Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (739)

Cival 

všechny recenze uživatele

První dojmy? Holky jsou "hot" (možná až moc :-), kluci zase do pohody, humor vynechává, Janák přitvrzuje a slušné procento lidí hýká nadšením. Ano, bude to hit. Přestože by si pes Seznam s žízňodestruktorem Spritem zasloužili leda tak nakopat do p.... "pouzder." Sice pořád nechápu, že někoho baví točit tři roky filmy o dvou vytlemencích, co si chtěj štrejchnout, nestíhám, co je vtipného na karambolech aut, loďěk a zničených stanů, ale nakonec si stejně musím říct "proč koneckonců ne". S Panicem v kinech mě momentálně žádný radikální důvod proti nenapadá... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsou Rafťáci horží než Snowboarďáci, ale teď jde o to, jestli je to klad ;-) ... Spoustu nevychytaných nebo naopak moc samoúčelných věcí (v ději, výkony všech dívek, opravdu okatý product placement, ...) kompenzuje pár povedených štípů, dobrý střih a vůbec tempo filmu a stále solidně hrající ústřední duo Mádl s Kotkem. Film nemá větší ambice než pobavit mladé publikum a to podle mě celkem splňuje. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že na rozdíl od filmu Panic je nanic se zde neobnažují pouze ženy starší šedesáti let, ale jinak toho není mnoho, co by stálo za pochvalu. Kotel s Pádlem hrají mizerně, výborně se tudíž doplňují, jdouc ruku v ruce s režií. Ta doplácí na svou snahu působit „übercool“ a vyvolává spíše lítost, než efekt spadlé tlamy. Lítost nad tím, kterak se chlapec z Čech chtěl vyrovnat svým americkým vzorům, leč nevyrovnal. Pravda, nedá se říct, že bych se nudil a cítil tak trapně jako u předcházejících Snowboarďáků, jednou jsem se dokonce i uchechtl, ale člověk by čekal výraznější posun kupředu. Navíc mě neskutečným způsobem iritovala, když pominu spoustu, spoustu jiných věcí, jakási zvrácená „filozofie“ Rafťáků i většiny ostatních teenagerských komedií: osoby starší třiceti let jsou zabedněná paka, která nic nechápou a zaslouží si být leda tak zesměšňováni + všechny dívky se chovají jako pitomé slepice a jako takové mohou „sloužit“ k jedinému účelu. Překvapuje, mě, že k druhému problému, typickému opravdu pro všechny dosavadní české teen komedie, se zatím hlasitěji nevyjádřily zdejší feministky. Asi to nepovažují za problém hodný komentáře, kdo by ostatně bral vážně názor prezentovaný zábavou natolik pokleslého charakteru. 40% Zajímavé komentáře: Brouk, castor, hudryhudry, MoiJe, Triple H ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Asi jsem k teenagerské komedii domácí provenience více benevolentní, nebo jsem zkrátka sledováním těchto filmů vyměk´ :-) Každopádně mi to stále připadá asi dvěstěkrát méně trapné než Prcičky. Karel zkrátka vyměnil zimu za léto, hory za řeku, aby holky mohly shodit všechno, co je tíží, ale ostatní ponechal. Ve špatném ovšem též. Já jsem prostě čekal, do čeho jdu a také se mi to potvdrilo. PS dějová linie "dospělých" je samozřejmě natolik nehluboká, jako ta "dětská", ale má aspoň lepší herce (zvlášť Oldřich Navrátil.) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V době premiéry filmu jsem zrovna chtěl sbalit jednu osmnáctku co vypadala na třicet. V rámci poviného testování co všechno jsem ochoten pro slečnu udělat, jsme šli i na film Rafťáci. Samozřejmě, abych se dobře prodal dělal jsem, že tento film není pro mě, ale že jsem jí rád dělal společnost. Druhý den ráno jsem z její postele psal SMS kámošovi "Musíme jít na Rafťáky je to děsná zábava." ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Spíše je to za 2 a půl hvězdičky, ale vzhledem k faktu, že jsem očekával ještě větší blbost, než byli Snowboarďáci, což se nenaplnilo, jsem se přiklonil nakonec ke třem. Tentokrát se musím přiznat, že mě pár scének i pobavilo, i když se vesměs ve filmu vyskytoval lehce křečovitý humor. O nějaké logice příběhu nemůže být ani řeč, prostě se udělala základní kostra a na ni se tvůrci snažili nabalit více či méně vtipné scénky, ať už tam logicky seděly, či ne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rafťáci nejsou zas tak špatným filmem až na to, že v zápletce je tzv. na oko stejný se Snowboarďáky. Celý film při sledování srovnáváte s ním ale nakonec zjistíte, že i když je zápletkově totožný dá se ze scénáře ještě něco vytlouct. Ač se ve filmu objevilo plno známých herců neherců (D. Hašek) nejvíce se mi z herců co měli ve filmu jen pár vět líbil Čtvrtníček, který mě po dvou větách s jeho nechápavě blbým ksichtem dokázal rozesmál :o) Akorát tvůrci mohli opustit trochu reklamy (Sprite, kterého tam bylo až nenápadně hodně a internetový portál Seznam) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK30miliónov($1,5miliona)║Tržby Celosvetovo $2,947,079(Česká republika a Slovensko)║ Zatiaľ najzábavnejší počin trojice Janák - Kotek - Madl aj keď to nevybočuje zo zaužívaných šľapajach zo Snowbordákov, nájde sa tu slušné množstvo vydarených a teda hlavne komických scénok, nehovoriac už o dávkovaní rybím tukom, chudák malí chlapec. Škoda že je citeľne vidieť inšpiráciu Americkými teen komédiami. /videl v kine: 60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že Snowboardáky nic netrumfne, ale opět jsem se spletl. Karel Janák se pro mě stal jen tím panákem vzadu, který točí dokola to samé, aby ze stejných dětí jako předtím dostal aspon nějaké spropitné. Nedivil bych se, kdyby jeho třetí film měl opět stejné obsazení, možná zase hromadu holek v malých podprsenkách a plavkách (to aby vynikli jejich malá prsa), možná k nim přidá další jednu vyhaslou hvězdičku českého filmového nebe a hromadu prcičkových vtipů a trapasů. Kotek a Mádl to už nezvládaj a trapný Kotkovy kecy o panictví Mádla a jeho snaze mu pomoct, která se změní ve snahu užít si s tou, která se Mádlovi líbí nejvíc... Sakra, tohle je představa o dnešní mládeži nebo kde žijem? Chcete ukazovat tohle všechno, ale nechcete aby tohle vaše děti dělali? Karlíku Janáku doufám, že tvoje děti se podle tvých filmů chovají a určitě jsi za to rád :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Karel Janák, Tomáš Holeček, Jan Prušenovský .. Reklama na českou turistiku a pár sponzorských produktů. To jako hlavní zápor úvodem. Dále příběh - to samé co minule, jen v jiném balení a vodou tekutou, nikoli zmrzlou. Zápletka je jasná, být panic se nenosí a tak kluci vyráží zasunout, tentokrát k řece. Následné scény s holkami (nejhezčí z nich je Radka:)) jsou potom sice dosti naivní, ale některé trapasy určitě rozesmějí. Vtipných scén bylo mnoho, některé sice nefungují a ve výsledku působí hloupě, ale na několika místech jsem se vážně nasmál a upřímně, celkově jsem se dobře bavil a dá se říct, že o chloupek více než u Snowboarďáků. Hudební složka mi tentokrát nepřišla tak dobrá, zato spousta vedlejších postav rozhodně potěšila. Karel Janák je hravý režisér, ale tohle téma už je doufám vyčerpané a nedočkáme se eskapád kluků ještě na jaře a podzim. Z několika scén sice dýchá chlad loňského léta, během něhož film vzniknul, ale slunce tam také svitne a prohřeje atmosféru. Stejně je na tom i film jako takový - místy šedivý, místy krásně prosluněný.. 70%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Clovek od filmu ako je tento nemoze vela ocakavat... Takze to ani neskusajte. Jedine co mozem vytknut, bola tak nenormalne okata reklama na sprite a kinder bueno, ze tie jednotlive pasaze by s mohli vystrihnut a pustat v reklamnych breakoch... Inak oddychovka, obcas sa clovek aj zasmial... ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Někomu se prostě „smůla lepí na pinďoura“. Nejsem cílová skupina, ale od komedie pro náctileté nečekám film s hlubokým poselstvím, takže jsem spokojená a líbilo se mi to víc než Snowborďáci. Navíc Veronika Freimanová a Milan Šteindler (3 * ) v rolích rodičů, kterým se do jejich rádoby intimní dovolené věčně pletou vlastní děti to je příjemná změna, vždyť většinou spíš dětem překáží na prázdninách rodiče. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Lepší než Snowboarďáci? Ani omylem. Stupidní postavy, nulový příběh, zoufalé pokusy o rádobyvtipné situace. Na Ro(c)k Podvraťáků mě nikdo nedostane. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Soudě podle ohlasů zde jsem asi jediný, komu se Rafťáci líbili více než Snowboarďáci, ale nemohu si pomoci. Je to sice stejně plytké a laciné, s prvoplánovým humorem a s logickými nesmysly, ale Rafťáci se mi zdají být natočeni svižněji a profesionálněji. A na rozdíl od Snowboarďáků jsem se místy i já bavil (Oldřich Navrátil...). Coby film v obecném srovnání silně podprůměrné, coby žánrová teenagerská komedie asi hodně slušné... (a výborná je hudební složka!) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je poněkud smutné, když v komedii o sexuchtivých bejcích pro náctileté je jediná fungující dějová linka; ta o opětovném sbližování rodičů v podání Šteindlera a Freimanové. Zbytek je takový... Naprosto shodný se Snowborďáky. Kotek s Mádlem se i nadále snaží být ultra-macho cool a mluvit "fákt hůstě", jenže i tentokrát jim to nejde. Humor opět nefunguje. Ani ne tak, že by byl trapný. On tu tak nějak žádný není. Je zde spousta míst, které by potencionálně mohly fungovat, ale Janák je spolehlivě zabíjí svým tragickým komediálním timingem, takže takřka všechny vyzní úplně do ztracena. Ovšem oproti Panicům a spol. jsou Rafťáci stále ještě docela dobře odvedeným řemeslem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je těžké pro rodiče pokusit se o ,,návrat ke kořenům“, když s sebou mají lepidla na průsery Mádla a Kotka, malého Honzíka (což je vyloženě dáreček), Bořka (kterého kurz přežití v divočině je samozničující), a to vše pod (bohužel kraťoučkým dohledem) ,,plavčíka“ Čtvrtníčka. Všude se pohybuje spousta ,,pouzder“, bohužel smůla se nemusí lepit pouze na ,,pinďoura“..... . Sem tam nějaký gag (vtipnej), ústřední dvojice, která je v pohodě a dokáže utáhnout film, svižná muzika a ženský (mladý). Třeba situaci ve sprše nebo se sekyrníkem jsem si užil. A Šteindler s Freimanovou si museli užít celý natáčení. Co víc bych od teenagerovské komedie mohl chtít? Možná jen toho bobra... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Chcete prima zábavu? Sjeďte třeba Sázavu. Na kanoji, na kajaku, radši ale bez Rafťáků. Místo Mádla dravé jezy, místo Kotka peřej mezi, a svou řadu raťafáků, předveďte u táboráku. 35% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Připadám si hloupě Já, člověk, jenž s oblibou plive jed i na uznávané filmy, nijak zvlášť netrpěl u Rafťáků? Bohužel, je to tak. Zápletka je stupidní (jenže jakž takž věrohodná), užívání různých filmařských technik nevhodně načasované, machírkovské, tupé (na druhou stranu dík tomu vlastně ladí s chováním hlavních hrdinů - takže je možná vhodné :) ), vtípky jsou primitvní (žel, jsem se několikrát přistihl při smíchu), holky se chovají jako štětičky a moc nehrají (ale stejně jim to sluší). +++++ Třebas navíc díky Rafťákům mnoho puberťáků pochopí, jak budou tím trapnější, čím hustěji a drsněji se budou snažit chovat. Třeba jim dojde, že puberťák je člověk, který jede na vodu a trochu doufá, že si tam zašuká a zoufalý puberťák je člověk, který jede na vodu, protože si tam snad zašuká. No, spíš ne - v tomhle filmu si nakonec oba zasouloží podle svých představ - ale vlastně až potom, co provedou něco alespoň doopravdy trochu cool. Rafťáci jsou banální, podbíziví, hloupí, ale snesitelně - dá se z nich vyrůst. Mám pocit, že nejvíc nenáviděni budou těmi, kteří si čerstvě potřebují připadat dospělí, kteří se potřebují co nejrychleji odpoutat od toho, co by Rafťáci snad mohli, chtěli představovat. Silné ** (to jest IMHO lepší než Snowboarďáci). ()

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama