Reklama

Reklama

Méďové

(seriál)
  • Slovensko Mackovia
Rodinný
Česko, 2001, 16x8 min

Obsahy(1)

Tři malí medvídci, Vojta, Kuba a Matěj, si umí hrát a zlobit stejně jako děti. Vyprávění o tom, jak ztratili maminku medvědici, našli si náhradu v hodném člověku - fotografu Václavovi, rostli, prali se, učili se lézt po stromech, poznávali les a ostatní zvířátka.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Překvapení v polomu
2. Nový domov
3. První vycházky
4. Na tetřívčím tokaništi
5. Když taje sníh
6. Nebojácný tetřev
7. Jarní den
8. V kraji houpavých mechů
9. Cesta za sluncem
10. Výlet k řece
11. Ve skalním bludišti
12. Za posledním sněhem
13. Srnčí tajemství
14. Toulání v rákosí
15. Letní setkání
16. Loučení (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Václav Chaloupek přišel s úžasným nápadem, totiž natáčet zvířecí mláďata a pak z toho udělat večerníček. Natočil jich už celou řadu, pro nás byli první Méďové. Reálné záběry na medvědí mláďata budou vždycky lepší než sebelepší animace a na tom celém je to postaveno. Jak dospělí, tak děti se mohou rozplývat nad jejich roztomilostí a hravostí. Bohužel v tom není nic navíc. Chápu, že poskládat z krásných záběrů něco víc, je složité. Nicméně přidat alespoň jednoduchý příběh, by nebylo od věci. Už po pár minutách se totiž může dostavit nuda a to jak z pohledu dospělého, tak z pohledu dětí, které nevydržely ani dva díly po sobě a to je škoda, protože ten nápad byl skutečně skvělý. ()

Radko

všechny recenze uživatele

Šumava, Brdy, Pálava a iné hory. Mackovia sú roztomilí, pesnička vlezlo spevavá. No pochybnosti silné. Ako boli huňáči prevážaní pohoriami - nebodaj nie v klietkach, voči ktorým autor protestuje? Nevideli sme len falošnú roztomilosť života v zajatí? Za všetkými cukríkovými scenériami a eko rečami cítim len smutné jazvy v duši drezúrovaných medvedíkov. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Chaloupek (když jsem ho jako malý na ulici potkal, vždycky jsem z toho měl hroznou radost) je génius ve tvorbě pro děti ( s výskytem rozličné zvířeny, jeho nejnovější díla sice lehce ignoruju, ale Vydrýsek, První Méďové, Pruhovaní kamarádi... Kam se na těch pár minut s rozkošným zvířectvem hrabali jiné pořady. Méďové mají navíc ožralé, nezletilé medvědy, kde jinde tohle vidět? ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Brum, brum, brum, o čem se zdá medvědům? Zde můžete vidět krásu českých "Večerníčků". Stačí jen vzít kameru na rameno a natočit radosti medvíďat a jsou z toho nádherné záběry. Zlaté české ručičky. | Průměr všech 16. epizod: 70% (3*) | ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Méďové mají tu výhodu opoti živým hercům, že působí zcela přirozeně a jelikož jsou tři, v pohodě utáhnou celou stopáž, což je plus oproti dalším "zvířecím" večerníčkům. Navíc, méďové jsou prostě víc k pomuchlání než rys, vydra nebo divoká prasata. A když si začnu písničku z titulků notovat i ve sprše, neváhám s nejvyšším hodnocením ani chvilku. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama