Reklama

Reklama

Příběh jednoho zvláštního léta podle bestselleru Ann Brasharesové. Čtyři dlouholeté přítelkyně se musí poprvé rozejít na delší dobu. Na společném nákupu objeví podivné džíny, které všem perfektně padnou. Rozhodnou se toho využít a zůstat díky kalhotám v kontaktu. Každá dívka si džíny ponechá na týden a uvidí, jestli jí přinesou štěstí, pak je pošle dál. Za každým týdnem se skrývá příběh a i když mezi kamarádkami leží mnoho mil, stále existuje pouto v podobě putovních kalhot, které jim umožňuje sdílet radosti, lásky i strasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Román pro dívky, složený povídkovým způsobem. Myslíte, že to bude doják? No to si snad ani nezaslouží odpověď;) Ale že jste to vy - samozřejmě že ano! A hned na několik způsobů, přičemž se budeme vyrovnávat s minulostí, hledat sebe sama, a stávat se sebevědomými kočkami, přičemž kočkovitost spočívá jako obvykle v tom, že trochu dobarvíte vlasy a rozhodíte je z culíku do vln (ne že by to té Alexis neslušelo, ale kolikrát už to tady bylo - ještě chyběly brýle k vyměnění za kontaktní čočky...). Magická gaťata bohužel nedokáží, abyste děvčatům věřili ty naivní šestnáctky...no, možná té Blake Lively, které bylo osmnáct, ale jinak smolík pacholík. Jo a pokud vám není těch třináct až šestnáct, abyste byli dobrou čtenářkou/divačkou, tak ano, budete mít pocit, že se většinou chovají jako krávy (Lively dostane, co chce, ale kupodivu ji to nenaplní;)) nebo puťky (Bledule, které dělá problém zeptat se, co se sakra stalo, a proč je v tom pořád problém - aby se mohla o to víc "konstruktivně vzepřít";)). Nicméně ruku na srdce - říkám na srdce, ne na koz...na ňadra! Existuje spousta blbějších, naivnějších, coolovějších a v jakémkoliv myslitelném ohledu horších filmů tohohle ražení. A dospívání není jednoduché a pod vlivem hormonů a bez zkušeností s řešením důležitých niterných věcí dojdete k rozhodnutím a postojům, které okolí budou připadat divné, nezvládnuté nebo úplně nesmyslné. Takže ano, máme tu další rýžoviště (viz druhý film a mraky knížek), ale v rámci možností proč ne. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $39,053,061Tržby Celosvetovo $42,013,878║ Stačilo to trošinku prestríhať a mohla to byť ešte o kus príjemnejšia jazda s putovnými nohavicami, je tam zopár takých pomalších miest, kde sa príbeh neposúva ale rovnako tak aj niekoľko "nečakane" veľmi silných. Mladá herecká zostava zapôsobila a Ken Kwapis sa ukazuje ako dosť zručný režisér. /65%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Cliff Eidelman: 1. These Days - Chantal Kreviazuk ,2. Unwritten - Natasha Bedingfield ,3. Black Roses Red - Alana Grace ,4. If God Made You - Five For Fighting ,5. Just for You - William Tell ,6. Closer to You - Brandi Carlile ,7. No Sleep Tonight - The Faders ,8. I Want You to Know - Chantal Kreviazuk ,9. Be Be Your Love - Rachael Yamagata ,10. Sun's Gonna Rise - Shannon Curfman ,11. Simple - Katy Perry ,12. Always There in You - The Valli Girls , ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Příjemný teenage film, který má navíc jednu hvězdu zářící...Blake Lively. Na ni jsem se opět nemohla vynadívat. Její role jí padla naprosto přesně. Potěšilo mě také krásné love story odehrávající se v ještě krásnějším Santorini. Nejvíce mě ale dojal příběh Tibby a malé Bailey (skvělá herečka!!!). Naopak Carmen mě ničím neupoutala. Kdybych tenhle film viděla před 5 lety, moje hodnocení by asi bylo ještě o jednu * vyšší. Teď mu dávám 3*. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Bez větších problémů snesitelný (pod)průměr, který musí na určitou skupinu diváků (patnáctileté slečny) fungovat jako dokonalý posel pseudointelektuálních mouder, bez nichž se žádná správná puberťačka nemůže přerodit ve zdravě smýšlející ženu. Pro ty ostatní (kluky a cyniky) to však vždycky bude jen koukatelná záležitost, nad jejíž "hloubkou" je třeba malinko přivřít oči a zlehounka se pousmát. 50% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na babský film som zrovna náladu nemal, ale budiš. Je tu síce pár pekných scén, celkom dobrá pointa s ponaučením, no ako film mi tento snímok nedal nič. Kecy ako "navždy spolu" a podobné žvásty fakt nemusím, pokiaľ nie je kvalitnejší scenár. Takže nič moc. 55%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film bych rozdělil (kupodivu), na 4 části. Příběh Leny: Nejkrásnější a nejlepší. Jak mám rád Alexis, tak jsem si tento příběh novodobého Romea a Julie užil jak se patří. Ta holka opravdu čím je starší, tím je krásnější... 9/10. Příběh Tibby: Nejdojemnější. Překrásná pointa příběhu, která nám "prozrazuje" co je vlastně důležité a co ne....8/10. Příběh Carmen: Nejlidštější. Tento příběh je už o trochu slabší, než předešlé dva, ale zde máme vždy aktuální téma rodiny... 7/10. Příběh Bridget: Nejzbytečnější. Bohužel. Tento příběh o holce, která je tak dokonalá, a chybí ji matka, mě bavil nejméně. Film jako celek: Pobaví, dojme a téměř po celou jeho délku se nebudete nudit. Na nedělní odpoledne jako dělaný... ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Čtyři různě vzhledově a postavou vypadající kamarádky v obchodě zjistí, že jedny kalhoty sedí všem. Tak si je koupí, a jelikož každá odjíždí na prázdniny do jiného kouta světa, rozhodnou si kalhoty po určité době mezi sebou posílat. Zajímavý námět, ale i dobré zpracování. Film se mi i přes svou délku líbil. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Čtyři holky se snaží svou rádoby filozofickou vyřídilkou překonat i samotného Platóna. Do toho se ještě stačí zašmodrchat příběh s džínama, které se nesmějí vyprat ani v případě, že by je jedna z dam pomočila při návštěvě drogového večírku a máte tu geniální film pro nedělní odpoledne.__ Ze začátku solidní komedie, se ve své druhé půlce promění v chomáč pobrečených kapesníků ze strany "těch holek s blonďatou ofinou" a pro ostatní se promění v neředěné zlo s potenciálem uštknout inteligentního diváka injekcí jménem: klišé. Nebýt Alexis a její kámošky Americy Ferrera (na krev a mlíko se rozhodně lépe kouká než na němého sluhu v podání Blake Lively, o kterou si maximálně opřete kolo), šel bych s hodnocením někam do Mariánského příkopu. Kdyby mi bylo třináct...no dejme tomu... ale v dnešní době jsem už na podobné filmy trochu starej. 50% ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch ,,poctivých" amerických filmů pro každého. Nechybí tu romantika, vtip ani trocha vážnějších témat. Musím také pochválit herecké obsazení, které typově přesně sedí. Celkově se mi Sesterstvo líbilo, jen nevím co vám řeknu až se mě zítra zeptáte co že se mi na tom líbilo. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá komedie o přátelství 4 dívek. Film je určený spíše pro dívky, ale užít si ho může každý. Je to taková oddychovka, když se nedá nic jiného dělat. Nad všemi vyčnívá Alexis Bledel, která je neuvěřitelně charismatická. Čekal jsem nějaký nehorázný doják, ale dočkal jsem se milé podívané, od které jsem nemusel utíkat. 55% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +Alexis Bledel, prostředí, herecké výkony -průměrně plynulý průběh, nic zázračného se ve filmu nestane/// Já měl dojem, že Sesterstvo putovních kalhot se stalo kultem. Nevím kde jsem na to přišel. Asi jsem něco o filmu slyšel. Ale jestli je to pravda, tak nemá proč. Sesterstvo je úplně průměrný a obyčejný film, jenž vyprávý o přátelství čtyř kamarádek, které se musí na prázdniny rozejít a každá tak prožije nějaké dobrodružství nebo získá zažitky, které by ale sami o sobě na jeden film nestačili. Možná proto jsou ty kámošky čtyři. Musí se nechat, že film nejvíce působí jako drama. Možná dobrodružné drama. A v této rovině je na co se dívat. Avšak romantika ani komedie to moc není. Asi tomuhle filmu příjdou víc na chuť holky, už jen proto že je to o nich. Težko říct, na pokračování se ale teším, na tu čtyřku jsem si tak nějak zvykl./// Celkem 60%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak pro tohle mám taky slabost, hlavně díky knížce. Sice je to film jako každý druhý, ale pro mě má kouzlo. 