Reklama

Reklama

Na plovárně

(pořad)
Talk-show
Česko, 1998, 922x26 min

Režie:

Jan Hojtaš

Scénář:

Marek Eben

Hudba:

Marek Eben

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), František Němec, Hana Maciuchová, Robert Redford, Karel Gott, Marie Rottrová, Liv Ullmann, Terry Gilliam, Ester Kočičková (více)

Obsahy(1)

Televizní talk show Na plovárně se objevuje na obrazovce hlavního programu České televize už od roku 1998. První díly byly natočeny v prostorách zrekonstruované pražské "občanské plovárny" (odtud název). Poté se natáčení přesunulo do příjemného prostředí klubu Avion. Tady nalezl štáb plné pochopení, skvělé zázemí a klid pro práci. Natáčení plovárny není časově omezeno a po sestřihu jeho vysílací podoba činí cca 25 minut. Nejedná se o žádnou bulvární nebo investigativní žurnalistiku, ale o klidné a milé povídání se zajímavými lidmi z celého světa. Tato skutečnost je podepřena osobou hostitele, kterým je velká hvězda obrazovky České televize, pan Marek Eben. Marek je znám jako herec, muzikant a především jako TV presenter. Jeho milé, inteligentní a seriozní vystupování mu vyneslo nesmírnou popularitu a je hlavním důvodem skutečnosti, že za celou dobu trvání "plovárny" nabídnuté natáčení nikdo neodmítl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Plovárnu pravidelně nesleduju, ale sem tam ji někdy zahlídnu, jako třeba dneska ten sestřih toho nej...no už se tam vystřídala pěkná řádka všech možných lidí...jako nic proti nim ani proti Ebenovi, ale pár poznámek jen...samozřejmě hosti jsou různí, zato Marek je jen jeden - vždy profesionální, vždy chápavý, a vždy podle situace usměvavý, pokud se usmívá host, zamyšlený, pokud je zamyšlený i host, vážný, pokud je vážný host...prostě hotový zrcadlo, zkrátka Marek Eben je zosobnění dokonalosti, profesionál každým coulem, až mi de z toho hlava kolem, já bych tohoto nádherného krásného krtečka v lidské podobě asi nesnesl, hrozně bych se před ním styděl, že nejsem tak chápavý a vstřícný, a že nemám všechny ty super vlastnosti, co má on...naštěstí pro mě a lid český nehrozí, že bych se s tímto supermanem mohl kdy potkat...a jen mě napadá, jak by plovárna vypadala, kdyby ji nemoderoval Eben ale Čtvrtníček, cha, panečku, to by bylo jiný kafíčko! Myslím, že pak by ta plovárna teprve dostala tu pravou šťávu a opravdovou "lidskost", che. No, naštěstí se mý podvratný myšlenky nikdy neuskuteční a plovárna bude mít vždy vysoce distingovanou podobu pro ten nejušlechtilejší typ...snobů, pardon, lidí. ()

HenryS. 

všechny recenze uživatele

No koukám že tu všichni uchcávaj, nejspíš nad stále stejně přiblble říkejte-co-chcete-já-ošem-musím-reagovat-DECENTNĚ se usmívajícím Marečkem. ...jinak hosti někdy dobrý. Ale rád bych tam někdy viděl Reného Plášila, Rosenberga nebo (teď nevim, Trošku už zpovídal?) Pro Marka bych tu měl jednu radu, a to zavolat Iljovi Hurníkovi. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Žasol som pri časti, v ktorej bol hosťom Tim Robbins. Pri zmienke o Shawshank prezradil, že vedie divadelný krúžok pre väzňov, kde im pomáha znovu objaviť skryté emócie. Potom zobral do ruky gitaru, začal hrať, spievať a vysvetlil, pri akej príležitosti prednesený text napísal. Vtedy už som si takmer vo vytržení hovoril, - čo??? Tim Robbins režíruje väzenské divadlo, je spevák, hudobník a textár? A hlavne, ako to ten Marek Eben robí, že k nemu nielen prídu osobnosti tohto kalibru, ale ešte sa aj natoľko uvoľnia, aby o sebe prezradili podobné veci? ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

O tom, že ve všem a všude je důležitý především lidský faktor, se přesvědčíte i v oblasti televizní zábavy v této osobité talk show... kde vládne etalon českého moderátorského řemesla - Marek Eben ! Je až neuvěřitelné, jak je tenhle muž kultivovaný, příjemný a přitom si drží tak svůj vysoký moderátorský standard... Gentlemanská, inteligentní a zábavná kultivace diváka, tak bych to nazval... ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Kultivované, milé a poklidné povídání se zajímavými hosty z celého světa. Naposledy jsem viděla moc hezký rozhovor, který vedl Marek Eben s českým lékařem Janem Trachtou, dnes už i úspěšným spisovatelem (jeho "Tichý dech" bere dech). Uvědomila jsem si, že oba pánové mají něco hodně společného. Nechybí jim nadhled, skromnost a pokora. Je to laskavost, která vychází z jejich nitra. Mladý chirurg Jan Trachta absolvoval v barvách humanitární organizace Lékaři bez hranic (MSF) 10 misí, pracuje v extrémních podmínkách, pomáhá i uprostřed válečných zón. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V úvodní znělce vlají vlajky na budově doleva, ale projíždějící parník má vlajku doprava. Není to chyba, protože vlajka na pohybujícím se plavidle (natož na jiném rychleji se pohybujícím vozidle) ukazuje směr tzv. zdánlivého větru. Čili tato scéna by za určitých podmínek mohla být reálná. (Brtniik)
  • Moderátor do pořadu úmyslně nezve aktivní politiky. S těmi jsou dělány rozhovory až po ukončení jejich aktivní činnosti. (Zdroj: wikipedie.cz) (Kmotr76)
  • Několik desítek rozhovorů bylo vydáno knižně. Ve zvukové podobě na CD vyšly u vydavatelství Lotos. (Zdroj: wikipedie.cz)
    (Kmotr76)

Reklama

Reklama