Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví o věčném rozporu mezi rozumem a citem, o dvou podobách lásky, duchovní a tělesné, o možnosti přátelství mezi mužem a ženou, tak, jak o ní píše ve své stejnojmenné básni Robert Graves. Tvůrci přiznávají, že jeho příběh je tak trochu "červenou knihovnou", že základní téma je jakoby z románu pro služky. Avšak podle scenáristy je to jen "ironické východisko", protože životní situace filmové postavy je vážná a plyne z ní řada paradoxních situací, které jsou tragické i zábavné a inklinují k černému humoru. Režisér Hřebejk a scenárista Jarchovský tentokrát zvolili syrové vyprávění v příběhu mladé ženy, která prožívá ne příliš šťastné manželství s drsným mužem, když potká jeho andělský protiklad, staršího emigranta. Seznámí se s ním přičiněním manželovy nelegální činnosti. Zatímco muž sedí ve vězení, žena odjíždí i s dětmi a novým přítelem do Itálie. Ale vztahy nejsou jednoduché, ani jejich řešení. Po mužově propuštění z vězení a po smrti své matky se i žena s dětmi vrací domů... Vedle hlavních rolí milostného trojúhelníku v podání A. Geislerové, J. Abrháma a R. Luknára ve filmu podaly výborné výkony J. Brejchová a E. Vášáryová (matka a tchyně), kterým skvěle sekundoval J. Schmitzer (manžel hrdinčiny matky). (Česká televize)

(více)

Recenze (530)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Každej se z toho Hřebejka může zesrat, přitom mi ty jeho filmy přijdou fakt dobrý! Dialogy jsou výstižný, většina herců velmi dobrá (Schmitzer tady přímo geniální) a samotný děj je slušný a zajímavý! Hřebejk očividně začíná být vážnější a snaží se z diváků ždímat dojetí, což se už od Horem Pádem projevuje častýma souhrnýma sestřihama většiny postav a jejich konání za zvuků nějaké příjemné smutné písničky! Ale mně to nevadí, já se dojímám rád a přehnaně nucené mi to nepřipadá! Že je většina jeho filmů na jedno brdo? Formou ano, žánrem ano, ale je to prostě o něčem jiným! Já se u jeho filmů zatím vždycky dobře pobavil a celkově nechápu vůči němu tu averzi ve zdejších řadách! 8/10 ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

