Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh, do kterého dnes vstupujeme, není ojedinělý. Vysokoškolačka Olga Borská (I. Chýlková) po ukončení školy zahájila úspěšnou kariéru. Trpěla ale nezájmem mužů, a tak si ve svých sedmadvaceti vzala muže o 22 let staršího, s nižším vzděláním Vladimíra Borského (A. Švehlík). Bylo samozřejmé, že Olga zůstala v domácnosti a vychovávala jejich tři děti a starala se o manžela. Stala se tak ale pouhou „služkou“ v domácnosti, od které se očekává poslušnost bez odmluvy a více než stoprocentní péče, a to vše bez nároku na jakékoli uznání a vděk. Náhodné setkání s bývalou spolužačkou Evou (J. Šteindlerová) ji přivede zpět mezi lidi. Olga využije svou znalost cizích jazyků a začne provádět cizince. A cítí se v tomto povolání velmi šťastná – vydělává dostatek peněz a je v kontaktu s lidmi, kteří ji berou vážně. Ale manžel se s tím nemůže smířit, že má doma úspěšnou a atraktivní ženu. A nakonec ještě přijde sám o zaměstnání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradiční špička ledovce kvalitní televizní tvorby aneb to nejlepší vysíláme minimálně, dvakrát stačilo, za pět let po desátý a dál? Tak zase za deset let to bude tak akorát :/ Po té masáži se Soukromými pastmi by se skoro zdálo nemožné, že podobná temáta si už dávno udělala ČT, ale tak proč na to upozornit, že? Nějaké to okénko má vždycky přednost. Neřkuli celý cyklus na DVD? Na co? Marnost nad marnost. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film, který mě velmi mile překvapil. Herecký výkon pana Švehlíka byl doslova dokonalý. Ani Chýlková představující úspěšnou ženu ve středních letech nezklamala. Myslím si, že po celém světě se najde dost párů, kteří prožívají stejný příběh, jako oba hlavní protagonisté. Osobně nechápu, proč muži nezvládají situaci, když jejich manželky vydělávají více peněz. Vždyť kua chlapi, proberte se a přejte jim to. Jak už jsem psal na začátku. Snímek je na české poměry dobře natočen, ale není pro každého. A jak jinak ten film mohl skončit, než tím, že..... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Působivé televizní drama o jedné obyčejné rodině, kde se začíná čím dál viditelněji projevovat domácí násilí. Není, ani to nemá být žádné velké drama řešící problémy lidstva, nýbrž pouze snaha o realistické ztvárnění toho, co se děje za zavřenými dveřmi mnoha současných domácností. Žádná z postav nedoplácí na přílišnou jednostrannost, nikdo není šablonovitou figurkou zasaditelnou do kterékoliv doby a kteréhokoliv prostředí. Dokonce i oběť zde nese částečnou vinu na pozdějším teroru, dokonce i násilník má svou příjemnou, lidskou tvář. Jednání Aloise Švehlíka sice mohlo být lépe psychologicky propracováno, ale samotný herec skutečně exceluje, stejně jako Ivana Chýlková v roli (ne)vinné oběti. Na televizní počin se jedná o velmi kvalitní práci, která by pravděpodobně neustála konfrontaci s velkým plátnem, nicméně svůj cíl splnila. 80% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný učebnicový příklad smutného příběhu. Kde se to v těch lidech bere, že se dokážou takhle chovat ke svým? Je to šílené. Vůbec to nechápu. Pan Švehlík byl tak přesvědčivý, že bych ho od nás z práce hnala svinským krokem. Ivana Chýlková taky předvedla působivý herecký výkon. Nedivím se tomu, co udělala, vždyť tím celá situace vygradovala. Taky to mohlo dopadnout jinak. Nebylo mi z toho filmu dobře po těle a to jak fyzicky tak i psychicky. Opravdu velmi působivý příběh. Nejhorší na tom bylo, že se tohle děje dnes a denně za zavřenými dveřmi domovů a bytů. ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před celkem průměrném Živnostníkovi, přichází ve stejný rok Hadí tanec. Je depresivní, beznadějný, despotický a dramatický. CITÁT - Po porodě žádné dítě, po rozvodu žádný chlap. Nejsem robot........ Ivana Chýlková v rodinném dramatu plného násilí a neštěstí. CITÁT - Co ti to pomohlo, že ses postavila na vlastní nohy, když jsi samá modřina........... Opět jeden z těch silnějším příběhů této série. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V čase 1.02.17, kdy malá dcera doma sleduje televizi, je na obrazovce kratičký záběr z 8 dílu seriálu Ranč U zelené sedmy (od r. 1998). (Ganglion)

Reklama

Reklama