotného zla a neevokuje v divákovi hned od začátku pocit béčka. Jinak ale Jaume Balagueró umí skvěle vybudovat atmosféru (což nakonec potvrdil i v REC), ale podařilo se mu i nezabít tento film nějakým hloupým happyendem. Herecký výkon Calisty Flockhart jen pak dokresluje vcelku dobrý pocit z celého filmu... 3.5* ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Na první shlénutí velice atraktivní horor, který se však ale hodně rychle vytratí z hlavy. Atmosféra působí mrazivě už jenom tím, že je děj zasazen do staré nemocnice. Noci jsou v takové budově strašidelné. A obvzláště, když je v nemocnici jedno již mnoho let opuštěné patro.. Bohudík nevím co bych měl kritizovat, bohužel však není ani moc co pochválit. Film se tak nějak vleče a člověk čeká na konec aby se dočkal rozuzlení. Ani by mi asi nevadilo pár scén vystříhat... Jde o dobrý horor, nic extra. Závěr film nehyzdí, nýbrž koukatelně doplňuje. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Děti a nemocnice jsou vždycky dobré téma pro podobné kousky. Tudíž atmosféra byla moc fajn. Bylo to drámo a pár scén se člověk opravdu zarazil a koukal, co bude. Jaume Balagueró je výborný režisér a tímto filmem si určitě neudělal ostudu a rád s epodívám na jeho další dílo, nicméně nejedá se o nic originálního či převratného. Největším mínusem tohoto horroru je jednoznačně hlavní hrdinka Calista Flockhart, která je otravná, ošklivá a nudná. Jediná špetku lepší herečka a mohl to být main stream horror. ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Obsahově slabé, málo scén s mechanickou holčičkou, málo lekaček, trochu více akce a napětí je ke konci, ale jinak je to takové, omšelé :) a proč tedy 4 ? ten konec mě dojmul, opravdu hezké. Jako horor je to ale bohužel spíše podprůměrné. Pointa je ovšem vcelku povedená, i když nic originálního to není. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou moc španělské duchařiny nesleduji, protože mi připadají všechny na jedno kopyto. Také jsem od jejich sledování na asi víc než přes rok upustil. Ne že by toto bylo "příjemné překvapení", ale musím říct, že film byl pohodový, slušně odsýpal a především si myslím, že pro horrorové fanoušky-začátečníky je film tím pravým. Moc strachu ani lekaček se zde neudává, ale atmosféra staré nemocnice je celkem mrazivá - na noční v takovém prostředí bych se fakt necítil úplně ve své kůži. "Holka robot" byla také slušně udělána a lámající se kosti dětí také nebyly dvakrát příjemné. SPOILER: Myslel jsem si, že, jak už to v takových filmech bývá, bude někdo tajit jisté skutečnosti. Nestalo se tak. KONEC SPOILERU. A i proto je mé hodnocení vesměs pozitivní. ()

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama