Reklama

Reklama

Padesátnice Brenda Gecková (v podání Kirstie Alley) je, jak se zdá, žena bez jediné morální vady a je pilířem společenství, jež dobrovolně pomáhá potřebným. Ale pak se stane něco zcela nečekaného. Její adoptivní devatenáctiletá dcera Marie uteče s dvouletým Jeremym od rodiny a děsivý příběh, který vypráví Philipu Rothmanovi (Will Patton), odhalí události, které byly u Geckových na denním pořádku. Sexuální zneužívání, týrání a otrocká práce jsou jen částí z nich. Brenda je zatčena, tvrdí však, že se jedná o nedorozumění a hodlá využít všech možností, aby Marii zničila. Pak však promluví i další svědci a hříchy rodiny Geckových narůstají do obludných rozměrů (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

sehe 

všechny recenze uživatele

Nedá sa veľa očakávať od TV filmu natočeného podľa skutočnosti,ale Rodinné hriechy som dopozerala dokonca.Veď len toť nedávno sa v Rakúsku odhalil, Fritzl väzniaci dcéru 24 rokov.Nevšímavosť okolia,neochota pomôcť,nemožná polícia ,dáva možnosť pošahancom,ako Brenda Gecková,alebo spomínaný Fritzl, ponižovať,znásilňovať,využívať ľudí,bez toho,že by si to niekto všimol.Kirstie Alley sa so svojou značnou nadváhou hodila na to monštrum, tváriace sa ako milujúca matka ochotná pomáhať všetkým.30 rokov pre Brendu a 3* pre TV film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Brenda Gecková byla vždy pro všechny vzorem dokonalé ženy. Věnuje spoustu času i peněz dobročinnosti, stará se o sirotky a nikdy nikomu neodmítne pomoc.Všichni ji mají rádi a obdivují ji. Jenže pak z domu Geckových uteče devatenáctiletá Marie a obrátí se na prokurátora s šokujícím vyprávěním o pekle, které u Brendy prožila. O sexuálním zneužívání, psychickém i fyzickém týrání, otrocké práci, krádežích, k nimž Brenda nutila děti, ale také o únosech, žhářství a podvodech. Šokovaný prokurátor se rozhodne zjistit, co z toho je pravda a co se skutečně v domě děje. Film vychází ze skutečných událostí, jenže se jedná o televizní zpracování a tak se dočkáme poměrně krotkých scén namísto nějaké drastičnosti, při které kamera ani moc neasistuje. Výsledek mohl být ještě mnohem lepší a znepokojivější vzhledem k několika podobným případům, které byly v nedávné minulosti v médiích odhaleny. Výsledek je sice slabší, ale i tak stojí za pozornost, už třeba tím, jak je tlustá Kirstie Alley ve své roli odpudivá. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Mísí se to ve mně - mám Kirstie obdivovat, že při svém nynějším vzezření vzala roli fakt odporné baby sociopatky (omlouvám se za ten výraz, ale slušnější by nebyl trefnější) - ta kila navíc oproti jejímu dřívějšímu looku jsou znát a tady navíc je docela za šmudlu....nebo ji zatratit, že na sebe nedbá a ještě si takto přidá touhle šílenou rolí? Ale to je vlastně jedno, protože herecky zde nemohla být lepší. Ani nevím, jestli to bylo podle skutečné události, doufám, že ne. Bylo to hrozné, bída na ještě větší bídu a chvílemi jsem měla co dělat se dodívat do konce. Film pro silné nátury. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

NAČRTNUTIE OBSAHU: Navonok je to vzorná rodina, ktorá je mimoriadne aktívna v sociálnej sfére. V skutočnosti však ľudí vykorisťuje a zotročuje... KOMENTÁR: Základný príbeh vychádza zo skutočnosti. Film Vás vtiahne do deja a ani súdne pojednávania nebudú pre Vás nudné. Obetiam budete držať palce, aby zločinci dostali spravodlivý trest. Čo hádam najviac teší je fakt, že aj v našej dobe sa dá dovolať spravodlivosti. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 15 rokov. ()

Killy 

všechny recenze uživatele

Na to že se jedná o TV film musím říct že jak herečky výkon Kristie tak i ostatních je výborný , dej filmu je zajímavý, zazivny a jelikož se jedná o skutečnou událost tak mrazivý. Ano viděla jsem lepší filmy ale od tohoto jsem neočekávala vůbec nic a on mě absolutně překvapil a vřele doporučuji videt! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Příběh je inspirován kriminálními činy Frances Burt. (jakubmoravec)

Reklama

Reklama