Reklama

Reklama

Kriminálka New York

(seriál)
  • USA CSI: NY (více)
všechny plakáty
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2004–2013), 137 h 35 min (Minutáž: 39–42 min)

Hrají:

Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Carmine Giovinazzo, Vanessa Ferlito, Eddie Cahill, Anna Belknap, Hill Harper, Holly Valance, Daniella Alonso (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(197)

Obsahy(1)

CSI: New York je kriminální seriál, který vznikl oddělením od seriálu CSI: Miami. Jeho tvůrci navíc hledali inspiraci také v dramatickém seriálu Crime Scene Investigation o soudních vyšetřovatelích v New Yorku, kteří v boji se zločinem využívají nejmodernější techniku. Producentem seriálu CSI: New York je Alliance Atlantis Communictions Inc. a CBS Productions ve spolupráci s Jerry Bruckheimer Television. Americká síť CBS uvedla tento seriál v USA loni v září a ačkoliv se v téže době vysílala řada dalších seriálů, tento si získal pozornost více než 14,5 milionů diváků týdně a stal se pro CBS seriálem číslo jedna.

Detektiv Mack Mac Taylor (Gary Sinise) věří, že všechno spolu nějak souvisí a že každý má svůj skrytý příběh. On i jeho parťačka Stella Bonasera (Melina Kanakaredesová) jsou svou prací doslova posedlí, a díky tomu stojí v čele týmu expertů ve velkoměstě, které nikdy nespí. Do týmu dále patří Danny Messer (Carmine Giovinazzo), který se narodil v Brooklynu, nic ho nerozhází a vždy má po ruce nějakou tu historku o příbuzenstvu, a uzavřený doktor Sheldon Hawkes (Hill Harper), který se po traumatizující smrti dvou pacientů vzdal dráhy chirurga a pracuje jako koroner. Dvojici doplňuje popudlivý detektiv Don Flack (Eddie Cahill), inteligentní muž s pozoruhodným instinktem a nedostatkem trpělivosti pro potenciální podezřelé. Mimo tým pak stojí bystrá a půvabná vyšetřovatelka Aiden Burnová (Vanessa Ferlitová), která se dokáže přizpůsobit jakékoliv situaci. Detektivové v New Yorku mají možná jiné problémy než jejich kolegové v Miami či Las Vegas, ale vede je stejně neochvějné odhodlání bránit šíření zločinu. Tito schopní lidé znají New York v jiném světle než jeho ostatní obyvatelé a hledají důkazy, které se postupně skládají v celek, a nakonec poskytnou klíč k rozluštění složitých případů, jež tým řeší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (220)

carly 

všechny recenze uživatele

zo začiatku sa mi to moc nepáčilo. prvá séria sa rozbiehala dosť pomaly. ale potom prišla Lindsay a stretla Dannyho a ja som sa nevedela odthnúť. ako kriminálny seriál je to prvá kategória, ale tak nejak to pozerám hlavne kvôli tej love story. ETA 2008: S4 bola dosť sklamaním. bolo v nej oveľa viac priemerných a podpriemerných epizód ako tých naozaj dobrých. dúfam, že si v S5 napravia reputáciu. ETA: nenapravili.v to, že to zachráni S6 už ani nedúfam ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Najmladšie CSI, o ktorom som sa vždy len dočítal, že je "najtemnejšie" zo všetkých. To som však veľmi nechápal, došlo mi to až keď som si ho konečne pozrel. Skutočne ide o dosť temný seriál (treba vidieť), čo mi je rozhodne sympatické a aj partia vyšetrovateľov mi pripadá "ľudskejšia" ako v Las Vegaskom, či Miamskom CSI. Porovnateľné, ak nie ešte o chlp lepšie než pôvodné CSI:LV. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Zajímavější než CSI: Miami, ale na původní to prostě nemá, Gery Sinice výbornej, ale na Petersona to nemá. Výhodou je zajímavé New Yorkské prostředí a styl jejich práce také jiný, ale zajímavý. Takže celkově vychází celkem dobře. Výbornej je zde Hill Harper. ()

E=mc2

všechny recenze uživatele

ftakovina na tretiu stale daco riesia a vzdy to vyriesa za jeden den.. hlupe dokazovanie a vlastne porusovanie ludskych prav samotnymi detektivmi.. a trapne napisane motivy vrazd... kebyze to nefinancuje Jerry nevim nevim.. a velka nerealnost+napr. vobec ziadne nedoreisene patrania..ved v reali sa stane ze nie vzdy vsetky poriesia.. blee.. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

První řada byla dobrá, velmi dobrá, ale další pokračování už nejsou tak slavná, škoda. Z trojice CSI je tato nejslabší, ovšem hrozně se mi líbí Gary Sinise, který hraje skvěle. Melina Knakaredes mi příde jako dosazená z Miami, kde hraje jednu z hlavních ženských rolí téměř stejná herečka. Oproti prvním dvěma kriminálkám je zde trochu na chybu šeď velkoměsta jako je New York, prostě mi něco chybí. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Po prvních sto padesáti epizodách občas zahlodá v mysli divákově rouhavá myšlenka, že vstupuje stále do stejné řeky, stejně se ale sem tam dívám dál. Čekám totiž na díl, kdy bude některá z vyšetřovatelek kvůli naléhavé akci muset narychlo opustit lože, sprchu nebo velký úklid a NEBUDE dokonale nalíčená. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Třetí skvělá kriminálka v opět nádherném třetím americkém městě se skvělou třetí úvodní písní od kapely The Who. Původně jsem očekával slabý odvar Las Vegas a Miami, ale po několika dílech musím konstatovat, že se svou dokonalostí málem dohání partičku z Las Vegas, avšak pouze dohání. Stejně jako Miami, i New York přináší nové a vskutku originální případy, které se jinde v USA jen tak nestanou. A jako ostatní dvě partičky, i lidi z "Big Apple" vše díky vědě vyřeší. Dokonce jsem si na nové tváře zvykal i kratší dobu, než tomu bylo u Miami. Je pravda, že první díly byly opravdu drsnější od svých předchozích bratrských seriálů, ale naprosto dokonale vystihují současnou situaci v tomto přelidněném městě. Najdete zde vše newyorské - od páchnoucích krys až po znásilněné ženy v Central Parku. CSI: NY je sice třetí (a doufám že ne poslední) řadou úspěšné série CSI, ale zaslouženě zastává druhé místo, kousíček pod Las Vegas. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Tato Kriminálka New York se mi zpočátku líbila nejméně ze všech. To se ovšem postupem času změnilo a shledávám ji též velmi povedenou. Nicméně musím říct, že ze všech tří Kriminálek není žádná, která by se mi nelíbila a sleduji všechny. To možná zkresluje můj komentář, každopádně si za svým názorem stojím. Doporučuji, aby si každý udělal vlastní obrázek. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější ze všech možnejch kriminálek co se vysílají. Nejhorší herecké obsazení a nejnudnější případy. Takhle nesympatické herce jsem v seriálu už dlouho neviděl. 45% ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Odlišné prostředí chladného a "modrého" New Yorku zase dává příležitosti k jiným případům. Vyšetřovací tým, jemuž velí zkušený Sinise, mě ale v žádném případě neuchvátil, není v něm žádné charisma, oproti Petersenovi z Las Vegas či Carusovi z Miami. Je mi líto, ale New York je ze všech kriminálek nejméně zajímavý, nejméně poutavý, nejméně opojný, nejméně návykový. ()

July 

všechny recenze uživatele

Příjemný krimiseriál, ale chybí mu atmosféra, údernost a postavy nepřekonatelné CSI: Las Vegas. Prostředí betonové džungle také není ideální, postrádá možnosti města hazardu uprostřed pouště či Miami obklopeného oceánem a Everglades. Tady se zkrátka žádná písečná bouře ani krokodýl neobjeví :-). Matty: Doufala jsem v temnotemnou první sérii, ale buď vychytávám zrovna ty "světlejší" díly, nebo to není dostatečně temné podle mého vkusu. A to Las Vegas naštěstí občas je. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Vše do jednoho pytle. Nejsem z těch, kdo by byl schopný posoudit jestli Miami, Las Vegas nebo New York. Kvalitu to má, jen pro mě to až zase tak moc není. ()

Krustyburg 

všechny recenze uživatele

Detektiv je prostě a) postarší chlápek s pupkem, ale bystrým mozkem, nebo b) ten akční typ detektiva - mladší týpek atletické postavy. Ale rozhodně role detektiva nesedí mladé holce co to přehání s make-upem a výstřih má až po kolena...:-) Ta * je za ty technický "vyfikanosti". ()

Související novinky

Hvězdy na Olympu

Hvězdy na Olympu

28.03.2009

Chris Columbus nekecal, když tvrdil, že svou fantasy Percy Jackson and the Lightning Thief hodlá vyzdobit áčkovými jmény. Adaptace bestselleru Ricka Riordana o americkém chlapci, který je ve… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Connor se paktuje s policií

Connor se paktuje s policií

04.09.2006

Představitel rebelujícího spratka Johna Connora, jenž má jednou spasit svět a vytáhnout do boje o záchranu Země proti strojům, si zanedlouho odbyde svůj televizní debut. Stane se tak ve čtvrté… (více)

Reklama

Reklama