Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví o věčném rozporu mezi rozumem a citem, o dvou podobách lásky, duchovní a tělesné, o možnosti přátelství mezi mužem a ženou, tak, jak o ní píše ve své stejnojmenné básni Robert Graves. Tvůrci přiznávají, že jeho příběh je tak trochu "červenou knihovnou", že základní téma je jakoby z románu pro služky. Avšak podle scenáristy je to jen "ironické východisko", protože životní situace filmové postavy je vážná a plyne z ní řada paradoxních situací, které jsou tragické i zábavné a inklinují k černému humoru. Režisér Hřebejk a scenárista Jarchovský tentokrát zvolili syrové vyprávění v příběhu mladé ženy, která prožívá ne příliš šťastné manželství s drsným mužem, když potká jeho andělský protiklad, staršího emigranta. Seznámí se s ním přičiněním manželovy nelegální činnosti. Zatímco muž sedí ve vězení, žena odjíždí i s dětmi a novým přítelem do Itálie. Ale vztahy nejsou jednoduché, ani jejich řešení. Po mužově propuštění z vězení a po smrti své matky se i žena s dětmi vrací domů... Vedle hlavních rolí milostného trojúhelníku v podání A. Geislerové, J. Abrháma a R. Luknára ve filmu podaly výborné výkony J. Brejchová a E. Vášáryová (matka a tchyně), kterým skvěle sekundoval J. Schmitzer (manžel hrdinčiny matky). (Česká televize)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Tu ani Smitzer a Abrhám nepresvedčili na jednu hviezdu... nevevedel som sa dočkať konca...

Dana456

Dana456 (hodnocení, recenze)

Veľmi veľmi si želám aby vyrobili pokračovanie tohto príbehu. Alebo by ho tým degradovali na komerčný brak?

swed

swed (hodnocení, recenze)

Herecky perfektní a hudba mě také dostala (Glansard umí)

na příspěvěk reagoval mavin

Heretic

Heretic (hodnocení, recenze)

Na *** to dotáhla jen hudba a facka ve výtahu. Jinak podprůměr,dobrá byla řeč Abraháma okolo odmítnutí prodeje bytu, jinak příběh trapně jednoduchý a krátký a hlavně naprosto povahově zmatené postavy.

JanHá

JanHá (hodnocení, recenze)

Další z nepovedených Hřebejkových filmů. Takové nějaké banální a krátkozraké. Postavy jsou velice mělce načrtnuté, zaujme pár hereckých výkonů, překvapí sladkobolné Falling Slowly (film jsem zhlédl po filmu Once), ale jako celek pro mě spíše podprůměrné a v některých momentech i nudné. Asi jako Pupendo nebo Horem pádem.

Dzelgier

Dzelgier (hodnocení, recenze)

Asi nejsem zvyklí, že něco podobného může taky vylést z české hlavy. Hudba byla taky na můj vkus netypická pro český film, výběr byl nešťastný, možná k jinému filmu by se hodila více. Pěkné scénky, pěkná prsa, pěkné herecké výkony především Jiřího Schmitzera, Jany Brejchové a neposlední řadě i Any Geislerové i když její postava se mi příčí. Jiřího Schmitzera jsem nikdy moc neměl rád, ale tady se mi moc líbil, krásné promlouvání dětem do duše, kuli dia-sušenkám a jiné vtipné monology:)

sefrak

sefrak (hodnocení, recenze)

Mizerně napsaný scénář,deprese místy až uměle vyvolávaná.Vynikající Schmitzer a výborná Brejchová.toť vše,spíš bída...

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

Jen technická-viděl jsi to? Nemáš to v hodnocení pokud koukám dobře..

na příspěvěk reagoval mavin

ganjoman

ganjoman (hodnocení, recenze)

Poněkud odflaknuté...Zkrátil bych to na polovinu a mohl by to byt celkem ušlí kraťas o pesimistickém pohledu na současnou situaci v ČR. Pár dobrých scének, polonahá Aňa a Abrhám v tom samém oblečení po celý film.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Fallrock: To je klasická demagogie, když se chce něčemu zlepšit PR. Viz příklad z ČT, když eště běželo Na hraně. Před dílem s Havlem hlasatelka uvedla, že mladí lidé zdrželi prezidenta na celou hodinu a půl. Jenže ono to tak dlouho trvalo vždycky.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Maty39: Tak nějak, akorád že já bych řekl anorektička bez špekty přitažlivosti v nesnázích.

maty39

maty39 (hodnocení, recenze)

I když je to podle názvu nějaký básně, tak si stejně nemyslím, že by se to mělo jmenovat Kráska ... Spíš Průměrně sličná žena v ohrožení. No offence :-))

Cival

Cival (hodnocení, recenze)

K tomu aby si nekteri mene bystri uzivatele CSFD predem nahodou nemysleli, ze se stitim kazde pripadne "konkurence". Sprosta podstata z toho doufam beztak vyzniva... :-)

Cival

Cival (hodnocení, recenze)

Kasha: Ehm, ctu tvuj prispevek asi postopadesaty. Nechces je jit uz hledat nekam jinam?

fallrock

fallrock (hodnocení, recenze)

Velmi se mi libily postrehy ceskych kritiku, ze se po Krasce v nesnazich na novinarske projekci poprve v zivote tleskalo. Je to samozrejme pravda (tleskaly asi 2/3 kritiku). Jenze byl jsem v pondeli a utery ve Varech i na dalsich novinarskych projekcich (napr. norsky film Repriza) a tleskalo se pokazde. Tak nevim, ze by Kraska v nesnazich nasadila novy trend? Nebo ze by to bylo jinak? Mirko, Darino? Jak to je? P.S. A jeste postreh: novinarska projekce, jak psala Mirka Spacilova, pry byla uplne plna, coz se taky jeste nestalo. No jo, jenze ja jsem se tam dostal i bez novinarske akreditace a navic jsem z branze poznal desitky lidi z branze, kteri vubec nejsou novinari, ale technicti prisluhovaci (kameramani, zvukari, elevove apod.), kteri byli na novinarske projekci poprve a nadsene tleskaji kdekoliv. Ale jinak proti Krasce nic zasadne nemam. Jen je to prumerny Hrebejkuv produkt, jehoz pointu se divactvo dozvi az ve chvili, kdy ji tvurci vysvetli v casopisech :-) Nadprumerni jsou jen Schimtzer a Brejchova, pribeh je prumer.

cineman

cineman (hodnocení, recenze)

Film, který asi nezkousne každý (jako tomu bylo u předchozího Hřebejkova filmu), ale svou kvalitou se divákovi odvděčí dostatečnou mírou. Opět výborná doprovodná hudba, herecké výkony a režie. Zase trochu jiné než Horem Pádem a svým tématem hořké, ale i vtipné.

Film-maker

Film-maker (hodnocení, recenze)

Nevite, jestli se da uz nekde na netu sehnat trailer? Se mi libi, bych ho chtel =)

silent cut

silent cut (hodnocení, recenze)

Hele jako jak to někdo mohl vidět? Kde? Jak? Já chci taky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 (hodnocení, recenze)

nechapu jak tomuhle muze dat nekdo jen 4* ^^

NoWell

NoWell (hodnocení, recenze)

ty blaho, tady se daji hodnotit i trailery, jo? jinak si to nemuzu vysvetlit...

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

01.02.2007

Už před několika týdny proběhla médii zpráva o účasti českého filmového hitu Obsluhoval jsem anglického krále v hlavní soutěži německého Berlinale. Ovšem až včera byl konečně odtajněn officiální… (více)

Reklama

Reklama