Reklama

Reklama

Méďové

(seriál)
  • Slovensko Mackovia
Rodinný
Česko, 2001, 16x8 min

Obsahy(1)

Tři malí medvídci, Vojta, Kuba a Matěj, si umí hrát a zlobit stejně jako děti. Vyprávění o tom, jak ztratili maminku medvědici, našli si náhradu v hodném člověku - fotografu Václavovi, rostli, prali se, učili se lézt po stromech, poznávali les a ostatní zvířátka.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Překvapení v polomu
2. Nový domov
3. První vycházky
4. Na tetřívčím tokaništi
5. Když taje sníh
6. Nebojácný tetřev
7. Jarní den
8. V kraji houpavých mechů
9. Cesta za sluncem
10. Výlet k řece
11. Ve skalním bludišti
12. Za posledním sněhem
13. Srnčí tajemství
14. Toulání v rákosí
15. Letní setkání
16. Loučení (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejen pro Chaloupkovu snahu popularizovat přírodu a alespoň v této formě ji přiblížit dnešní ,,televizní" generaci, ale i kvůli tomu, že Vojta, Kuba a Matěj byli v mládí televizními celebritami a teď na stáří jsou ustájeni u nás v medvědím příkopě na českokrumlovském zámku shledávám tento ,,večerníček" velmi povedeným... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z Chaloupkových večerníčků jediný opravdu povedený. Sice je zcela stejný jako ty ostatní, ale zde se krom poučné linky aspoň skutečně něco děje. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vydrýsek, Bráškové (vlci), Méďové, Madla a Ťap, Tuláček. Všechny ty večerníčky mám rád. Jsou nevtíravé, v kladném smyslu poučné a dělané s pochopením pro přírodu. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto příšerné, trojice medvídků se ve společnosti starého pána toulá lesem, což radostně doprovází naprosto zcestný komentář... Není to dojemné ani roztomilé, spíše nechutně vlezlé a odporné. Osobně neznám dítě, kterému by se tenhle večerníčkový odpad líbil, ale netvrdím, že žádné neexistuje... Dobrou noc. ()

Radko

všechny recenze uživatele

Šumava, Brdy, Pálava a iné hory. Mackovia sú roztomilí, pesnička vlezlo spevavá. No pochybnosti silné. Ako boli huňáči prevážaní pohoriami - nebodaj nie v klietkach, voči ktorým autor protestuje? Nevideli sme len falošnú roztomilosť života v zajatí? Za všetkými cukríkovými scenériami a eko rečami cítim len smutné jazvy v duši drezúrovaných medvedíkov. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Chaloupek (když jsem ho jako malý na ulici potkal, vždycky jsem z toho měl hroznou radost) je génius ve tvorbě pro děti ( s výskytem rozličné zvířeny, jeho nejnovější díla sice lehce ignoruju, ale Vydrýsek, První Méďové, Pruhovaní kamarádi... Kam se na těch pár minut s rozkošným zvířectvem hrabali jiné pořady. Méďové mají navíc ožralé, nezletilé medvědy, kde jinde tohle vidět? ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný novodobý Večerníček nejen pro děti. Na to se může koukat opravdu kdokoli. Skvěle zpracováno, velká obliba. Super nápad. Méďové jsou z těchto zvířecích Večerníčků asi nejlepší. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není jistě jednoduché natáčet se zvířaty. A tři malí medvídci se svými "dobrodružnými" výpravami za dohledu Václava Chaloupka provedou nejmenší diváky po zdejších luzích a hájích za pěkného folkového hudebního doprovodu a s dobrým vypravěčem. Vše sestává až příliš z improvizace, což je na jedné straně dobře v rámci zachování autenticity, ale přece jen ráz vyprávění je tím pak tak nějak stereotypní. Po několika dílech se to postupně omrzí, ačkoliv příroda a celkové tempo a pojetí vyprávění lze označit za velmi pohodové. Jednotlivé příběhy nejsou zbytečně natahovány. Působí to na cílovou skupinu možná až obyčejně. Dnešní děti asi dají přednost atraktivním animovaným seriálům než je tenhle, ale nějakou šanci tenhle seriál o lesních zvířátkách má. 50% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Brum, brum, brum, o čem se zdá medvědům? Zde můžete vidět krásu českých "Večerníčků". Stačí jen vzít kameru na rameno a natočit radosti medvíďat a jsou z toho nádherné záběry. Zlaté české ručičky. | Průměr všech 16. epizod: 70% (3*) | ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

V každém případě se pan Chaloupek při natáčení všech svých příběhů o zvířátkách musel hrozně nadřít s "herci", takže za tu trpělivost tentokrát 1 * navíc. ()

Reklama

Reklama