K tomuto nebudu psát komentář, ledaže bych oznalčil myší komentář od CANAKJI a stiskl Ctrl+C. Další blaf moderního českého filmu. Škoda prstů na klávesnici. A cože mě odrazuje od udělení odpadu? Možná přece jen ta samoúčelná Geislerová. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Tomáš Kulka definuje kýč jako něco líbivého, co každý pochopí, kde se vše vnímatel dozví z prvního plánu, který nemá žádnou další hloubku a kde se útočí primárně na divákovi city a emoce... Kráska v nesnázích by byla dobrým příkladem. Navíc ještě dokáže diváka naštvat. Berte to jako bonus:) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Kamera 6/10/// PLUS: herecky skvěle zahrané (Brejchová,Vášáryová), sexuálně odvážné (Luknár, Geislerová), stejně tak i ostatní herci předvádí možná své maximum, romantika mezi Geislerovou a Abrhámem krásně funguje, líbilo se mi jak v závěru Abrhám převezl Macháčka s Hrušínským a také jsem se občas zasmál MÍNUS: najdeme tu výrazně negativní postavy a celková atmosféra je nepříjemná/// Shrnutí: Na tento film jsem si strašně těžko zvykal. Většina postav je krajně nesympatických. Ona Kráska v nesnázích má spíš smůlu na rodinné vztahy a manžela. Děti, kteří jsou v tom nevinně a přitom to nejvíc odnášejí. Do toho je tu kontrast skoro pohádkové bytosti (Abrhám - jako bych se v něm našel) a strýce (Jiří Schmitzer), jehož postava je asi ta nejhorší, co jsem v české tvorbě viděl - fakt nechutnej, slyzkej parchant, kterého musí trpěl celá rodina, protože ho trpí jeho družka (maminka Krásky). Prostě houšť negativních a záporných postav na daleko menší skupinku těch kladných nebo normálních. Závěr končí otevřeným happendem a Abrhám má stále své kouzlo./// Celkem 68%/// ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Opravdu si nevzpomínám na jinej film obydlenej takovou sestavou kreatur, ubožáků a sviní jako je tenhle. Abahámův emigrant mezi nima vypadá jako marťan. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Duo J+H umí vidět realitu svých současníků, bohužel vzikl film ještě prázdnější než ta realita. Zbytečný film o zbytečných lidech, navíc nepochopitelně dlouhý. Pár silnějších momentů, vtipné propletení postav ani vynikající obsazení nemohou zachránit rozbředlý nudný příběh. Jestli Hřebejk opravdu věří tomu, že je to "film o sexu, penězích a dobrém člověku", tak už je přes své mládí asi senilní. Celkem se dá pochopit, o co mu šlo, ale opravdu z toho vyšla jen blbá červená knihovna. Celek skládaný z rádoby efektních "zaklapnutí" jednotlivých segmentů či postav do sebe byl zde zoufale rozbitý. Ríša měl asi fungovat jako komická vložka. No tak se zasmějme. Účel těch nasládlých anglicky zpívaných písní, které mi znepříjemňovaly už tak dlouhé čekání na konec, jsem nepochopil. Výskyt Radůzy, jakkoli potěšující, jsem rovněž nepochopil. Zato jsem dobře chápal neustálý výskyt nápisů Student Agency. Herci (včetně dětských) potěšili, ale celkem nepředvedli nic, co by stálo za zvláštní pozornost. Asi ani nemohli. Z hovna bič neupleteš. Snad jen o Geislerové bych utrousil, že mi připadala ve své roli přesvědčivá. Přes všechnu bídu to byla jakž takž ucházející podívaná, takže jako výpravná reklama na dopravní firmu si to ty dvě hvězdičky zaslouží. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nymfomanka a její italský princ se samaritánským smýšlením a tučným zahraničným kontem.Chvilková nesnáze se mění v náhodnou výhru v loterii. Pretty women po česku, aneb tohle se může stát snad jen ve filmu. Duo Hřebejk Jarchovský mají rozhodně na víc. Ikdyž režijně i herecky skvělé ( Schmitzer předčil i Aňu) celkově se to pochybuje na hraně romantického kýče. Že by sázka na jistotu ? ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, že to poběží v telce, dostal jsem chuť si to připomenout, protože jsem si uvědomil, že to je už 13 let, co jsem na tom byl v kině - což mimo jiné znamená, že zde člověk dostane 30 letou Aňu Geislerovou, která v té době byla pravděpodobně na vrcholu své atraktivity (před 3 lety v Anthropoidu, kdy jí bylo 40, mi už najednou přišla stará) a která se mi tady hodně líbí, i když ji jinak moc nemusím. Vlastně asi všichni herci jsou tady super, především pak Schmitzer je naprostý bůh a jeho postavu jsem hluboce nesnášel, podobně jako ty dva sráče, které hráli Macháček s Hrušínským - scéna, v níž jim Abrhám vytře zrak, je podle mě jedním z vrcholů filmu (protože jinak tam Abrhám hraje tak neuvěřitelného dobráka, až to není možné, ale věřil jsem mu to). Jako asi lze mít výhrady k tomu příběhu, soundtracku (Hansard) nebo samotnému závěru, který mi asi moc nesedl, ale stejně mi to - minimálně na české poměry - přijde prostě jako dobrý film, který stojí i za opakované zhlédnutí. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Napoprvé Kráskou nadšen, napodruhé zklamán. Po Venkovském učiteli není dobré dávat si na dobrou noc repete průměrného Hřebejka. V Krásce se mi líbí vše, co se točí kolem italského milionáře v podání pana Abrháma, zbytek, čili vlastně první polovina filmu je filmařsky nedovařená a nevyrovnaná. Filmu schází pevná ustřední linka, je v něm příliš mnoho postav, z nichž spousta odvádí pozornost od "krásky" a jejího dilema mezi dvěma muži, respektivě mezi kvalitním milováním a zajištěnou budoucností bez zvířecího sexu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě moc neoslovil a 3* dávám jen za excelentního Jiřího Schmitzera, díky kterému jsem se několikrát válel smíchy. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Za to, že mi Jiří Schmitzer dal odpověď na otázku: Proč je v městském bazénu tak divně nažloutlá voda. Za šarm a noblesní vystupování Josefa Abrháma, který mi dává naději, že budu mít chuť i ve stáří. Za Annu Geislerovou, díky který jsem pochopil, že přísloví "Žena - toť sladké zlo" je naprosto pravdivé. A za dětské role a jejich výrok: Slizskej strejda s bimbasem ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Hrebejka do kina nechodím, na to tu má obrovské české a slovenské publikum, ktoré má potom aspoň falošný pocit sebauspokojenia, že chodí do biografu na umenie. V tomto prípade som urobil výnimku (kvôli rande) a som rád, že to bolo práve v prípade tohto filmu. Kráska je film o príbehu a jeho postavách, nesnažil som sa v ňom hľadať žiadnu spoločenskú kritiku, ani žiadne poslanie. Dobre som urobil, pretože je dobre napísaný, herci sú výborní a chovajú sa podľa mňa prirodzene. Možno taký náš ekvivalent súčasného amerického nezávislého filmu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Název Kurva v nesnázích by byl mnohem příhodnější. Z mého pohledu docela ucházející hřebejkovina. Nejvíce mě bily do očí šíleně špatné herecké výkony vedlejších postav. Nesmírně křečovité a otravné. Naopak takový Schmitzer dokonale předvedl, jak je velký herec. Zajímavě napsaná a skvěle zahraná role. Bohužel to byla snad jediná zajímavá role. Naopak zcela katastrofální jsou Luknár a Vášáryová. Tak otravné, nudné a ploché role aby člověk pohledal. Příběh je plný náhod a rádoby zvratů. Naštěstí jsem se nijak závratně nenudil. Dlouho jsem neviděl český film, takže mi je to poměrně vzácné, když v rámci filmů slyším svůj rodný jazyk. Tento film zřejmě docení spíše něžné pohlaví, ale za nás nejtvrdší chlapy hlásím, že to bylo snesitelné, takže, muži, klidně podlehněte vábení svých poloviček a udělejte jim společnost. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Když si tak čtu okolní komentáře, nevím, jestli jsem byl během sledování filmu jen dočasně dobře rozpoložen či zda se mi Kráska v nesnázích opravdu líbila. Ano, výkon Ani Geislerové mi přišel poněkud topornější než v jiných (což stále znamená vysokou úroveň), ale vedlejší role (nemůžu nezmínit Jiřího Schmitzera) spojovaly celý děj pěkně dohromady. Musím ovšem přiznat, že oproti ostatním Hřebejkovým filmům pokles..přesto dávám 4. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Není to film geniální, ale každopádně zajímavý. Nevím, jak by na tom byl příběh, bez tak skvělého výběru herců, pěkné hudby atd. Kráska v nesnázích však má něco do sebe... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Má dobrý scénář i režii, ale hlavně naprosto parádní herecké výkony všech zúčastněných. Ale absolutně nejlepší výkon předvádí Jiří Schmitzer. Ale ne všechny postavy jsou stejně zajímavé a například dramaturgický motiv tolika výstupů Radůzy mi také zůstal utajen. I tak 90%. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy že mapují současnost? Mají k tomu daleko. Kráska v nesnázích je zoufalá postava, o kterou by v reálném životě stál málokdo. Proč? Důvod schází. Tudíž vše je špatně. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

70% Hřebejk se alespoň soustředí na příběh jedné rodiny a nesnaží se napodobit Magnolii jako v Horempádem, protože na to fakt nestačí. Smitzer je skvělý zmrd, Gaislerová její role taky sedla, Abrhám mi připadal spíš směšný. ()

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

01.02.2007

Už před několika týdny proběhla médii zpráva o účasti českého filmového hitu Obsluhoval jsem anglického krále v hlavní soutěži německého Berlinale. Ovšem až včera byl konečně odtajněn officiální… (více)

Reklama

Reklama