Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselý pohádkový příběh o lásce komtesky Barborky a Zbojníka Jury Krúpy se odehrává ve starém Zlíně, tedy na pomezí valašských hor a úrodných hanáckých a slováckých nížin. Proto v jazyce zbojníků i zlínského panstva uslyšíte valašské výrazy a v ústech komtesčina nápadníka Huga z Hulína širokou hanáčtinu. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zbojník není zbojník, což děj připravuje o jakoukoliv smysluplnou pointu. Scénka s rádoby božím soudem je něco do děje zakomponovaného tak přirozeně a nenásilně, jako má člověk na dvoře zaparkovaného slona. Nářečí působí roztomile a Jurko je moc hezkej chlap, ale ani komická postava neúspěšného nápadníka, ze které ostatní diváci tekli blahem a přidávali za ni hvězdu, mě k vyššímu hodnocení nepřinutí. Pana Donutila jsem podobné trapně komické týpky viděla zahrát jinde a lépe. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tož ... je to tak hlúpé, až je to vtipné. Tohle mohl scénárista napsat jedině po dvou flaškách ománkového vína. Nářečí je hrozně fajn (nevím jak pro Pražáky, ale pro nás Moraváky je to super), jen scénář je fakt neskutečně hlúpý. Na druhou stranu herci jako Donutil, Karlík či Bareš si konečně mohli pořádně užít své moravské bodré postavy a je jen škoda, že Hugo z Hulína Mirka Donutila nedostal více prostoru, protože je to něco, s čím se ani v největší parodii nesetkáte. Prostředí je částečně reálné, částečně kulisové, ale ne tak, aby to rušilo. Pohádka, která si zaslouží pozornost, ale nic než jednoduchou zábavu od ní nečekejte. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Pohádka s dost hloupým dějem ( scénář Pavel Aujezdský - mj. KAMENNÝ KLÍČ ). Jediným důvodem proč s ní ztrácet čas, je snad jen Miroslav Donutil v roli namyšleného Huga. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka s lidovým jazykem, natáčena jak ve studiu tak mimo něj a mladý Igor Bareš. Tři věci, které vcelku zaujmou. Pro Bareše se navíc jednalo ten rok o vstup mezi televizní herce. Miroslav Donutil byl dobrý, ale mohl být lepší, to by mu ovšem musel scénář větší prostor nabídnout. Celá pohádka byla napsána tak, že neurazí ani nenadchne. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Typická socialistická televizní pohádková trapnost... Odpustil bych to, že i šlechta tady z naprosto nepochopitelných důvodů mluví valašsky, byť je to totální nesmysl, odpustil bych i veškeré další kraviny, nesmysly a trapnosti, kdyby to celé mělo nějaký smysl. Tady ale žádný smysl není. Šlechtici jsou dementní, zbrojnoši mátožní, zbojníci se vůbec nemusí snažit a přesto to všechno dobře dopadne. Jediným kladem je slušné herectví a hudba Petra Ulrycha. Všechno ostatní je tak strašné, že to snad ani strašnější být nemůže... Celkový dojem: 35% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama