Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nemohu říci, že bych viděl poctivě všechny díly, ale i z těch několika, které jsem měl tu čest zhlédnout, jsem usoudil, že je to příliš diskutabilní a mnohdy až pitomé. Věřím, že v některých případech je možné postupovat matematickými výpočty, ale v reálném světě to funguje jinak. Námět zajímavý, ale těžko uvěřitelný. Navíc musím přiznat, že většina hlavních aktérů mi nebyla sympatických. Prostě nic pro mne. 40% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tahle kriminálka se tolik liší od těch ostatních hlavně v tom, že se prostě musím kouknout na další díl! Mnohem lepší než nějaký Las Vegas, New York nebo Miami. Charlie je drsňák, a jeho schopnosti jsou fakt dotažené do posledního detailu. V každém díle nám dokazuje, že "skrze matematiku můžeme objasnit největší záhady světa." Co se týče jeho bráchy Dona, také nemám výtek. Prostě velice dobrý seriál, který produkují takové kapacity jako jsou Tony Scott a Ridley Scott. Jen tohle je záruka kvality. EDIT: Snižuju své hodnocení o jeden stupeň dolů ze dvou důvodů: 1) Po druhé sérii jsem se prakticky přestal dívat a můj zájem o seriál téměř opadl. 2) A posléze jsem objevil nejdokonalejší kriminálku všech dob a od té doby jsem na tyto seriály více kritický. Nicméně, stále se raději podívám na tohle, než na kteroukoliv CSI! ()

Reklama

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Prvních pár sérií super, pak už dosti otrava. Především Charlieho přirovnání mě od čtvrté série začaly lézt krkem a když se do nich začaly dostávat i další z postav, bylo to už opravdu na hlavu. Naštěstí vše vyrovnal skvělý Judd Hirch a především Peter MacNicol, který pro mě osobně byl nejlepší postava celého seriálu. Ve výsledku se tedy jedná o několik hodin matematiky na pozadí obyčejné kriminálky. Prostě průměr. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je bomba. Dalších pár dílů už se začne člověk trošku nudit. Po +- dvacátém dílu už je to pořád jedno a to samé. K tomu mi přijde, že kromě těch prvních několika dílů, které byly opravdu skvěle promyšlené, byl zbytek tak nějak splácaný a náhodný, že to s realitou mělo málo společného. 55% ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina kriminálních seriálů, i tento začne po čase nudit. Čím více dílů sleduju, tím více musím užasle hledět, kolik neobjasněných případů by tahle parta měla, nebýt jednoho ( nebo dvou, tří a nebo pěti - podle toho kolik známých Charlese se v dílu oběví ) matematika, který odhalí všechny části skládačky a FBI si dojde pro padoucha. Nebýt Charlese, tak je úspěšnost vyřešených případů na hodně nízkém čísle. ::: .A jako u všech podobných seriálů mě neskutečně vytáčí výslechy zatčených, které v každém díle probíhají úplně stejně. Agentka ( vždy to musí být žena, protože chlapovi by to nikdo nesežral ) nasadí plačtivý tón, zeptá se na děti, plačtivě vysvětlí že to co udělal nebo co se stalo, je přece špatné, a zatčený se pod tíhou plačtivých slov ke všemu přizná - i takový tvrďáci, kteří patří k elitním vrahům všech možných fanatických skupin. Komu to nestačí, tak si ještě může užít u rodinných trampot Eppsovic rodiny, kdy se probírá úplně všechno. A na závěr - komu by tohle všechno ještě nestačilo - se začneme zaobírat i samotným bohem a vírou v něj. ~~~ Další zajímavý seriál, který dojel na to, že je z USA, která musí do všeho montovat hrdinství, proslovy a víru ( Po mnoha dílech upravuji hodnocení z 4 na 2 hvězdy, protože je to díl od dílu horší a horší. V každé z posledních řad už se o bohu mluví v každé epizodě ) ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • "S Bixel St" je názov ulice za budovou, kde sídli FBI v seriály. V 4. epizóde 6. série s názvom "Autor neznámy" je spomínaný film Bixel Street. (ČSFD)
  • Larry (Peter MacNicol) mluví s Amitou (Navi Rawat) o Ethyl-formiátu a v rukou drží misku s malinami. Tuto látku obsahují maliny a je zodpovědná za jejich chuť a vůni. Přesto Larry mluví o jahodách. (MiluskaP)
  • Postavu Davida Krumholtze oslovují všichni Charlie, pouze jeho kolega Larry mu občas řekne Charlesi, a to v případě, kdy mu chce sdělit něco důležitého. (Greg)

Reklama

Reklama