Reklama

Reklama

Zoufalé manželky - Série 1

(série)
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2005), 16 h 27 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, James Denton, Steven Culp, Ricardo Chavira, Mark Moses, Brenda Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(23)

Recenze (5)

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Ulice, kde snad vůbec nic není tak, jak se zdá. Už od prvního dílu si vás seriál zaháčkuje a nepustí. A i když pár věcí mohlo být trošku utaženějších, je hned první řada už tak skoro dokonalá s perfektně vykreslenými charaktery. Líbí se mi, jak jsem kdysi Zacha nenáviděl, ale tentokrát jsem s ním i soucítil. A i ty krátké scénky, které nejspíš zapomenu (Lynette a její bláznivé snění s Mary Alice nebo když Andrew odstrčí Bree od televize) mě jen utvrzují, že tenhle seriál je fakt klenot. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech (s původním zněním) má první série stále své kvality - zápletku, mysteriózní dějovou linku, ideální obsazení (oceňuju, jak český dabing vystihl hlasy i charakter původních hereček) a humor. I po letech funguje dobře základ seriálu na partě dobře situovaných sousedek, které jsou všechny svým charakterem často nesnesitelné, ale zapeklité situace, do kterých se kvůli své povaze dostanou, jsou velmi zábavné (zajímalo by mě, kolika lidem kromě mě přijde jako nejsympatičtější postava sexy mrcha Eddie). Po letech je zajímavé vidět, jaké témata (a jak) tehdy seriál řešil (špičková manažerka nucená zabíjet svůj profesní život doma na mateřské nebo konzervativní věřící matka otřesená představou ostudy z homosexuálního syna). Je to ještě éra, kdy jedna série měla 20+ dílů, ale utíká to rychle. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak si konečne po rokoch dávam repete. Tentoraz v CZ dabingu, ktorý sa do veľkej miery vydaril a len na pár hlasov som si musel zvykať. Napríklad moju milovanú Teri Hatcherovú by som radšej počul s nejakým krehkejším hlasom, aj keď chápem, že dabérka zo Supermana sa už na dabing vykašlala. Je to skvelý mix komédie a drámy. Tak trochu paródia na denné seriály, ale dostatočne seriózna na to, aby dokázala aj dojať. No a ani detektívna línia na ktoré si bežne nepotrpím, mi v  tomto seriáli nevadila. Každú sériu dostaneme zaujímavú záhadu, ktorá sa tak akurát rýchlo postupne odhaľuje. Na jednej strane sa dá v hlavných obrysoch ľahko odhadnúť, ale v detailoch vždycky až do posledného dielu vždy prídu s nejakým prekvapením. Tentoraz sa týka pôvodnej členky manželiek, ktorá sa samovražde stane po zvyšok seriálu rozprávačkou celého diania. Záhada jej samovraždy dostatočne pútavá. Z línií ústrednej štvorky sa tu začne pravdepodobne nekonečný románik medzi roztržitou Susan a v tejto sérii ešte tajomným Mikeom. Lynette ešte otročí v domácnosti, kde jej deti dávajú zabrať, tak aspoň komanduje manžela. Táto séria je najdôležitejšia pre vývoj Bree. Dozvieme sa prečo je taký magor do upratovania a bohužiaľ jej línia s manželom skončí tragicky. Gabrielle ma vždycky bavila najmenej a užíval som si hlavne, keď si musela trochu zamakať. Zato jej manžel mal viacero vtipných scén. Hlavne keď furt omylom zmlátil nejakého gaya. Z ostatných stojí za zmienku sexy mrcha Edie alebo roztomilá dcéra Susan. Mladá krv je tu zatiaľ buď za parchantov (syn Bree) alebo za magorov (Zach Young). Takže táto séria je v každom ohľade vydarená. Finále napínavé. Proste za plný počet. 10/10. ()

Galerie (216)

Zajímavosti (7)

  • Fanúšičke seriálu sa tak páčili šaty, ktoré mala Gabrielle (Eva Longoria) v prvej časti seriálu, že napísala producentom, či by jej neprezradili meno ich dizajnéra, aby jej mohol navrhnúť jej šaty na maturitný ples. Producenti jej namiesto toho poslali tie šaty, ktoré si nakoniec obliekla na ples. (ladko)

Reklama

Reklama