Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Horor by to byl možná příjemný, ale řekl bych, že potenciál námětu nebyl ani zdaleka tak využit, jak měl být. Lekačky jsou minimální a s postavami se mi nepodařilo sympatizovat. Ve finále je ten film navíc tak strašně ospalý, že jsem si ho musel alespoň třikrát přetočit o kousek zpět, protože jsem neustále padal do mikrospánku. Asi po 2 hodinách jsem Fragile nakonec dokoukal a nadšený jsem zrovna dvakrát nebyl. Dle mého názoru existují opravdu lepší snímky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor zo španielskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o sestričke, ktorá prijme dočasnú prácu v nemocnici na detskom oddelení, pretože má byť v najbližšej dobe uzavrená a pacienti presťahovaní, ale už čoskoro si začne uvedomovať, že nie je všetko v poriadku, čo už pocítili aj iní pacienti, ale aj predchádzajúca sestrička a súvisí to s druhým poschodím, ktoré je už dlhé roky uzavreté a zanedbané. A tak musí sestrička odhaliť tajomstvo, ktoré toto druhé poschodie ukrýva, inak hrozí nebezpečie jej, ale aj ostatným. Spracovanie nie je najhoršie, ale sklamalo ma. Podobné zápletky mám rád a všetko, čo tu súvisí s tým hlavným sa vydarilo, v rámci žánru je to výrazne nad priemerom, ale úroveň filmu zhadzuje priemernosť všetkého ostatného. A toto platí celú prvú hodinu, všetky dôležité scény sú kvalitné, ale tá výplň, ktorá samozrejme zaberá väčšinu času ma až tak moc nezaujala a film upadá do mierneho nadpriemeru, takže stále sa na to bez problémov pozerá, no skutočne to zaujme len občas. Ale to sa našťastie zmení poslednú polhodinu, kedy tých priemerností výrazne ubudne na úkor toho dôležitého a tak škoda, že na podobnej úrovni nebol celý film. Po hororovej stránke som veľmi spokojný, páči sa mi výborná atmosféra, viaceré situácie sú aj slušne napínavé, hlavne preskúmavanie uzavretého poschodia má svoje hororové čaro a jednotlivé hororové scény sú síce väčšinou krátke, ale pomerne rozmanité a rozhodne zaujmú. Chválim aj postavu ducha, ktorý si vie získať rešpekt a navyše to aj celkom prekvapí, síce to nie je práve výraznejšie originálne, ale nedopadne to tak, ako sa dá spočiatku očakávať. Herecké obsadenie nie je zlé, síce Calista Flockhart to sama nedokáže dostatočne utiahnuť, ale napomáha jej charizmatický Richard Roxburgh alebo aj postava dievčaťa. Réžia a technická stránka sú výborné, Jaume Balagueró už dlhodobo dokazuje, že s týmto žánrom nemá problém. Rád by som dal lepšie hodnotenie, v rámci žánru sa určite nejedná o žiadny priemer, ale nanešťastie tá výplň medzi hlavnými scénami nie je dostatočná, vo väčšine podobných filmoch je zvládnutá lepšie a tak to celkovo vyjde len na tento lepší priemer. 66% ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Český názov filmu (akého amatéra už toto mohlo napadnúť?) je ako zo zlého hororu, no chvalabohu ma neodradil. Brilantne zvládnutú réžiu a atmosféru tohto snímku kazí len hlavná predstaviteľka Calista Flockhart, ktorej hororom je asi len jej vlastný život. (Tak toto je fakt dementný komentár, radšej to nečítajte!). ()

oLí 

všechny recenze uživatele

5/10 Jako plus jednoznačně bubák, prostředí s povedenými zvuky budovy a pár scén, u kterých jsem bleskově skoval nohy pod peřinu. Jinak nic novýho. Proti tomu tragická hudba, mdlej průběh a závěr jak z Bay Watch, kde u defibrilátoru "chyběl" snad už jen kudrnatej Mič :). Silnější dvě. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Po vzoru některých musím říct, že distributoři by si za názvy (a zbytečné překlady) zasloužili pětadvacet na holou. Hrozná škoda, Nepřemožitelné zlo tak působí trochu lacině. A to úplně zbytečně, protože má plné právo začlenit se mezi horory, které za to stojí. Nejde o žádné prvoplánové bububu, ani o vždy osvědčené triky, naopak, ladně pracují tvůrci s atmosférou, dobře využili příběhu (skoro mám chuť říct, že dle mého úplně dokonale) a dokonce byli schopni spojit dost žánrových prvků, které vás ani na minutku nebudou obtěžovat, Vřele tuhle "křehkou" pecku doporučuju a teď se budu snažit usnout (a půjde to těžko, pan Bubák s touhle krasomilou koukaj zpoza dveří, parchanti). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)
  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama