Reklama

Reklama

Náves

(seriál)
Česko, 2006, 8 h 41 min (Minutáž: 52–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Petr Polák

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Alena Vránová, Luděk Munzar, Marián Labuda st., Josef Abrhám, Libuše Šafránková, Jana Hlaváčová, Luba Skořepová, Oldřich Navrátil, Veronika Žilková (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál scenáristy Jana Míky Náves volně navazuje na Náměstíčko, nejúspěšnější seriál České televize roku 2004. Název napovídá, že hlavními hrdiny budou tentokrát obyvatelé vesnice, i když se s nimi v některých příbězích podíváme zpátky na Náměstíčko a celá jedna povídka se dokonce odehrává v rušném centru malebné Prahy. Režisér Jaroslav Hanuš a architekt Jindřich Goetz splnili scenáristovi Janu Míkovi sen o ideální vesnici. „Správná náves má mít hospodu a kostel, taky obecní úřad, možná pár chalup a uprostřed toho všeho malý rybníček, aby byla radost očima spočinout.“ Právě taková je Líšná nedaleko Žebráku představující seriálovou vesničku Javorovou, kde žijí noví hrdinové seriálových poutavých příběhů, kteří budou dalšími kamínky pestré mozaiky pozoruhodných lidských osudů s mnoha variacemi složitosti mezilidských vztahů... Divácký úspěch seriálu je přímo závislý na hereckém obsazení. Diváci se tentokrát mají opravdu nač těšit. Seznam hereckých osobností je dlouhý a bezesporu atraktivní. Historky o všedních i nevšedních radostech a starostech obyvatel jedné současné české vesnice znovu spojuje sympatická herecká dvojice. Tentokrát budou o diváckou přízeň usilovat Blanka Bohdanová a Alena Vránová, jako dvě roztomilé a čiperné vesničanky, sestry Křepelkovy, které bedlivě střeží všechno, co se v Javorové šustne. Procházejí celým seriálem a stejně jako měli svůj příběh v Náměstíčku Lopušný a Plecitá, tak i ony mají svoji „lovestory“ v seriálu Náves. A rozehraje ji docela obyčejný ladič pian v překvapivém obsazení Radovanem Lukavským. Nebylo samozřejmě možné, aby se všechny postavy z Náměstíčka, které si diváci i tvůrci velmi oblíbili a byli velmi nadšeni jejich hereckými výkony, objevily i v další sérii. Ale protože Náves je naštěstí nedaleko od Náměstíčka, někteří se tu přece jen znovu objeví. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele megiiii k tomuto seriálu (1)

Náves (2006) 

Tak jsem se právě dodíval na první díl s názvem Blonďák, a celkem mi padla čelist. Když seriál běžel v televizi, tak jsem ho nějak propásl. Co říct? Nevěřil bych, že bude lepší než Náměstíčko, ikdyž je to psané pod stejnou taktovkou. Dramaturgie Arichteva, Svoboda nemá chybu. K Marče Arichtevi mám slabost, páč jsme s ní před pětatřiceti lety žili v jednom baráku a jako nemluvně mě občas hlídávala. Uvidíme, jak se seriál rozvine, ale zatím nemůžu dát nic jiného, než čtyři hvězdy. Bravo ()

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama