Reklama

Reklama

Kriminálka New York

(seriál)
  • USA CSI: NY (více)
všechny plakáty
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2004–2013), 137 h 35 min (Minutáž: 39–42 min)

Hrají:

Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Carmine Giovinazzo, Vanessa Ferlito, Eddie Cahill, Anna Belknap, Hill Harper, Holly Valance, Daniella Alonso (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(197)

Obsahy(1)

CSI: New York je kriminální seriál, který vznikl oddělením od seriálu CSI: Miami. Jeho tvůrci navíc hledali inspiraci také v dramatickém seriálu Crime Scene Investigation o soudních vyšetřovatelích v New Yorku, kteří v boji se zločinem využívají nejmodernější techniku. Producentem seriálu CSI: New York je Alliance Atlantis Communictions Inc. a CBS Productions ve spolupráci s Jerry Bruckheimer Television. Americká síť CBS uvedla tento seriál v USA loni v září a ačkoliv se v téže době vysílala řada dalších seriálů, tento si získal pozornost více než 14,5 milionů diváků týdně a stal se pro CBS seriálem číslo jedna.

Detektiv Mack Mac Taylor (Gary Sinise) věří, že všechno spolu nějak souvisí a že každý má svůj skrytý příběh. On i jeho parťačka Stella Bonasera (Melina Kanakaredesová) jsou svou prací doslova posedlí, a díky tomu stojí v čele týmu expertů ve velkoměstě, které nikdy nespí. Do týmu dále patří Danny Messer (Carmine Giovinazzo), který se narodil v Brooklynu, nic ho nerozhází a vždy má po ruce nějakou tu historku o příbuzenstvu, a uzavřený doktor Sheldon Hawkes (Hill Harper), který se po traumatizující smrti dvou pacientů vzdal dráhy chirurga a pracuje jako koroner. Dvojici doplňuje popudlivý detektiv Don Flack (Eddie Cahill), inteligentní muž s pozoruhodným instinktem a nedostatkem trpělivosti pro potenciální podezřelé. Mimo tým pak stojí bystrá a půvabná vyšetřovatelka Aiden Burnová (Vanessa Ferlitová), která se dokáže přizpůsobit jakékoliv situaci. Detektivové v New Yorku mají možná jiné problémy než jejich kolegové v Miami či Las Vegas, ale vede je stejně neochvějné odhodlání bránit šíření zločinu. Tito schopní lidé znají New York v jiném světle než jeho ostatní obyvatelé a hledají důkazy, které se postupně skládají v celek, a nakonec poskytnou klíč k rozluštění složitých případů, jež tým řeší. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to už vážně trochu trapné, tenhle magnet na diváky mě nepřitáhnul... Herci sou naprosto nesympatyčtí a mnohem radši se kouknu na Las Vegas, nebo ještě Miami. Miami alespoň změnilo oproti Las Vegas atmosféru. New York je prakticky stejný jako Las Vegas. Navíc hlavní kriminalista je tentokrát nesympatický a nudný. Pro mě další důkaz toho, že Bruckheimer je schopen vyždímat peníze i z hromady saharského písku. Mnohdy je to bohužel na úkor kvality. ()

miksacka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že patří mezi nejvyvedenější seriály této doby. Pátrání v laboratořích i akce a honičky na ulicích. Podle mě je to to zlatý střed ostatních kriminálek. Zatím jsem měla možnost vidět první čtyři série seriálu. Byly skvělé - řešení zajímavých případů, životy hlavních hrdinů s velmi napínavým dílem na závěr každé řady. Těším se na další vývoj. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Určitě nejslabší z Kriminálek. Na hlavního protagonistu v Miami Horacia jsem si zvyknul a oblíbil si ho, ale Gary mi moc charismatický nepřijde, takže hlavní tahák na bratříčky je fuč. I ostatní vyšetřovatelé jsou ještě méně oblíbitelní než u Miami a to je co říct. Takže zde nemá New York co nabídnout. A zbytek je v podstatě stejný jako jsme viděli u kolegů, takže zde nic zajímavého. Navíc prostředí New Yorku mi přijde takové nijaké, takže ani zde nic moc. Prostě nejslabší z tria. Občas se sice nějaký zajímavější díl naskytne, ale jen zřídka. Slabších 60%. Howgh! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bill Brown: 1. The Who - Baba O’Riley ,2. Weezer - We Are All On Drugs ,3. Franz Ferdinand - Do You Want To ,4. Green Day - Holiday ,5. The Bipolar Bears - Eulogy ,6. Muse - Starlight (3:59) ,7. Tracey Thorn - It’s All True ,8. Justin Timberlake - Sexyback ,9. Britney Spears - I’m A Slave For You ,10. Snoop Dogg Ft. Pharell - Drop It Like It’s Hot ,11. Nelly Furtado - All Good Things (Come To An End) ,12. Coldplay - Talk ,13. U2 - Beautiful Day ,14. Damien Rice - Amie ,15. Marissa Nadler - No Surprises ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je CSI: NY rovnako štvorhviezdičkovou záležitosťou ako jeho "kolegovia" z Miami, či Las Vegas, všimol som si ale, že mnohí tu spomínajú fakt, že táto Kriminálka je zo všetkých najtemnejšia a najatmosférickejšia, no nemôžem nesúhlasiť hoci práve tu som narátal najviac kvalitatívne slabších častí. -- Možno navonok o chĺpočok iné ako ostatné Kriminálky, ale v jadre stále identické a... veľmi dobré. ()

Galerie (1 668)

Zajímavosti (35)

  • Komunity gayov, lesbičiek a bisexuálov atakujú televíziu CBS sťažnosťami, že seriál vytvára negatívny obraz o sexuálnych menšinách, lebo takéto postavy zobrazuje vždy ako záporné alebo ako obete zločinu. (krasomama)
  • Kriminalisti vyčítajú tvorcom, že forenzní vyšetrovatelia v seriáli aj prenasledujú, zatýkajú a vypočúvajú, čo normálne nie je v ich kompetencii. Navyše vytvárajú u divákov mylnú predstavu, že analýzy DNA a odtlačkov prstov na počkanie usvedčia páchateľa, čo je veľmi vzdialené od reality. (krasomama)
  • V seriálu se v epizodních rolích objevila celá řada známých osobností - např. Nelly Furtado, John McEnroe, Kerr Smith, Kelly Hu nebo Kid Rock. (Rodriguez)

Související novinky

Hvězdy na Olympu

Hvězdy na Olympu

28.03.2009

Chris Columbus nekecal, když tvrdil, že svou fantasy Percy Jackson and the Lightning Thief hodlá vyzdobit áčkovými jmény. Adaptace bestselleru Ricka Riordana o americkém chlapci, který je ve… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Connor se paktuje s policií

Connor se paktuje s policií

04.09.2006

Představitel rebelujícího spratka Johna Connora, jenž má jednou spasit svět a vytáhnout do boje o záchranu Země proti strojům, si zanedlouho odbyde svůj televizní debut. Stane se tak ve čtvrté… (více)

Reklama

Reklama