Reklama

Reklama

Láááska!

  • angličtina Looove! (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1978, 10 min

Obsahy(1)

Veselá balada o vztazích muže a ženy. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ubohý, osamělý pavouk. - Ubohý, osamělý spisovatel. Jeden byt. Následovat může jenom přátelství pevné jako skála. Přátelství na smrt. Což na tom, že kvůli jedné hloupé ženské, která na smrt nenávidí pavouky, ale zato prý miluje spisovatele, musí neobvyklý trojúhelník skončit nevyhnutelně tragicky. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Vtipné, nápadité, skvěle provedené. Ta narážka na ukřičené ženství, jež zbourá přátelství mezi pavoučkem a spisovatelem, vyznívá stejně smutně jako Karafiátovi BROUČCI. Na druhou stranu je pravda, že v tom konci je cítit i jistý, byť velmi hořký úsměv. I pavouk má jen jeden život. Zvláště pavouk přátelský. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Vykoumat originální mord, to je dneska fuška!!" Namluvil Miroslav Horníček, animace Jiří Šalamoun, hudba Jiří Kolafa ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Který Brdečkův film není o lásce? Tento ovšem nikoli na pozadí nějaké dobové kulturní atmosféry, spíše se strefuje do jistého životního stylu (ovšem - odehrává se přece ve své současnosti, což je provedeno velmi důrazně). Bavit mě to sice začalo až při "ahoj Péťo - nazdar Pavlíku", ale na konci čeká diváka nejstručnější finále ever. Horníček jako mluvič opět skvělý. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

"Ta má teda nápady, viď, Petříku?" Aneb Když jde o lásku, neznám bratra... Nádherný a vtipný příběh s úžasným vypravěčem Miroslavem Horníčkem... Pět hvězdiček je jasných... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* vtipný milý příběh, který nostalgicky potěší a připomene slavnou animátorskou českou tvorbu. Přesto je předvídatelný a nepřinesl mi nic nového, tak nemůžu tomuto kousku dát vyšší známku a ani Horníček tomu nepomůže [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Animované dílko "Láááska!" je rozkošnou filmovou anekdotou. Jiří Brdečka přispěl rozvernou ironií, výtvarník Jiří Šalamoun odlehčenou kresbou a Miroslav Horníček zase hřejivě zbarveným hlasovým doprovodem. Pavlíkova metamorfóza v dravého lovce a jeho nejosobnější oběti ve prospěch lásky člověka, to je ta něžnost a surovost lehce sarkastické nadsázky romantiky lidí. Ani nejlepší přítel nedokáže muže zachránit před podlehnutím ženě. Rozveselené a zábavné! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že se mi vůbec nelíbila animace a to je u podobných dílek docela zásadní. Pointa je vtipná, ale lehce očekávaná a předvídatelná. Navíc se k ní propracováváme (na kraťas) velmi pomalu. Pokud mě i krátké desetiminutové dílko dokáže nudit, tak je něco špatně. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Vztahový trojúhelník sice neobvyklý, ale TAK tragický konec jsem jim tedy rozhodně nepřála .. Pavlíku! Petříku! :) A Miroslav Horníček co vypravěč = skvělé! Jen to nemůžu nikde najít :) ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Tak pohádka to není určitě, přestože je toto dílko animované... eh, ten konec je TAK drastický a v celém kontextu to může člověka opravdu zasáhnout (bolestně). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Miroslava Horníčka jsem z hlasu vypravěče nepoznal. A jako vypravěč, Miroslav Horníček snad promine, na mě nepůsobil nijak významně. Hudba byla slabá a příběh vcelku jednoduchý. Jasně ukázal, že přátelství může skončit kvůli ženě vcelku lehce. Ostatně, vždyť kvůli ženám se vraždí, vedou války, tak co by ne přátelství. Pavouky moc nemusím, mám silnou arachnofobii, nicméně tenhle kamarádský pavouk vypadal sympaticky. No jo, musíme tam všichni. ()

Facillitant 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomíná pohádku o slavíkovi a růži. Tento příběh se ale vypráví s větším nadhledem a má jaksi šťastnější konec. ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Fajn námět, ale bohužel mi nesedlo zpracování (nelíbil se mi styl kresby/animace ani zde tolik opěvované namluvení)... 40% ()

Reklama

Reklama