Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Cagney a Humphrey Bogart hrají v drsném příběhu o gangsterovi, kterému změní život setkání s velmi zvláštními dětmi. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

majo25 

všechny recenze uživatele

Moralizujúca dráma o dráhe zložinca a jeho vplyvu na mládež. Nepáčilo sa mi viacnásobné zdôrazňovanie toho, že oni za to vlastne ani nemôžu, za všetko zodpovedá okolie a prostredie. Občas drsné a frajerské, občas apelujúce na tú správnu (kresťanskú) stranu. Film ale nenudí a Bogart s Cagneym sú vhodní ťahúni. Zaujímavá bola scéna mládežníkov hrajúci basketbal, pre mňa asi najstaršia basketbalová ukážka v kinematografii. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Nie iba preto, že Jamese Cagneyho neznášam a Humpreymu Bogartovi nenapísali lepšiu úlohu. Celý film bol politicky korektnou moralitkou, čo z neho spravilo nudnú záležitosť plnú klišé a jednoduchých príkladov toho, čo je dobré a správne a čo nie. Ďakujem, takto by film-noir nemal vyzerať. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Čakal som drsnú (v rámci dobových možností) gansterku v štýle Roaring Twenties a dostal som vynikajúcu drámu s nadčasovou myšlienkou. Cagney a Bogart sa pre podobné role narodili ale najväčší dojem zanechal Pat O´Brian ako "anjel strážny" všetkých pomýlených detí. Rozbieha sa to pomerne pomaly ale postupne je to všetko vygradované k fantastickému záveru.Krásny príklad toho ako je pre film dôležitý dobrý a silný príbeh. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nečtěte Ti, jenž jste film neviděli K závěrečné dvojsmyslné scéně odvlečení Rockyho Sullivana na elektrické křeslo. Osobně se přikláním k té variantě, že Rocky tu svojí zbabělost jen předstíral, jelikož byl Jerry jeho nejlepší přítel, což mu vyjádřil tím, že ho poslechl a cíleně si tím otočil pověst odvážného kriminálníka. Jerry si to uvědomil a svojí následnou protikladnou výpovědí sígrům ve sklepě dovršil to, o co dlouho usiloval. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Glorifikácia gangstrov je v tomto filme dovedená takmer na vrchol. ´´Hrdina´´ snímku kradne, vraždí, podvádza, ale nikdy nie zákerne a nespravodlivo. Na to je tu iná čiernota ( Humphrey Bogart ). Čo asi najviac zaujme na tomto ako tak nadpriemernom snímku, sú hlavne herecké výkony, podávajú sa však vo filme, ktorý pracuje s klišé. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Některé části tohoto filmu byly upraveny pro film Sám doma (1990), kde tento film Kevin sleduje. (Kulmon)
  • Kvůli kontroverzi gangsterských filmů byl snímek Hříšní andělé zcela zákázán v Dánsku, Číně, Polsku a částech Kanady a Švýcarska. (Kulmon)
  • Diváci se zajímali, zda se skutečný Rocky Sullivan také v poslední chvíli choval zbaběle. James Cagney k tomu řekl, že to zahrál tak, aby si divák udělal vlastní názor, zda to hrál kvůli otci Jerrymu nebo ne. (Kulmon)

Reklama

Reklama