Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Ukázka z filmu 3
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Ukázka z filmu 3

Recenze (571)

castor 

všechny recenze uživatele

Někdo žije čítankově šťastný život, jiný zažívá bolestné období. Asi tak je tomu i na zdánlivě idylickém předměstí Wisteria Lane, kde si na první pohled všimneme pečlivě střižených trávníků, laťkových plotů a honosných sídel. Ona „American Beauty“ má ale pochopitelně řadu nevyjasněných otázek, které rozproudí především sebevražda jedné hospodyňky – manželky a matky a zároveň kamarádky čtyř jiných žen, které tvoří ústřední páteř celého seriálu. Pomocí jejího hlasu tak postupně nahlížíme do dalších teplých domovů a neméně zajímavých osudů než byl ten její. Netuším, jak to bude s invencí v dalších sériích, ale ta první je naprosto dokonalá!! Ironické dialogy, svižné tempo vyprávění, jímavě propletené osudy. Momentálně (ŘÍJEN 2006) není nad něj. V tuzemsku paralelně běžící seriál Lost (podobně úspěšný) Zoufalým manželkám zatím nesahá ani po ramena (i když netrpělivě vyčkávám, že se to brzy změní). Dynamický seriál doprovázený hudbou Dannyho Elfmana navíc značně těží z precizně vybraného hereckého obsazení. Vedle rozmanitých postaviček předměstí (závistivá sousedka, typická blondýna, záhadný hezoun-instalatér, zahradník-milenec) je velkou zbraní čtveřice hlavních představitelek, kdy každá má ve své rodině zcela odlišné role. Přesto příběhy každé z nich mají neuvěřitelnou hloubku a vtipné momenty; u mě zatím mírně vyhrává rozvedená a pravidelně zmatená Teri Hatcher (jejíž velkou zbraní jsou nápady dospívající dcery). Řadou prestižních cen oceňovaný seriál v mých očích zatím o třídu převyšuje seriály z posledních několika let!! ÚNOR 2008: Rozkoukal jsem čtvrtou sérii a je až s podivem, že za oceánem toliko milovaný seriál neztratil nic ze své elegance. Zatím poslední série jede v neuvěřitelně sebevědomém stylu. Moje plné hodnocení je tak umocněno nostalgií, se kterou vzpomínám na první díly, na proměny charakterů, na první uzlující se vztahy, intriky.. Ubylo absurdních situací (už i Susan Mayer se zkrotila), přibyly ty přirozeně lidské (vážnější vztahové peripetie, falešné těhotenství, zhoubná nemoc), ale nadhled i mysteriózno se nad našimi hrdinkami stále vznáší. Momentálně asi nejvíc fandím Solisovým a Scavovým.. a brilantnímu Orsonu Hodgeovi (Kyle MacLachlan)!! Ale co je zásadní: každá postava vás enormně zajímá, všechny osudy mají dostatečně silné nehty, aby se vám zaryly do paměti. Je to zásluha především herců, kteří zrají jako víno. Jen tak dál.. a vězte, že přijde i pořádné tornádo!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli se mě jenom dotkneš, porodím to dítě hned teď a utluču tě s ním." Mám pro strach uděláno, ale Zoufalek se trošku bojím. Proto jsem je vždy sledoval s nabitými kolty v rukou a s vytyčeným koridorem pro ústup, kdyby chtěly projít obrazovkou za mnou. Ovšem při dodržení těchto a dalších utajených bezpečnostních opatření, jsem se vždy dokázal s těmito potvůrkami pobavit. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První moderní seriál, který se mi kdy dostal do ruky. Pamatuju si, že jsem tenkrát obě dvě série sjela během nějakých čtrnácti dní, ne-li rychleji a div jsem si u nich neukousala nehty. Každý díl si drží určitý standard, má něco do sebe a vyplivne nějakou tu peprnou hlášku, u níž se cynicky pousměju a dostanu chuť na další díl. Některé epizody navíc až překvapí svou nadprůměrností a já na ně s chutí vzpomínám, kupříkladu supermarket ve třetí sérii, tornádo ve čtvrté, rozlučka s Eddie (she was my favorite) v páté (podle mě zatím nejslabší série, možná i proto, že vzala pět let takovým hopem). Dnes jsem začala sledovat šestou sérii, tak uvidíme, co nám krom Mattyho McKibbena z Awkward přinese (ačkoli striptérka Robin je taky skvělý tah) :) Zatím za prvních pět sérií 80% Edit 29.12.2012 - seriál dokoukán komplet, osmou sérii považuji za nejslabší (nezajímavé zvraty a ještě jich je pomálu, už jen recyklace předchozích sérií). ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak tento seriál působí na ostatní, ale já po prvních třech dílech neměl nejmenší zájem ho sledovat dál. Naštěstí přítelkyně byla jiného názoru, takže další díly neunikly mé pozornosti a Zoufalé manželky si mě pomalu začaly získávat. V současnosti se jedná o jediný pořad, který pravidelně sleduji a na který se dokonce velmi těším. Jeden z nejlepších seriálů co znám. Co postava to perla, co linie to výtečný příběh. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dnes už veľkému zárezu na pažbe klasickej tvorby televízie minulej dekády som sa, prirodzene, vyhýbal. Najmä teda kvôli predsudku, že pôjde o identickú žumpu a dno všetkého možného, dna kalibru Sex and the City. Ako veľmi som sa len mýlil. Z povrchného pohľadu sa môže zdať, že megahit od ABC s názvom Desperate Housewives je len stoosemdesiat-epizódovou prehliadkou pôvabu opojného vizuálu mladej Evy Longorie v najlepšej forme, jej dlhých karamelových nôh a nekonečnej zbierke ultrasexy lodičiek, no v realite ide skôr o stotridsať-hodinový scenáristický poklad (možno ľahko zveličené), najmä prvá séria, pretkaná veľkým množstvom rozličných kreatívnych nápadov, kde sa podarilo aj tie najmdlejšie situácie z bežného každodenného života natočiť zaujímavo, aj s kvapkou napätia, zvedavosti a očakávania, čo sa nakoniec udeje. Desperate Housewives je portrét paranoje a skazenosti idylického predmestia po vzore American Beauty, i keď musím uznať, častokrát až s karikatúrnym presahom, úplným odtrhnutím od reality a racionality na úkor dramatizácie a zábavnosti epizód. Každá séria na poli 24 epizód rieši novú záhadu, s ktorou sa ústredné kvarteto musí potýkať. Je to taký zaujímavý trojitý mix serializovaného a epizodického formátu zabalený v opaku antológie (fakt som nenašiel správny výraz), s ktorým som nadmieru spokojný. --- Do "záznamu" by som tiež rád chcel uviesť – s ničím, čo sa na obrazovke za posledných 50 epizód udialo, som nesúhlasil a/alebo sa nestotožnil. S akýmkoľvek rozhodnutím, konaním či úvahami a názormi postáv. Prečo to hovorím? Marc Cherry je zrejme jediný showrunner, ktorému sa podarilo jeho tvorcovským umom presvedčiť ma, aby mi vyššie uvedené zásadne nevadilo ani raz. A Neal McDonough highlightom možno nielen piatej série, ale aj seriálu vôbec. --- (27.1.2023) Sumár po 5 mesiacoch a 130 epizódach: Aj napriek už povedanej skutočnosti, že som sa prakticky nestotožnil so žiadnym konaním ktorejkoľvek z postáv a spravidla ani s ich myšlienkovými pochodmi, musím konštatovať, že sa jednalo o naozaj krásnych 5 mesiacov strávených v spoločnosti kompletne iracionálneho osadenstva Wisteria Lane na predmestí Fairview. Netuším, či sa sem ešte niekedy vrátim, no ako poznám svoje dementné ja, určite ešte raz áno. Z nostalgie určite áno... #1 Flashback 16. epizódy 8. série... genialitka <3 (S1 4.8.2022-30.8.2022) (S2 - 30.8.2022-19.9.2022) (S3 - 20.9.2022-1.11.2022) (S4 - 1.11.2022-8.11.2022) (S5 - 19.11.2022-28.11.2022) (♪♫ S6 - 1.12.2022-14.12.2022) (S7 - 2.1.2023-17.1.2023) (S8 - 18.1.2023-27.1.2023) "You should never be too impressed by people with good manners. And don't be too offended by someone who's openly rude, because they may be that way for the nicest of reasons." ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Marcia Cross sa uchádzala pôvodne o rolu Mary Alice Young, nakoniec však dostala rolu Bree Van De Kamp. Nicollette Sheridan sa uchádzala o rolu Bree Van De Kamp, skončila však ako Edie Britt. (ladko)
  • Susan (Teri Hatcher) ukazuje Mikeovi (James Denton) futra, na kterých údajně kreslila výšku svých dětí při různých událostech - např. výšku Julie (Andrea Bowen) v den, kdy nastoupila do školky. Dům, ve kterém žije, jí však koupil bývalý manžel Karl až poté, co její původní dům podpálila Edie Britt (Nicollette Sheridan), Julie tedy v tomto domě vyrůstat nemohla. (simellei)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama