Reklama

Reklama

Šumný Šumperk

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2002, 23 min

Obsahy(1)

Cyklus stylizovaných dokumentů o architektuře českých měst. Zajímavou naučně vzdělávací formou s humorem a nadsázkou provádí diváka po možná méně známých, ale neméně významých architektonických památkách vybraných českých měst. Průvodcem je akademický architekt a herec divadla Sklep David Vávra. Ten v sobě spojuje odbornou erudici se vtipem a schopností zaujmout a pobavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Vidět naživo "vlát" Davida Vávru před budovou hlavní pošty a sledovat ty vyjevené kukuče místních, kterým vzápětí zboří mýtus o nádheře (ve skutečnosti architektonické obludnosti) zdejší radnice a rodinného domku typu "šumperák"...a smát se, až se za břicho popadat. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Vynikající a netradičně pojatý dokument, který dokáže diváka naprosto upoutat a člověk si z něj opravdu něco odnese. Herecký a komediální talent a profesionalita z oblasti architektury architekta Vávry je prostě strhující... Jen si prosím nedělejte obrázek o Šumperanech z onoho člověka, který chtěl obracet střechu hlavní pošty. ()

Reklama

Reklama