Reklama

Reklama

Point Pleasant

(seriál)
USA, (2005–2006), 9 h 30 min (Minutáž: 43–44 min)

Hudba:

Robert Duncan
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál Point Pleasant sa odohráva v malom rovnomennom mestečku Point Pleasant nachádzajúcom sa blízko New Jersey, ktoré je hneď na začiatku zasiahnuté silnou búrkou. Tej noci zachráni záchranár Jesse v mori pred utopením mladé dievča, Christinu Nickson, ktorá sa vydala do mesta hľadať svoju matku. Okamžite sa jej ujme rodina miestneho doktora Kramera a rozhodne sa o ňu postarať, kým nebude po tom, čo prežila, úplne v poriadku. Netušia však, že práve jej príchod v krátkej dobe dramaticky zmení chod udalostí a hrozba vypuknutia pekla na zemi naberie silnejšie kontúry. (M.a.t.t.)

(více)

Recenze (22)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jedno města, jeden maják, několik postav a jeden společný osud. Point Pleasant se pokusil o nemožné a vzkřísit hororové seriály s náboženskou tématikou s trochou nového přístupu a jen velmi malým prostorem. Na seriál pouhých 13náct dílu je zvláštně laděných a občas dost nevyrovnaných. Některé si bravurně hrají s atmosférou a herci, kteří jsou perfektně vybráni do svých rolí, a jindy jde pouze o obyčejný seriál, který o na svou náboženskou tématiku skoro zapomněl. To se však zlomí 6tým dílem, od kterého je to hororová jízda, kterou jsem v seriálech dlouho neviděl. V závěru budete žasnout, jak tvůrci dokázali najít správnou cestu a nezůstat v obyčejných klišé, který tu pár je, ale jinak to prostě nešlo. Ohledně postav mě nejvíce zaujala skvěle vybraná hlavní hrdinka, která od něžné krásy anděla přechází velmi rychle k rudé ďáblici, před kterou bych utíkal. Další překvapení je pro mě reinkarnace Granta Showa, který většině bude znám ze seriálu Melrose Place, a rozehrává ve filmu skvělou partii, v které mu nikdo kromě hlavní postavy nekonkuruje. Potěší také hudební téma od Dannyho Elfmana, které vystihuje seriál velmi přesně a celkově hudba, hlavně v závěrečné epizodě, která je naprosto skvělá a překvapivá, perfektně sedí (jedna skladba v závěru mi připomněla Terminátora...). Je škoda, že PP byl po 13nácti dílech ukončen, protože tento seriál byl jistě plánován na víc dílů, ale alespoň "nějaké" finále potěší a celý seriál částečně uzavírá. Možná v budoucnu bude svět znovu chtít vidět náboženský souboj dobra a zla v podobě dvou teenagerů v jednom malém městečku... Přes pár slabších okamžiků je rozhodně PP počinem , který by seriálovému divákovy neměl uniknout. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

PP je docela nesourodá a občas až nepříjemně klišovitá směsice hororu, thrilleru a dramatu/rodinného dramatu. Drama je můj oblíbený žánr, a tak si potrpím na propracované postavy, jejich vývoj a vzájemné interakce. Toho se mi v PP bohužel nedostalo. Když seriál občas zabrousí do klasické dramatičtější polohy, rychle z ní vybruslí nějakým nadpřirozeným prvkem, což je vzhledem k primárnímu žánru pochopitelné, ale nikoli potěšující. Postavy jsou převážně schématické, víceméně setrvávající v počátečních charakteristikách (čest výjimkám, viz níže), a tak vás po třech čtyřech dílech už ničím nedokážou překvapit. Navíc mi opravdu vadilo pekelně pomalé tempo, občasná až přílišná doslovnost v případech, kdy nebyla nutná, a naopak nedoříkávání toho, co by se doříct mělo (není řeč o zakončení, spíš mi chyběly motivy jednání určitých postav, a tak se z nich staly jen ploché loutky). Nicméně, námět má drápek (což nedává zvědavým divákům (jako jsem já) jinou možnost, než se koukat dál...), a zpracování má hutnou atmosféru, čemuž napomáhá taky výborná hudba (mimochodem, úvodní znělka je lahůdka). Obsazení je velice přesné, obzvlášť krásná Elisabeth Harnois, kterou jsem zpočátku podezříval, že na roli ďáblova dítka nebude mít dostatečné charisma, a taky Dina Meyer, jejíž Amber Hargrove mě bavila opravdu hodně. Ač komentář vyznívá spíš negativně, v konečném důsledku se mi Point Pleasant líbilo, a určitě stojí za podívání. Mno, minimálně pro fanoušky žánru je to pomalu povinnost... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Drama, thriller nebo žánrový kříženec? Bohužel od všeho trochu. Zatímco vztahová linie všechno poutavě otevře, ustoupí později zbytečně důrazně do pozadí a daleko větší prostor získá mysteriózní atmosféra. Aby i té těsně před koncem došel dech. Ani přesně nevím, na co si mám stěžovat, protože celá série je prodchnutá napětím i pořádnými překvapeními a kdykoli se objeví Lucas, tak nemám daleko k fandění. Jenže tenhle příběh si zasloužil pořádně dopointovat. Sama jedna z tvůrkyň, Marti Noxon, přiznala, že při natáčení finále už bylo jasno, že se pokračovat nebude a stejně se vygradovanou situací zase tolik věcí nezmění a vrátka zůstanou pootevřená snad ve všech důležitých dějových linkách. A to i přestože mi poslední minuty jasně ukázaly, že při více sériích by už Point Pleasant nefungovalo. Nakonec vzhledem k průběžné vysoké spokojenosti trochu překvapivé lehké zklamání, ale stále výtečně natočený, nepředvídatelný a nenápadně anticírkevní seriál. 75% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

"Svet je ako chorý pes, ktorý potrebuje utratiť." V obyčajnom prímorskom mestečku Point Pleasant sa začnú diať neobyčajné veci, keď sa miestnym podarí z mora počas búrky zachrániť mladé dievča menom Christina. To dievča je totiž "jeho" dcéra a Point Pleasant je pre ňu len dočasným pobytom do chvíle, kým nepríjme svoj osud. A vedzte, že vzbudiť v ľudoch temnú stránku je skutočne tak jednoduché, až je to smutné. Tentokrát však následky môžu byť mimoriadne nepríjemné... a ja som si nemohol dovoliť nebyť pri tom. Vynikajúca miniséria. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

To jsem takhle zjistila, ze muj oblibenec Robert "T-Bag" Knepper hral v jednom serialu. A komentare na csfd tvrdily, ze by mohl stat za to. Roberta jsem nakonec videla v jedne bokove rolicce v jedinem dile. Mozna jsem akorat nastvana, ze to "skoncilo-neskoncilo", ale pardon, s takhle blbym scenarem (a hlavne ultradrsnyma hlaskama) jsem se uz dlouho nesetkala. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Beverly Hills meets Omen meets Buffy, k tomu kresťanský motív boja dobro vs. zlo, a to celé v nevyrovnanom seriáli, kde slabé diely sa striedajú s mimoriadne vydarenými, donebavolajúce klišé s nečakanými vyústeniami situácií (klobúk dole pred výborným finále), schematické charaktery s pomerne zaujímavými atď. a tak podobne. Neľutujem, že som videl, ale vracať sa k tomu asi nebudem. Tri hviezdy, plus bonusový bodík za geniálnu úvodnú znelku - 7 / 10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Úvodní díly načínají děj velice zajímavě, ale čím více seriál začne přecházet od teen dramatu k mystery lince, začne to celé sklouzávat ke stokrát viděnému "supernatural" klišé, které jsem už viděl v mnoha případech zpracované i lépe. Point Pleasant má zajímavé, byť trochu umělé obsazení, a vcelku povrchní a (navzdory perfektnímu openingu) neatmosférický děj. Okouzlující dáblice Elisabeth Harnois to celé dost táhne nahoru, ale pravdou, že znova bych si to asi nepustil. Jedině, že by někdo seriál v několika dalších dílech zakončil, protože zrovna v momentu, kdy to začala být sranda, tak je konec. A pointa samozřejmě nikde. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Až mi běhá chvílema mráz po zádech.. Elisabeth Harnois je jedna z mých oblíbených hereček a sakra že si to zaslouží. Opravdu dobrá dějová linie a pro mě epický (a kupodivu nečekaný) závěr. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Výborná mystery/drama minisérie, která měla potenciál stát se bezmála kultovním seriálem. Bohužel však (podobně jako u Miracles) v USA seriál narazil na odpor a kvůli nízké sledovanosti byl posléze Foxy zrušen. Absolutorium si zaslouží nápaditý scénář, kombinující prvky těch nejlepších rodinných dramat se zajímavým nadpřirozenem. Postavy jsou napsány velice dobře a casting se podařil na výbornou. Dodnes můžu slintat nad vnady hlavní představitelky, "andělsko- ďábelské" Elizabeth Harnois, která vypadá, jako by se promenádovala na módní přehlídce. Nicméně úlohy "dítěte temnoty" se chopila víc než dobře. Nepokulhávají další představitelé hlavních rolí, z nichž jednoznačně na sebe pozornost upoutává cynický, hláškující záporák Lucas Boyd (výborný Grant Show), nezaostává ani Dina Meyer či půvabná Aubrey Dollar. Esem v rukávu je potom cameo Roberta Kneppera. Pochvalu si rovněž zaslouží výborná kamera, úvodní Elfmanova znělka a hudba Roberta Duncana (7. série Buffy). Poslední díl svou otevřeností a nedořečeností sice naštve, ale samotný závěr na druhou stranu není klišé a zanechá z Point Pleasantu velice příznivý dojem. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Po velmi slibném začátku přichazí nekolik dílu na úrovni 90210, ale v zápětí seriál opět spadne do těch správných kolejí a "hra" přidává na obrátkách, psychycky vypjatých situací a začína se odkrývat více tajemstvi. Seriál bohužel, nebo spis dábludik :) skončil dříve, a to naprosto dokonale a pro mnohé jistě překvapivým koncem. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Kromě zaškatulkování do multi-žánru "temně fantasy-mystery hororového goth dramatu" (čehož si zaslouží jen z poloviny), jsem narazila na IMDB na zajímavé přirovnání: Point Pleasant je zkřížením Charmed s Bevery Hills 90210, což je celkem výstižné. Cílovou skupinou diváků jsou především náctiletí, kteří ocení typickou romantickou zápletku s trochou nadpřirozena. Za zmínku stojí některé vedlejší postavy, ať už to je postava Ben Kramera, který přijme Christinu do své rodiny. Zahrál si ho Richard Burgi, kterého určitě znáte jako Karla Mayera z Desperate housewives. Nebo zlotřilý poskok Lucase Boyda, kterého si zahrál Adam Busch (Warren z Buffy). Či epizodní role záhadného muže v jednom flashbacku, kterého si zahrál Robert Knepper (Prison break). ()

Gunslinger 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho posledného dielu tak možno aj za 5 hviezdičiek.. Kamarát to zhodnotil ako niečo medzi Buffy a Zúfalými manželkami :D ale mne osobne tento seriál výborne sadol.. Skvelá atmosféra, výborná úvodna zvučka, pekná hlavná predstaviteľka a trvanlivosť hlavných hrdinov nieje moc vysoká (tj. umierajú , čo je dobre :)) ()

Kangaxx odpad!

všechny recenze uživatele

Videl som 1,5 časti a musím povedať, že ide o neskutočnú klišovitú sprostosť s nelogickým konaním postáv, voči ktorým by i negramotní domorodci na Sumatre vyzerali ako Einsteinove deti. Ani krásne ženské v hlavných úlohách to tentokrát nezachránia... P.S. : Podľa reakcií ostatných súdim, že sa seriál rozbehne v neskoršej fáze, ale pravdupovediac si nedokážem predstaviť, čo by z tohto nezmyslu dokázali scenáristi vyčarovať. Škoda, pretože námet vyzeral lákavo. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

PP je 13 dilna drama/horror serie, ve skratce na tema "Prichazi Satan". Serial byl predcasne zrusen (podezrivam panbickarske Amiky ze na to nemeli zaludek), nicmene tech 13 existujicich dilu tvori vicemene uzavreny celek. A stoji to za to. Nebot jak prohlasil Lucas Boyd - jeden ze zkusenych zastupcu Dabla na zemi - probudit v obycejnych lidech zlo je az strasidelne snadne. Vic nebudu prozrazovat, snad jen ze tohle dilko doporucuje 9 z 10 cyniku. ()

Yuriko 

všechny recenze uživatele

Ne příliš známé dílko. To je bohužel škoda. Je to velmi kvalitní seriál, kterému stojí určitě obětovat trochu času. Ze začátku to brnká na romantickou linku s prvky mysteriózna a někdy i hororu. Překvapivě chytrý seriál s výborně vybranými herci. O hlavní představitelce netřeba se zmiňovat. Ze záporáka se stane klaďák a z dobráka záporák. Vše pokračuje a vy se můžete jenom domnívat jak to skončí. A konec stojí za to! ()

maciii 

všechny recenze uživatele

První polovina seriálu se táhne jako hlen, tváří se jako rodinné drama a to málo mysteriózna v něm působí dost nepatříčně. V té druhé už mystika hraje prim a paradoxně dostává celý děj hlavu a patu. Sem tam se objeví zajímavý nápad nebo zvrat, ale chtělo by to celou sérii razantně zkrátit, aby vůbec vyzněly. Postavy jsou ploché, nepropracované a popravdě mi ani jedna nebyla sympatická. Ztráta času, ačkoliv v druhé polovině celkem příjemná. 50% ()

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

Tady je jedna věc úplně špatně a tou je prosím Elisabeth Harnois, tak akorát pěkná, tak akorát herecky nadaná, ale to bohužel nestačí, sama to neutáhne a bohužel je to dost znát...a vzhledem k tomu, že seriál má nějákých 12 nebo 13 dílů, tak hádám nejsem jedinej s podobným názorem. Nápad ale není vůbec špatnej. ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Neviem zatiaľ čo si mám o tom myslieť.. Pár vecí mi prekáža (bude spoiler) ako napr. Chlapci sa pobijú a na druhý deň sa rozprávajú akoby sa nič nestalo, mŕtve vtáky na cintoríne ženskú vôbec netrápia a nechá si to pre seba, zhorená ľoď a mŕtvy hňaz sú tiež všetkým u riti a nikto to nerieši... Hororový seriál to po tretej časti nie je, skôr rodinná dráma..uvidím čo bude ďalej, snáď sa to rozbehne. Aspoň že na Christinu sa dá pozerať... No.. Pozrel som všetkých 13 častí.. Mal som si prečítať komentáre, že to neskončí 13-tou časťou a seriál sa ďalej netočil, nemal by som teraz pocit, že ma asi jebne. Nebudem sa rozpisovať, čo mi tu vadilo a čo nie..ani neviem čo mi nevadilo. Od hororu to má asi tak ďaleko ako ja ku astronautovi. Nasratý som, že som zabil toľko hodín, takouto hoädinou. Dve hviezdy za dve hviezdičky postavy Christin a Judy. ()

bulawaio 

všechny recenze uživatele

8/10. I když bych to asi nikdy po prvním dílu neřekl, tak seriál se mi moc líbil. Při sledování je potřeba se obrnit a překousnout první tři díly, které trochu vypadají jak levná nahrazenina Beverly blbs. Na to se vám následně dostane super mysteriózní seriál. Je však potřeba brát určité věci s nadhledem a překousnout trochu toho cukrování, neb si myslím, že to bylo primárně točeno především pro teen. Vzhledem k odlišně linii příběhu to ale lze v zásadě popřít. Z tohoto důvodu asi nikdy nebyl vysílán u nás a nezískal významný ohlas i přes svojí kvalitu, která se tomuhle dílku jednoznačně nedá upřít. Doporučuju. ()

Reklama

Reklama