Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (259)

leftfield 

všechny recenze uživatele

Průměr s odřenýma ušima. Atmosféra sice dobrá, ale scénář omýlá otřepaná klišé (i když to z ní jako klišé) a první půlka (respektiva dvě třetiny) nuda nuda šeď šeď. Druhá půlka pak už jen šeď šeď :) ()

kucny 

všechny recenze uživatele

Keď sa mi do rúk dostal tento film, tak som si myslel že to bude jeden z ďalších akože hororov, akých sú v súčasnosti preplnené pivnice viktoriánskych domov postavených na indiánskych pohrebiskách strážených dušami, za života týraných, detí. Nehovoriac o tom, že ma odrádzalo obsadenie mne nesympatickej Calisty. Nakoniec som bol celkom príjemne prekvapený, ako výkonom spomínanej herečky, tak aj atmosférou, prostredím a zaujímavým nápadom mechanického dievčatka. Aj keď motívy boli trochu (trochu dosť) klišé, za príjemné prekvapenie dávam o 1* naviac. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Spanieli ma v poslednych rokoch coraz viac prekvapuju svojou hororovou tvorbou. Fragile ani zdaleka neni dokonaly horor ale ma k tomu pekne nabehnute. Odlahla nemocnica s detmi a opustenym strasidelnym poschodim. Najvacsou slabinou je ze film ma slabe pasaze ktore sa striedaju s tymi vyborne spravenymi. 4 hviezdicka je za ono "zlo" ktore je vynikajuco spravene a posobi naozaj desivo. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

80% postupem času mě to chytlo a do koce už nepustilo. Gumpovská zrůdička sice působí spíš komicky, ale atmosféra pěkně graduje. ()

merlinovic 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoc na to, že to měla být duchařina mi chyběly lekačky. Příběh taky moc nápadu nepobral. Ke konci to už nabralo spád a začalo se něco dít pro mě teda dost pozdě. ()

Megynka 

všechny recenze uživatele

No ... musím říct, že se mi to líbilo, ovšem začátek byl poněkud dlouhý a nudný - dost dlouho se nic nedělo. Kdyby tomu bylo jinak, jistě by se zařadil mezi mé oblíbené, je to škoda. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Už som sa začínal báť, že sa dobré horory minuli, alebo som sa ich už úplne prepozeral. A zrazu som narazil na Fragile, ktorý predčil všetky moje očakávania. Ano, prišiel som k tomuto filmu najmä vďaka menu režiséra (pochopiteľne aj vďaka REC), ale niečo tak výborné som fakt nečakal. Od začiatku mrazivá atmosféra, aj keď mierne pomalý a zbytočne suchý rozbeh, napriek tomu udržujúci hutný dych vďaka skvelej hudbe. Priestory starej nemocnice vyzerali už samy o sebe dosť desivo, nehovoriac o druhom poschodí :) A tá záverečná polhodinka - to bol miestami aj pre mňa riadny nervák. ()

dewil21 

všechny recenze uživatele

Za tohle by měli režisérovi zlámat kosti, pověsit na něj extenze a natahovat ho, jako on natahoval tenhle snímek. Atmosféra nebyla špatná, ono to v noci ve starý nemocnici funguje i bez strašidla, ale jinak jsem se nudila a hysterická Amy to tedy nezachránila ani náhodou. Závěr byl sice nepřekvapivý, zato působivý. Film jsem viděla dnes podruhé a musím ještě o * níž, protože z celého filmu jsem si kromě závěru nezapamatovala téměř nic, rozhodně to chtělo více napětí. ()

Paviozo 

všechny recenze uživatele

Docela slušný horor, ale nic tak děsivého ani zajímavého to nebylo. Tvůrci se nám snaží od začátku ukázat, že Calisa je vážně mentálně narušená, což možná až trošku přehánějí. Ale atmosféra slušná, konec povedený, a hlavně Yasmin Murphy jako malá holčička Maggie je naprosto kouzelná. Lepší průměr. ()

chlebo 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá keď väčšina užívateľov nespozná dobrý horor ani keď im ho takto naservírujú. Celý film som mal ten zvláštny pocit ako keď má za vami prísť nejaká Šarlot a ruku na srdce, občas som sa poprehmatával či nemám polámaných pár kostí, pretože som sa do toho zažral tak, že nejaké tie fraktúrky by som si popri tom všetkom isto ani nevšimol, takú atmosféru si hororfanda vychutná raz za čas, takže po zhliadnutí treba okamžite vymeniť trenky, taký orgáč ako títo španieli, ktorých horory si ma získavajú stále viac mi už dlho nepripravila ani moja stará. Čo by som vytkol je český preklad názvu tohto filmu, vďaka ktorému som ho dlho obchádzal, takže teraz mám nepřemožitelnú chuť dať prekladateľovi cez držku, ale nie zas takú veľkú ako tým kokotom, čo tomu dali menej ako tri hviezdy. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Výborně zrežírovaná podívaná.Kamera v daný okamžik ví přesně co snímat a dát filmu ten atmosférický zážitek.Velmi dobrý Balaquero. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Atmosférou je to povedené, avšak jako horor je to slabé s výjimkou jedné scény, kde mě zamrazilo v zádech. Ono to nemusí být nějak zásadně strašidelné, abych hodnotil vysoce, ale spíše než strach hodnotím u hororů atmosféru, příběh, potažmo scénář a zábavnost. Atmosféru to mělo určitě na 4 hvězdičky, ale příběh a herecké obsazení, mě nějak úplně neoslovilo. Herci hráli skvěle, ale já měl pocit, že nikdo nebere nic vážně a film se snaží být až moc realistický, dějí se divné věci, už ten začátek, ale nikdo nic neřeší a všem je všechno jedno. Pak se do toho musí zapojit hlavní hrdinka a až na úplném konci ji někdo uvěří, pak následujou 2-3 věty, jedna akční scéna a je po filmu. Film si zaslouží 4* ale já je nedám, mě to přišlo celkem odfláknutý, a příběh tohoto filmu jsem schopen odvyprávět jednou, průměrně dlouhou, větou. ()

solaco 

všechny recenze uživatele

Španieli, už viac krát dokázali, že hororové filmy točiť vedia. Fragiles má spočiatku trošku pomalší rozbeh. No len čo pominie počiatočné zoznamovanie s prostredím, vykľuje sa z toho slušná ducharina so zaujímavou pointou. Jaume Balaguero je kráľom Španielskeho hororu. Viac na http://strasidelnyblog.blogspot.com/ ()

Soubi 

všechny recenze uživatele

Jen málo názvů se tak nehodí k filmům, jako Nepřemožitelné zlo k Fragile :D. Není to zase až takový hard horor (i když si u něj nepříjemných pocitů užijete hodně -a navíc pár zlomenin :D),protože spíše než na laciné lekačky sází na pomalu budovanou atmosféru - a ejhle - ono se to daří! Jenže potom přijde konec, laciná podoba strašidla a pointa, která není ze skupiny překvapivých. Nicméně i tak to není špatný film. Kamera je velmi dobrá, čistá, zvuk pěkně dokresluje obraz, herci zkušení. Ale Sirotcinec je to samé mnohem lépe. ()

Borecz 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí mám z filmu mírně rozporuplné pocity. Na jednu stranu oceňuji poměrně slušnou (sice nikterak originální, ale ani příliš profláklou) zápletku, solidní herecké výkony i atmosféru, která je místy skutečně solidní, na druhou stranu však nejsem příznivcem scén typu "všechno se hroutí a hlavní hrdin(a/ové) tomu jen těsně uniká", kterých ve filmu sice není moc, ale nějaké přece a oželel bych i zpracování hlavní záporné postavy. V tuto chvíli hodnotím 3*, protože dojmy z filmu jsou jak kladné, tak i záporné. Snímek tedy určitě není špatný a v žánru by se pravděpodobně mohl zařadit k těm lepším, ale k dokonalosti má také ještě poměrně daleko. ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

100× viděné, ale absolutně bez atmosféry. Málem jsem se ukousal nudou a má polovička, která se bojí skoro všeho taky. ()

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama