Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Mania 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda matematiku, ale v Charlieho podání jsem i já začala něco málo z ní chápat. A když se s tím sama nemusím babrat, je vlastně i super. Stejně tak i seriál. Přeci jen je to něčem jiném, když zločince najdou pomocí matematiky, než nějakých speciálních, už přeci jen okoukaných, laboratorních technik. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina kriminálních seriálů, i tento začne po čase nudit. Čím více dílů sleduju, tím více musím užasle hledět, kolik neobjasněných případů by tahle parta měla, nebýt jednoho ( nebo dvou, tří a nebo pěti - podle toho kolik známých Charlese se v dílu oběví ) matematika, který odhalí všechny části skládačky a FBI si dojde pro padoucha. Nebýt Charlese, tak je úspěšnost vyřešených případů na hodně nízkém čísle. ::: .A jako u všech podobných seriálů mě neskutečně vytáčí výslechy zatčených, které v každém díle probíhají úplně stejně. Agentka ( vždy to musí být žena, protože chlapovi by to nikdo nesežral ) nasadí plačtivý tón, zeptá se na děti, plačtivě vysvětlí že to co udělal nebo co se stalo, je přece špatné, a zatčený se pod tíhou plačtivých slov ke všemu přizná - i takový tvrďáci, kteří patří k elitním vrahům všech možných fanatických skupin. Komu to nestačí, tak si ještě může užít u rodinných trampot Eppsovic rodiny, kdy se probírá úplně všechno. A na závěr - komu by tohle všechno ještě nestačilo - se začneme zaobírat i samotným bohem a vírou v něj. ~~~ Další zajímavý seriál, který dojel na to, že je z USA, která musí do všeho montovat hrdinství, proslovy a víru ( Po mnoha dílech upravuji hodnocení z 4 na 2 hvězdy, protože je to díl od dílu horší a horší. V každé z posledních řad už se o bohu mluví v každé epizodě ) ()

Reklama

Domo odpad!

všechny recenze uživatele

Další z amerických ptákovin, kterými naše komerční televize vyplňují aktuální program našich nenáročných konzumentů. Spousta "cool" video triků, bez kterých se dnes moderní kriminálka neobejde a které každý díl natáhnou natolik, aby se do něj vlezla reklama. Ultrageniální dedukce, které by mohl závidět i Doylův Holmes, vyvedené z nesmyslných čmáranic na skleněnou tabuli. ()

Obivan 

všechny recenze uživatele

Skoro v každém díle zazní nějaká dobrá hláška a seriál se mi zdá být docela zajímavý. I když šťávu mu dodává samozřejmě Charlie, génius na čísla, looser na scrabble. Co rozhodně zaujme, je celkové originální zpracování, neboť spojit dohromady něco na první pohled tak vzdáleného jako matematika a kriminální seriál, už požaduje slušnou dávku odvážnosti. ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

. Nieže by som sa v matematika vyznal, ale niektoré riešenia záhad, ktoré chce vypočítať pomocou nejakého vzorca alebo pomocou nejakej teórie založenej iba na domnienkach poprípade nejakej anabáze mi pripadá troška sci-fi. Nechcem nášho mladého číselného mága podceňovať, ale niektoré jeho dedukcia sú v 80% prípadoch iracionálne a von koncom nezmyselné. A nemusím byť génius, aby som zistil pravdepodobnosť jeho výpočtov sú viac ako len málo pravdepodobné. Ale viac-menej, keď sa tým nebudem zaoberať, tak je to slušná kriminálka a dokážem sa prehrýzť cez premúdrené matematické výroky Charlesa. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 15:45 se Larry (Peter MacNicol) ptá Charlieho (David Krumholtz), jestli zná Petra Hlaváčka, že je to tak trochu posedlý Čech, který z bot či jejich otisků dokáže přečíst výšku, fyzické neduhy atd. Nejedná se o fikci, Petr Hlaváček byl český obuvnický expert, který se mimo jiného zabýval i výzkumem obuvi Ötziho. (Proste..Jana)
  • "S Bixel St" je názov ulice za budovou, kde sídli FBI v seriály. V 4. epizóde 6. série s názvom "Autor neznámy" je spomínaný film Bixel Street. (ČSFD)

Reklama

Reklama