Reklama

Reklama

Pučálkovic Amina

(seriál)

Obsahy(1)

Pučálkovic Amina je půvabné večerníčkovo animované vyprávění o štěněti, které vůbec nebylo štěnětem, ale žirafím mládětem. Zvláštní tvor, nalezený na ulici, dostane jméno Amina a způsobí v rodině rady Pučálky řadu komických situací. Pučálkovic Růženka uzavře s Aminou přátelství a přičiní se o to, že se stále rostoucí žirafa stane opravdovým členem rodiny. A jak to všechno nakonec dopadlo se dozvíte v pohádkových příbězích Chlupatý nález - Je to bernardýn - Vánoční trampoty - Psí škola - Medaile za statečnost - V obležení - Není zelí jako zelí - Žirafa není na prodej - Dům na útěku - Šťastné shledání - Nový domov pro Aminu - z pera herce Jindřicha Plachty, které vypráví Petr Nárožný.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Chlupatý nález
2. Je to bernardýn
3. Vánoční trampoty
4. Psí škola
5. Medaile za statečnost
6. V obležení
7. Není zelí jako zelí
8. Žirafa na prodej není
9. Dům na útěku
10. Štastné hledání
11. Nový domov pro Aminu (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Upřímně moc nerozumím nízkému hodnocení. Pučálkovic Amina má skvělou knižní předlohu, je výborně namluvená, nesmírně vtipná, má vynalézavou a hravou animaci. Za mě, tohle je suverénně jeden z nejlepších večerníčků natočených po roce 1989... (edit) Překvapením po přečtení předlohy je pro mě fakt, jak moc se děj večerníčku liší od knižní předlohy. A je to proměna naprosto zásadní a velmi prospěšná, jíž lze patrně připsat zkušené "večerníčkové" scénáristce Aleně Munkové. Téměř zmizely různé dnes už zcela nesrozumitelné (minimálně dětem) politické souvislosti, stejně jako tragické tóny v podobě těžkých nemocí toho či onoho a naopak přibyl komický element v podobě pana viržinka a jeho kocoura... Celkový dojem: 80% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nebýt populární a dnes už klasické knížky od Jindřicha Plachty nevznikl by ani tento doslova trapný-podprůměrný večerníčkový seriál! Zaplať pánbůh ale za ni. A také škoda toho že už nemůžeme slyšet autorský a opravdu archivní a velice cenný záznam přímo z jeho živého vyprávění. Viz. třeba paní Acetylénová. To byl opravdu teprve ten pravý zážitek! Za knihu 4*, ale za tento skvost zhola 2*. Petr Nárožný se sice snažil jak jen mohl ale na konečné kvalitě tohoto seriálu se to nějak moc neprojevilo. Teda tvůrci tentokráte nic moc.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Prakticky jediným kladem seriálu je hlas vypravěče, kdy Petr Nárožný dělá maximum a opírá se o své dlouholeté zkušenosti. Na druhou stranu, výtvarná stránka mi ani trochu nesedí a scénář nedokázal z výborné literární předlohy vytěžit onu svěžest, vtip a atmosféru, která tuhle pohádku proslavila. Celkový dojem: 40 %. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

11/11 Sice je to zase dělání 1. republiky za pomoci buřinky pro pana Pučálku, ale paní Pučálková a vše ostatní bylo ponecháno v normalizačným odéru trvalé a plastové domácnosti. Takže jsem opravdu ráda, když se tu a tam objeví nějaké to retro v podobě kamery nebo alespoň starého radia. Petr Nárožný ovšem vypráví skvěle a poetika Jindřicha Plachty v pointách příběhů byla zachována. Žirafa Amina by určitě snesla méně počítačovu animaci, ale jednou už se stalo a tak buďme rádi, že si na Plachtovu předlohu v ČT vůbec vzpomněli. Doba po roce 2000 nese svůj pokrok i na poli Večerníčků... ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší novodobý večerníček, který se jakžtakž vyvedl. Ale stále zastávám názor, že dříve se dělali lepší Večerníčky, na které se dá koukat stále do kola. Tenhle Vám stačí jednou do roka možná dvou let. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tím, že pohádku napsal Jindřich Plachta, očekával bych, že se bude odehrávat za první republiky. Jenže tvůrcům se ale nepodařila navodit ta správná atmosféra. Přispěla k tomu jednak hudba a jednak Petr Nárožný, který se hodí k jiným typům pohádek. Pučálkovic Amina měla být samozřejmě komediálním pohádkovým seriálem, leč nepovedlo se. Komediální situace tak nějak vymizely s teatrálností, které tvůrci v chování postav a zápletkách dali prostor. Samotné epizody nejsou úplně vtipné a animace mi připomněla jeden ostravský pořad o vaření a potravinách. Rozhodně by se k podstatě děje a době, v níž se odehrává, slušela mnohem lepší a hlavně úplně jiná animace. Knížku jsem nečetl, ani jsem nevěděl, že pan Plachta něco napsal, ale podle mě by spokojený určitě nebyl. ()

tomfa 

všechny recenze uživatele

Není to určitě nejlepší večerníček všech dob ale z nových večerníčků je to jeden z nejlepších. ()

uruguay 

všechny recenze uživatele

když jsem byl malý, rád jsem se na tento večerníček díval a i dnes se rád podívám. Stručně - má to hezký děj, pěkné animace, je to opravdu vtipné, takže i rodič se zasměje, pan Nárožný to pěkně vypráví a hudba je taky povedená. ()

Reklama

Reklama