4 příběhy, každý úplně jiný a přesto tak stejné. Příběh Bridget - Pro mě, nejoblíbenější, protože postavu Bee jsem měla ráda i v knížce a navíc jí ve filmu hraje krásná Blake Lively. Příběh Leny - Příběh mě nejbližší. Příběh Tibby - Příběh podle mě nejdojemnější. Příběh Carmen - Příběh pro mě nejnudnější. 4* ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tenhle fim jsem viděla snad dvakrát, ale chtěla sem napsat komenář, protože sem asi jedna z mála četla celou sérii knižní předlohy. Tohle je o upřímné Carmen, stydlivé Leně, sebevědomé Bridget a přirozené Tibby a nejen to, zapletený je do toho dojemný příběh nemocné Beily a i zajímavý nápad, že 4 nejlepší kamarádky jsou propojeny zrovna přes džíny, které všem záhadně padnou. Ti co nečetli knihu, nemůžou pochopit silný příběh, který je sice v knížce probrán víc do hloubky, ale i ten filmový zážitek je velmi přesvědčivý a přirozený. Ty správné okamžiky jsou tady emotivně založeny a vyhroceny ne natolik, aby vám to vadilo. Servíruje vám to jen obyčejné vztahy dívek s rodinami, novými přáteli nebo letní láskou. Mladé herečky s přehledem zvládají svou roli a vypadají přesně tak, jak jsem si je představovala. A není to film jen o ,,kouzelných" kalhotách, ale o přátelství, lásce a důvěře, kterou vkládají do putovních kalhot jejich sesterstva. Film si na nic nehraje a působí jak má, opravdově. Má dojemné chvilky, oplývá krásnou hudbou a příjemnými hereckými výkony, které nebijou do očí. Já ten příběh miluju a nic mi tady nechybělo. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Alexis Bledelova dabovana Luckou Vondrackovou?? Kde to jsme? Thralo mi to usi a s laskou jsem vzpominala na Klaru Jandovou... ale jinak docela dobry. Sympaticka ctyrka kamaradek (skvele vybrane herecky), ktere prozivaji ruzne strasti i slasti a to, co je drzi pohromade, rozhodne nejsou jen kalhoty. Uslysite tam i par dobrych pisnicek. A co vic, ma to slusny druhy dil v podobnem duchu :). ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Nemůžu za to, ale někdy zkrátka mám takovou úchylnou náladu, pustit si něco takového. Ale hlavně, hlavně tady hraje Alexis Bledel, po které tajně koukám v Gilmore girls. :D A kdo ne, že?! Jinak je to tedy průměr jako vyšitý. Ani špatné ani nijak závratné.. prostě čistý průstřel - neurazí, ale už si na něj nevzpomenete (tak mě napadá - čistý průměr je celkem špatná metafora:D). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kouzelné kalhoty jsou sice nadbytečnou rekvizitou a příběh by bez nich fungoval stejně, ale dejme tomu. Vůbec to nebylo špatné, ale v rukou zručnějšího režiséra bych si to dovedl představit ještě mnohem lepší. A nejen proto, že celku vzhledem k délce misty škodí nevyrovnanost jednotlivých segmentů. Poutavé a emocionálně silné příběhy Tibby a Carmen, s idylickým leč poněkud prázdným příběhem Leny a banální, navíc poněkud nezvládnutou linií Bridget sice vytváří zajímavý kontrast, současně však má na svědomí občasná hluchá místa, občas nefungující synergii a také místy rušivě kolisavé tempo, které naštěstí zachraňuje několik působivých momentů a velmi sympatická čtveřice hlavních postav. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem měl možnost vidět tento film. A co bych k němu řekl? Je to nejen komedie, ale i film o přátelství. U přátelství nesmí záležet jen na vzhledu, ale na lidské povaze. To jsem si odnesl z tohoto filmu. Jde o příjemnou podívanou, která však nezasahuje nikam dále, aby mi byla větším přínosem. 3 hvězdičky jsou zde však na místě. ()

Reklama

Reklama