Reklama

Reklama

Kriminálka New York

(seriál)
  • USA CSI: NY (více)
všechny plakáty
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2004–2013), 137 h 35 min (Minutáž: 39–42 min)

Hrají:

Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Carmine Giovinazzo, Vanessa Ferlito, Eddie Cahill, Anna Belknap, Hill Harper, Holly Valance, Daniella Alonso (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(197)

Obsahy(1)

CSI: New York je kriminální seriál, který vznikl oddělením od seriálu CSI: Miami. Jeho tvůrci navíc hledali inspiraci také v dramatickém seriálu Crime Scene Investigation o soudních vyšetřovatelích v New Yorku, kteří v boji se zločinem využívají nejmodernější techniku. Producentem seriálu CSI: New York je Alliance Atlantis Communictions Inc. a CBS Productions ve spolupráci s Jerry Bruckheimer Television. Americká síť CBS uvedla tento seriál v USA loni v září a ačkoliv se v téže době vysílala řada dalších seriálů, tento si získal pozornost více než 14,5 milionů diváků týdně a stal se pro CBS seriálem číslo jedna.

Detektiv Mack Mac Taylor (Gary Sinise) věří, že všechno spolu nějak souvisí a že každý má svůj skrytý příběh. On i jeho parťačka Stella Bonasera (Melina Kanakaredesová) jsou svou prací doslova posedlí, a díky tomu stojí v čele týmu expertů ve velkoměstě, které nikdy nespí. Do týmu dále patří Danny Messer (Carmine Giovinazzo), který se narodil v Brooklynu, nic ho nerozhází a vždy má po ruce nějakou tu historku o příbuzenstvu, a uzavřený doktor Sheldon Hawkes (Hill Harper), který se po traumatizující smrti dvou pacientů vzdal dráhy chirurga a pracuje jako koroner. Dvojici doplňuje popudlivý detektiv Don Flack (Eddie Cahill), inteligentní muž s pozoruhodným instinktem a nedostatkem trpělivosti pro potenciální podezřelé. Mimo tým pak stojí bystrá a půvabná vyšetřovatelka Aiden Burnová (Vanessa Ferlitová), která se dokáže přizpůsobit jakékoliv situaci. Detektivové v New Yorku mají možná jiné problémy než jejich kolegové v Miami či Las Vegas, ale vede je stejně neochvějné odhodlání bránit šíření zločinu. Tito schopní lidé znají New York v jiném světle než jeho ostatní obyvatelé a hledají důkazy, které se postupně skládají v celek, a nakonec poskytnou klíč k rozluštění složitých případů, jež tým řeší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (220)

corpsy 

všechny recenze uživatele

New York bol stále svedkom všakovakého zločinu a tak určite nebolo pochýb, že sa producent Bruckheimer pozrie aj do tohto slávneho mesta, ktorému kriminálne seriály asi svedčia najviac. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Určitě povedený seriál, ve kterém je spousta parádních vyšetřování. Taky nesleduju všechny díly, ale když nějaký vidím, vždy dokoukám do konce. Za mě 75% :) ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Z dvou predchozich serii se snazi brat tolik, ze nakonec z toho vznikne patos bez hlavy a paty, s nevyraznymi hereckymi vykony, mizerne vystavenymi pripady, nezajimavym prostredim a v negativech mohu pokracovat do aleluja. Ta jedna hvezdicka je za snahu, Sinis se obcas prekona, ale holt jeden clovek cely dil proste utahnout nemuze, natoz celou radu... ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Ač se to zdálo nemožné zvykl jsem si. Las Vegas s Grissomem to není, a Miami a Horatio už vůbec ne. Ale to neznamená že je špatná, že :) ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Najtemnejšia, najznámejšie tváre, a vynikajúce dejové línie...moja 2. naj kriminálka, samozrejme po Las Vegas... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem dlouho nemohla Gary Siniseovi přijít na chuť. Má vždycky takový neprůstřelný a přemyšlivý výraz ve tváři. Je to s ním jako s vínem. Zprvu se vám může zdát trpké, ale po dvou nebo třech sklenkách začíná sládnout na jazyku. Anthony E. Zuiker chtěl původně jinou znělku k seriálu, než je již zmiňovaná Baba O´Riley. Měla to být píseň Behind Blue Eyes také od The Who. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

CSI: NY sice přišlo jako poslední a možná, že je méně kvalitní než třeba Las Vegas, ale u mě se jedná o jediné CSI, které mě baví a které sleduji. Zejména kvůli sympatickým postavám. Gary Sinise byl odjakživa můj oblíbenec a role Maca Taylora mu sedí. Zbytek týmu jsem si také oblíbil. V prvních třech sezónách je kvalita epizod dost kolísavá, střídají se zde výborné, průměrné a příšerné epizody, od čtvrté sezóny má ale seriál vzestupnou tendenci a ty kvalitnější epizody dle mého názoru převládají. Holt záleží na dané epizodě. Někdy si říkám, co asi scénárista fetoval, když napsal takovou stupiditu, jindy se zase objeví sakra dobrý nápad. Zkrátka je nutné přistupovat k seriálu s rezervou a mozkem v režimu OFF. Dalším důvodem, proč mám seriál rád, jsou newyorkské lokace. Sice nás mnohdy tahají za fusekli (plno věcí se natáčí v Los Angeles), ale letecké záběry jsou skutečné a ty lepší epizody se ve Velkém jablku opravdu natáčejí. Když má zrovna pauzu nějaký seriálový hit, sáhnu po CSI: NY a zabiji tak čas. A bavím se. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři hvězdy, na Grissoma nemá nikdo. Navíc se tu podobně jako v Miami hrozně prožívá morálka, vlastenectví a osobní zainteresovanost v některých případech, což mi k CSI moc nesedí. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Las Vegas absolutně úžasná, Kriminálka Miami je ještě v mezích ale Kriminálka new York?? Nudná kopie předchozích dvou kriminálek, která vědecké metody opravdu viděla jenom z rychlíku, její náměty jsou ohrané a celý nemožný ansábl nezachrání ani Gary Sinise výjimečně v hlavní roli.... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zas dalsia mentalne retardovana SI ES AJ, a hovno mi zalezi na tom, ze sa to odohrava v New Yorku. Bez kuska pointy, bez poriadneho zaujimaveho deja + priserne herecke vykony. Riesenia, ktore prinasaju, nie su uveritelne ani pri najlepsej voli. No ale co cakat od TV Hnoj Plus, ze ano? 5 % ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

neni to špatná kriminalka jen jsem vzdycky nepochopil, proc se resi 1000 pripadu najednou to je pak o nicem a to me sralo.. ()

Související novinky

Hvězdy na Olympu

Hvězdy na Olympu

28.03.2009

Chris Columbus nekecal, když tvrdil, že svou fantasy Percy Jackson and the Lightning Thief hodlá vyzdobit áčkovými jmény. Adaptace bestselleru Ricka Riordana o americkém chlapci, který je ve… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Connor se paktuje s policií

Connor se paktuje s policií

04.09.2006

Představitel rebelujícího spratka Johna Connora, jenž má jednou spasit svět a vytáhnout do boje o záchranu Země proti strojům, si zanedlouho odbyde svůj televizní debut. Stane se tak ve čtvrté… (více)

Reklama

Reklama