Reklama

Reklama

Kriminálka New York

(seriál)
  • USA CSI: NY (více)
všechny plakáty
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2004–2013), 137 h 35 min (Minutáž: 39–42 min)

Hrají:

Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Carmine Giovinazzo, Vanessa Ferlito, Eddie Cahill, Anna Belknap, Hill Harper, Holly Valance, Daniella Alonso (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(197)

Obsahy(1)

CSI: New York je kriminální seriál, který vznikl oddělením od seriálu CSI: Miami. Jeho tvůrci navíc hledali inspiraci také v dramatickém seriálu Crime Scene Investigation o soudních vyšetřovatelích v New Yorku, kteří v boji se zločinem využívají nejmodernější techniku. Producentem seriálu CSI: New York je Alliance Atlantis Communictions Inc. a CBS Productions ve spolupráci s Jerry Bruckheimer Television. Americká síť CBS uvedla tento seriál v USA loni v září a ačkoliv se v téže době vysílala řada dalších seriálů, tento si získal pozornost více než 14,5 milionů diváků týdně a stal se pro CBS seriálem číslo jedna.

Detektiv Mack Mac Taylor (Gary Sinise) věří, že všechno spolu nějak souvisí a že každý má svůj skrytý příběh. On i jeho parťačka Stella Bonasera (Melina Kanakaredesová) jsou svou prací doslova posedlí, a díky tomu stojí v čele týmu expertů ve velkoměstě, které nikdy nespí. Do týmu dále patří Danny Messer (Carmine Giovinazzo), který se narodil v Brooklynu, nic ho nerozhází a vždy má po ruce nějakou tu historku o příbuzenstvu, a uzavřený doktor Sheldon Hawkes (Hill Harper), který se po traumatizující smrti dvou pacientů vzdal dráhy chirurga a pracuje jako koroner. Dvojici doplňuje popudlivý detektiv Don Flack (Eddie Cahill), inteligentní muž s pozoruhodným instinktem a nedostatkem trpělivosti pro potenciální podezřelé. Mimo tým pak stojí bystrá a půvabná vyšetřovatelka Aiden Burnová (Vanessa Ferlitová), která se dokáže přizpůsobit jakékoliv situaci. Detektivové v New Yorku mají možná jiné problémy než jejich kolegové v Miami či Las Vegas, ale vede je stejně neochvějné odhodlání bránit šíření zločinu. Tito schopní lidé znají New York v jiném světle než jeho ostatní obyvatelé a hledají důkazy, které se postupně skládají v celek, a nakonec poskytnou klíč k rozluštění složitých případů, jež tým řeší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (220)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte radi krimi seriály, tak tu si prídete na svoje. Seriál so širokou ponukou a mnohých možností sa sympatickými hercami. Ak máte radi Garyho Sinisea, tak je to tá správna voľba. Celkovo je to najlepší a najznámejší herec z trojice známych kriminálok. Patril som medzi stále pozerajúcich na každý diel a väčšina vykonaných efektov aj keď sú predovšetkým počítačové, tak sú graficky stráviteľné. Najlepšie to začne byť, keď sa medzi hlavné postavy pridá Anna Belknap a zase keď odíde Melina Kanakaredes, tak to stratí svoje čaro. Epizóda o 11.septembri 2001 bola úžasná. Jediná pripomienka je asi nekonečnosť, ktorá vás neskôr omrzí. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

V temných ulicích New Yorku není slunce častým návštěvníkem, místní detektivové často zapomínají charisma doma, vatičky musí tasit kvůli prachu až na poslední chvíli před odběrem a pohled na mrtvoly je zde přirozenější než v prosluněných předchůdcích. Další výrazné změny, které by osvětlovaly důvody druhého stěhování laboratoře, zůstaly mému unavenému oku skryty. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Další odnož "Kriminálky: Las Vegas", která ji opět kopíruje, ale co je mnohem zajímavější - vylepšuje. Prostředí New Yorku vídáme ve filmech a seriálech tak často, že už bychom se v něm dokázali orientovat i o půlnoci. Ale díky "Kriminálce: New York" ho vidíme mnohem temněji než jindy. S výběrem herců jsem opět velmi spokojená, navíc jsem nevýslovně šťastná, že byl do hlavní role detektiva Maca Taylora obsazen právě Gary Sinise. Za prvé mu role sedí jako ulitá a za druhé se alespoň více zviditelní u českých diváků. Dalším plusem je pro mě úvodní CSI píseň, která je z těch tří nejlepší. A ještě poslední věc mě těší. Mac Taylor je elegán každým coulem, ale i přesto se dokáže navléknout do neprůstřelné vesty a jít do akce vstříc nepřátelům New Yorku (což se nedá říct o Grissomovi a už vůbec ne o Horatiovi).:-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takže už tretí krát to isté, tentokrát s najväčším úlovkom do hlavnej úlohy. New York je mi sympatickejší ako Miami a Las Vegas (mám na mysli mestá), takže tých pár častí, čo som videl ma bavili viac, ako konkurencia. V niekoľkých častiach sa objavila aj Julia Ormond, škoda, že ju tam nenechali (alebo nechcela pokračovať), možno by som bol pravidelnejším divákom. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Krimi žánr prostě nemám rád a celá tahle nekonečná série kriminálek v různých městech zaoceánských států je prostě jedním obrovským omylem. ODPAD ! ! ! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Asi rovnako dobrý a rovnako "poučný" (technicky aj morálne) ako Las Vegas a Miami, ale mal tú smolu, že prišiel ako tretí v poradí. Už ma to skrátka nedokázalo natoľko prekvapiť a hercov z Vegas aj tak ešte dlho žiadna parta netromfne... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je CSI: NY rovnako štvorhviezdičkovou záležitosťou ako jeho "kolegovia" z Miami, či Las Vegas, všimol som si ale, že mnohí tu spomínajú fakt, že táto Kriminálka je zo všetkých najtemnejšia a najatmosférickejšia, no nemôžem nesúhlasiť hoci práve tu som narátal najviac kvalitatívne slabších častí. -- Možno navonok o chĺpočok iné ako ostatné Kriminálky, ale v jadre stále identické a... veľmi dobré. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

rozhodně nejslabší kriminálka z oněch tří csíček.i když je nejvíce reálná a připomínající klasické vyšetřovací metody,je zoufale nudná a new york zoufale šedivý.bohužel to nezachrání ani skvělý gary sinise. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Z Novy se na nás valí jedna kriminálka za druhou a až na Námořní vyšetřovací službu to je všechno na jedno brdo. Neříkám, že Kriminálka New York je špatná, ale prostě zapadává do té schrumáže kriminálek a ničím nevyčnívá. 5/10 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Možno je to tým, že NY mi pripadá najkriminalizovanejším mestom na svete, možno je to tým, že príbehy sú oproti predchodcom temnejšie a možno je to len predstaviteľmi ( Sinise a Kanakaredesová - ktorým to náramne sluší ). Možno je to všetkým dokopy, ale toto je špička novodobého krimi - seriálu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

V prvej chvíli ma prekvapilo obsadenie GARYho SINISEa do hlavnej úlohy. Umňa je totiž zafixovaný ako predstaviteľ slizákov a záporákov (napr. VÝKUPNÉ). Jeho metamorfóze však napomohol geniálny slovenský dabing, kde ho úplne dokonale vystihol PETER RÚFUS (narozdiel od českej verzie, kde ho PAVEL ŠROM posunul práve do "zápornej" polohy). ----- Kriminálka New York je temnejšia, upršaná a špinavá. Presne ako mesto, ktoré nikdy nespí. Vlažný začiatok u mňa prelomil prípad v ktorom ruský "mengele" experimentuje so ženami a dnes musím konštatovať, že aj táto séria je vynikajúca a v ničom nezaostáva za LAS VEGAS a MIAMI. Najsympatickejšími členmi MACovho tímu sú pre mňa sexica MELINA KANAKAREDES a "drsňák" EDDIE CAHILL. Súkromne však pre mňa najlepšou sériou zostáva KRIMINÁLKA MIAMI, kde CARUSO ide po zločincoch tvrdo a vždy im pred usvedčením prehovorí do duše nejakou tou jeho typickou hláškou ("V Miami nikdy nemáme zatvorené." resp. v epizóde MIAMI NY NONSTOP prebehne medzi ním a MACom takýto dialóg: MAC (HORATIOvi): Nemuseli ste sem cestovať až z Miami. Aj v New Yorku platí trest smrti." - HORATIO: "Hej platí, lenže ste ho neuplatnili od roku 1976.") Technická poznámka: (ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = 27.2.2007) Song z úvodnej znelky od THE WHO je geniálny a použili ho aj tvorcovia DR. HOUSEa na konci 14. epizódy I. série. Baba O´Riley (21.2.2007) Absolútne najlepšie epizódy pre mňa sú tá s NELLY FURTADO a tá v ktorej prológu 4x "Audrey Hepburnové" vylúpia klenotníctvo. (10.8.2009) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Každá kriminálka nese něco co se zalíbí a nebo ne tady je to krapek dolů, hlavně kvůli dvojici ale i tak to má co nabídnou. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude len snaha vytrieskať ešte trošku peňazí z popularity Kriminálky Las Vegas. No musím uznať, že kvalitu to má a rozhodne lepšie než Kriminálka Miami. New York je hold NY. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Moje najobľúbenejšie CSI, predovšetkým vďaka skvelému Garymu Siniseovi a taktiež Meline Kanakaredes. Prípady sú zaujímavé, páči sa mi New Yorské prostredie, miesta činu, vzťahy medzi vyšetrovateľmi a taktiež hudobná stránka seriálu. 1.séria: 90% 2.séria: 100% 3.séria: 100% 4.séria: 95% 5.séria: 90% 6.séria: 85% 7.séria: 80% 8.séria: 95% Najobľúbenejšie postavy: Lindsay Monroe ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Príde mi to tak rozpitvané, neskutočné, neoriginálne a komerčné, že ma to nebaví, nezaujíma a inak hodnotiť nemôžem. Aj tieto veci spôsobili moju nechuť k televíznemu vysielaniu našich a českých televízií. ()

Související novinky

Hvězdy na Olympu

Hvězdy na Olympu

28.03.2009

Chris Columbus nekecal, když tvrdil, že svou fantasy Percy Jackson and the Lightning Thief hodlá vyzdobit áčkovými jmény. Adaptace bestselleru Ricka Riordana o americkém chlapci, který je ve… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Connor se paktuje s policií

Connor se paktuje s policií

04.09.2006

Představitel rebelujícího spratka Johna Connora, jenž má jednou spasit svět a vytáhnout do boje o záchranu Země proti strojům, si zanedlouho odbyde svůj televizní debut. Stane se tak ve čtvrté… (více)

Reklama

Reklama