Reklama

Reklama

Příběh jednoho zvláštního léta podle bestselleru Ann Brasharesové. Čtyři dlouholeté přítelkyně se musí poprvé rozejít na delší dobu. Na společném nákupu objeví podivné džíny, které všem perfektně padnou. Rozhodnou se toho využít a zůstat díky kalhotám v kontaktu. Každá dívka si džíny ponechá na týden a uvidí, jestli jí přinesou štěstí, pak je pošle dál. Za každým týdnem se skrývá příběh a i když mezi kamarádkami leží mnoho mil, stále existuje pouto v podobě putovních kalhot, které jim umožňuje sdílet radosti, lásky i strasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Neb jsem mládí trávila spíš v partě kluků u volejbalu a fotbalu a večery s knížkou, jsou mi tyhle dívčí partičky cizí. Poznávám je až teď prostřednictvím své dcery, když peru cizí trička naše vlastní dlouho nevidím a holčička se objevuje v neuvěřitelných módních kreacích, které nepocházejí z naší skříně. Přesto léto čtyř puberťaček a kouzelné kalhoty nebyly oddechově až tak špatné. V podstatě se tam objevily i skutečné problémy, jen příliš nahuětěné, ale skutečné. Nemoc, rozvedený a znovu se ženící otec, první láska, studentská brigáda, Montekové a Kapuleti po řecku. Ale nezaujala mne žádná hudba, snad jen při lenině příjezdu do Řecka, ale to zase byl skoro Řek Zorba. Stejně tak žádný zvláštní dialog nebo objevná myšlenka nevyburcovaly tužku k napsání poznámky. Tužku? Asi nevíte, že staromilsky píšu tužkou. Dopisy plnicím perem, poznámky ořezanou tužkou. V nouzi pentelkou. Drobný postřeh. Ve filmu skoro nikdo nenosil sluneční brýle, a to jsme v Řecku, v Mexiku, na jihu USA. Skoro nakonec se přece jen vyloupla mylšenečka. „Dokonči ten film.“ „Proč?“ „Protože můžeš.“ Asociace na Na východ od ráje. Ale pochopí spíš ten, kdo četl, nesatčí vidět film. To je ta možnost volby. Pochopitelně nechyběl útok na city, nemoc, smíření, slzičky. Ale cítím v tom přílišný kalkul, tah na bránu. No co, jsou i horší filmy a v deštivém odpoledni to docela šlo. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

No to byla ale blbost nebo to vlastně bylo sladké a hezké? Záleží co od toho očekáváte a jak se nad tím člověk zamyslí. Já to beru z té méně světlé stránky. Co jsem čekal, to se dostavilo. Je až neuvěřitelné, že středem pozornosti můžou být obyčejné kalhoty, nemluvě o tom, že se dá natočit i druhý díl. Vlastně se tedy jedná o čtyři krátké příběhy, které se "protínají" díky zmíněným kalhotám. Dejme tomu, že to není můj šálek kávy. Což pravda je, ale nakonec to sladké bylo a spousta lidí tyto filmy přímo vyhledávají. Nesmím zapomenout, že kladem byla krásná Alexis Bledel, takže hodnotím průměrně, 3*. Moje hodnocení: 55% ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Neznám moc filmů, které by měly tak otřesný název. Putovní kalhoty? No nazdar. Celé je to trochu násilné a chvílemi nudné. Hrdinky jsou ale poměrně sympatické a to je hlavní klad. Možná jsem už ale z filmů podobného typu (přece jen je to hodně pro náctileleté) vyrostla. Kdoví. Každopádně dvojka je o fous lepší. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Ctyri nejlepsi kamaradky zustanou spolu v kontaktu v prubehu prazdninoveho odlouceni pomoci magickych dzin, ktere je schopna obleci kazda z nich. Coz naznacuje, ze divak bude svedkem ctyr pribehu a co se tyka jejich kvality a zajimosti, jsou mezi sebou nesrovnatelne. Me zaujala predstavitelka Leny i jeji pribeh. Vysledne hodnoceni je velmi pozitivni, i kdyz je to porad jen romantika pro zenske, protoze jsem si nepripadal, ze se divam jen na nejaky naivni patos vymyslu. 70% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že zdaleka nejsem cílovou skupinou, ale i v této sortě "dívčích" dobrodružství jsem si dokázal najít filmy, které dokázaly vtáhnout či pobavit i mne. Sesterstvo putovních kalhot ale není tímto případem - působí roztahaně, problémy či zážitky dívek nedokáží zaujmout, natož zasáhnout, a už vůbec ne chytit za srdce, s výjimkou několika izolovaných epizod. Komediálně zcela bezzubé. Pozitivem je fakt, že příběhy aspoň nepůsobí hloupě. S hereckým obsazením nemám problém, byť vrcholné herectví se zde nekoná, a ani není žádáno. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Pana Vreelanda, otce Bridget, ztvárňuje ve filmu skutečný otec její představitelky (Blake Lively) - Ernie Lively. (delaware)
  • Brian, kamarád Tibby a Bailey, je v knižní předloze špinavě blond, o asijském původu tam není jediné zmínky. (delaware)
  • Blake Lively prý na konkurz při obsazování hereček do role Bridget vešla do místnosti a než udělala cokoli jiného, položila na stůl svoji fotografii. Porota si myslela, že si z nich dělá legraci, ale potom, co po nějaké době opustila místnost, si všichni byli jistí, že právě ona je tou jedinou správnou Bridget, kterou hledají. (delaware)

Reklama

Reklama