Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Cagney a Humphrey Bogart hrají v drsném příběhu o gangsterovi, kterému změní život setkání s velmi zvláštními dětmi. (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Webb 

všechny recenze uživatele

Nečtěte Ti, jenž jste film neviděli K závěrečné dvojsmyslné scéně odvlečení Rockyho Sullivana na elektrické křeslo. Osobně se přikláním k té variantě, že Rocky tu svojí zbabělost jen předstíral, jelikož byl Jerry jeho nejlepší přítel, což mu vyjádřil tím, že ho poslechl a cíleně si tím otočil pověst odvážného kriminálníka. Jerry si to uvědomil a svojí následnou protikladnou výpovědí sígrům ve sklepě dovršil to, o co dlouho usiloval. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jestliže na konci minulého století byli na světě dva herci, kterým mafiánství koukalo z očí (Robert De Niro a Al Pacino), pak ve 30. a 40. letech to byl jednoznačně James Cagney. Jeho výraz nenechal nikoho na pochybách, že opravdu není romantický hrdina. Film Hříšní andělé se zajímavě rozehrál, bohužel však ve druhé půli nemile zasáhla ruka cenzora, takže se film vyvíjí zcela proti tomu, co bychom očekávali. Je to promarněná šance, protože zde byl obrovský potenciál. I tak se jedná o gangsterku, kterou je třeba vidět. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídna gangsterka s nadčasovou myšlienkou a poctivým herectvom. Jednoduchosť príbehu je trošku zarážajúca, ale o to viac je úderný záver. 80%. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu tempo i technická a stylistická vycizelovanost Bouřlivých dvacátých let. Potěšující je však zejména dvojznačný závěr a akcentování motivu o vlivu médií (tisku). James Cagney - jako vždy - geniální, Bogart nevýrazný, Ann Sheridan nic víc než okrasa ("bytí pro pohled"). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Čakal som drsnú (v rámci dobových možností) gansterku v štýle Roaring Twenties a dostal som vynikajúcu drámu s nadčasovou myšlienkou. Cagney a Bogart sa pre podobné role narodili ale najväčší dojem zanechal Pat O´Brian ako "anjel strážny" všetkých pomýlených detí. Rozbieha sa to pomerne pomaly ale postupne je to všetko vygradované k fantastickému záveru.Krásny príklad toho ako je pre film dôležitý dobrý a silný príbeh. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Perfektní krimi drama se sympatickou hlavní trojicí Cagney, Bogart, O'Brien. Tato gangsterka je prosycena dobrou atmosférou, poutavým dějem a příjemnou hudbou. Na střílení sice dojde až ke konci snímku, ale to vůbec nevadí. Hodnotu filmu zvyšuje zejména jeho závěrečná pasáž, která má určitý přesah ohledně uctívání špatných vzorů, snaze předejít zločinnosti pošlapáním své vlastní pověsti, apod. Ačkoliv se jedná o počin starý víc než 70 let, má stále co nabídnout a troufám si jej označit za majstrštyk. 5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterka s tradične fenomenálnym Cagneym v na telo ušitej role charizmatického grázla, ktorý je idolom decák na ulici. Na to sú veľmi dobre navrstvené ďalšie dejové línie, z ktorých je najzaujímavejšia tá s kňazom, Cagneyho najlepším kamarátom z detstva. Zaujímavý je aj detský predstaviteľ Cagneyho, ktorý akoby mu z oka vypadol. ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Film není rozhodně nudný, teda aspoň já jsem si nevšimla. Některé scény jsou sice dělány na efekt, ale jsou udělány tak dobře, že to Curtizovi hned odpustíte. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film. Tuna si dávali preplesky a bomby do držky bez najakého obťažovania si to vrátiť. Borec dostal jednoducho päsťou a bez protestovania pokračoval ďalej, akoby sa vôbec nič nestalo! Pozoruhodná filmová skúsenosť... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Angels with dirty faces je film, ktorý som pozeral s otcom, keď som mal nejakých 14 rokov. Otec bol jeho fanúšikom, mal rád podobné drsné chlapské filmy ako napríklad On the waterfront. Odvtedy som ho už nevidel, ale mám v živej pamäti onú veľmi silnú pointu, ktorá dodá filmu rozmer navyše. Niekedy vám takéto silné filmové momenty z vašej mladosti utkvú v pamäti viac, ako niečo, čo ste videli minulý týždeň. VIDENÉ ZNOVA 11/23: Som príjemne prekvapený, že opätovné pozretie tohto filmu neprinieslo iba nostalgické spomienky, ani ich neruinuje, ako sa častokrát stáva, ale naopak ako vyzretejší divák ma Angels with Dirty Faces obohatilo určite viac ako pred mnohými rokmi. Záver je neopakovateľný, ale tých skvelých momentov je tu celá rada. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Nie iba preto, že Jamese Cagneyho neznášam a Humpreymu Bogartovi nenapísali lepšiu úlohu. Celý film bol politicky korektnou moralitkou, čo z neho spravilo nudnú záležitosť plnú klišé a jednoduchých príkladov toho, čo je dobré a správne a čo nie. Ďakujem, takto by film-noir nemal vyzerať. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Moc dobré. Svižné tempo, výborná kamera, dobrá dobová hudba a vynikající Cagney. Škoda toho přehnaného křestˇanského podtextu, jinak by to bylo za pět. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh gangstra ( ako vždy vynikajúci James Cagney ) so strhujúcim záverom. Film nestratil na myšlienke, má v sebe kúzlo poznaného aj nepoznaného, preto je vo svojom žánri obohacujúci. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o přátelství gangstera a kněze. James Cagney byl fakt pan herec a tihle gangsteři mu šli perfektně. Pat O'Brien je sympatický férový Otec Jerry, no a potěší i Bogart a Sheridanová v menších roličkách. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Glorifikácia gangstrov je v tomto filme dovedená takmer na vrchol. ´´Hrdina´´ snímku kradne, vraždí, podvádza, ale nikdy nie zákerne a nespravodlivo. Na to je tu iná čiernota ( Humphrey Bogart ). Čo asi najviac zaujme na tomto ako tak nadpriemernom snímku, sú hlavne herecké výkony, podávajú sa však vo filme, ktorý pracuje s klišé. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Výborne rozvrhnutá gangsterka. Na jednej strane máte kšeftikára Bogarta ako bývalého parťáka Rockyho Sullivena, s ktorým sa za oplátku mlčania vyzradenia tajomstiev má po odpykaní trestu tento nepodarený právnik vyrovnať. A potom Jamesa Cagneyho, ktorý je tým mužom. Čiže film je perfektne strategicky usporiadaný - políčko po políčku, tempo je však naprieč deľbou charakterovej rytmiky mierne ukolísavé, ale drží sa svojich štandardov a najmä jasnozrivých posolstiev, ktoré tu majú až prorocké miesto. Nižšie hodnotenie sa dať ani nedá a aj to svedčí o univerzálnosti príbehu a jeho vysokej kvalite. Zaujmú postavy kňaza, osudovej ženy i necitlivého zúčtovania so zradcami, ale až na prvého menovaného tieto miesta nepôsobia na Rockyho ako tá jediná achilová päta. Korene zla sú v hĺbke duše parchantov silno vsugerované. Čiže o slabom mieste a relativizácii zločinov tu v tomto prípade ani nemôže byť reč. Angels with Dirty Faces sa na tieto oblasti s odvahou zameriava. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

James Cagney zase předvádí jedno ze svých naprosto unikátních představení, která jen ukazují, jak skvělý herec to byl. Tyhle role, v nichž je možné vidět dobro, stejně jako naprosté zlo, jsou prostě pro něj jak dělané. Jeho postava pak snadno zastiňuje ostatní, ale nikoli příběh jako takový. Ten funguje dobře, i když v sobě má celkem jasné poselství. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Vánoční film, se ženou pod stromečkem. A to myslím vážně! Kouzla Vánoc je v něm víc než v připitomělých pohádkách, socialistických veselohrách nebo v Rybovce (Missa solemnis Festis Nativitatis), či jiných westernech. Roztrhnout partu Rockyho Sullivana a Dead End Boys je vždycky těžší než rozstřílet partu samotných mafiánů. To dokáže jen Ježíšek Jerry Connolly a jeho věrní, k nimž se nakonec přiřadil i sám Rocky - nebo ne? ()

Reklama

Reklama