Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1. Mladý muž snažící se zabít svou manželku. Ta bohužel po každém „úspěšném pokusu“ opět vylézá z hrobu upgradovaná o jinou bojovou schopnost a ubohému chudákovi namlátí.
2. Přehnaně sebevědomá kreativní ředitelka reklamní agentury, vymýšlející jednu nesmyslnou reklamu za druhou, s chorobnou závislostí na svém diktafonu.
3. Harmonická rodinka. Tatínek sehnal lístky na představení známého hypnotizéra. Ten jej v rámci své show přesvědčí, že je pták, bohužel už ale nemá možnost jej odhypnotizovat. Celá rodina si tak musí zvykat na to, že jejich otec kvoká a chce létat.
4. Tři zlodějíčci, z nichž dva odhalují city, které pro ně byly vždycky tabu.
5. Zabiják z Londýna, jehož nejdůležitějším posláním je zjistit vaši funkci v životě, a jeho překladatel. Potřebujete nechat zabít otravného hypnotizéra či svou manželku? Pak neváhejte a obraťte se na ně. Usmlouvaná cena vyhovuje každému.
A že to nedává smysl? Počkejte, až se všechny části příběhu propojí. (Natascha)

(více)

Recenze (180)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To se mi snad zdá, já tý asijský kinematografii nakonec asi přijdu na chuť. Takhle už sem se nezasmál opravdu dlouho. Vynikající hlášky, naprosto šílené situace a zápletky, všechno dovedeno ad absurdum... A ty reklamy! Já z nich fakt ležel ještě víc než ta ženština, co je vymejšlela. Člověku, který má smysl pro ne úplně všední humor (pro jakýkoli typ ne úplně všedního humoru), tento film doporučuju všema deseti. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Film ktorý je dôkazom toho, že originalita ešte nevymrela. Syžet v trende obľúbenej postmodernistickej previazanosti viacerých na prvý pohľad nezávislých (ale hlavne originálnych!!!) epizód, ktoré sa postupne prepoja. Film hýriaci farebnosťou, bizarnosťou, surreálnosťou, ale hlavne sviežosťou a hravosťou. Film, ktorý svoj "function in life" plní dokonale :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Maximálně originální snímek s neuvěřitelně osobitým humorem, který v sobě obsahuje špetku snad každého myslitelného druhu existujícího i neexistujícího humoru. Všechny zbylé aspekty filmu jsou především neotřelé, originální a naprosto odzbrojující. Skvostná režie Gena Sekiguchiho zabalená do kouzelně "kýčovitých" stylizací kulis a kostýmů je navíc podpořená brilantním využíváním hudby. Vystupuje zde enormní množství postav, ale ani jedna nepůsobí, že by tu byla do počtu. Každá tu má svou "function in life". Jediný zápor této záležitosti, po které ve vás zůstane ohromně pozitivní pocit, může teoreticky být právě její netradičnost, jinakost a divnost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vykalkulované a prvoplánové do té nejvyšší míry jen aby to bylo co nejvíc cool. Což se teda docela daří, ale dost často si říkáte, kde je nějaká pointa, či alespoň příběh kterého byste se mohli chytit. O originalitu a absurditu tu nouze není jenže čeho je moc toho je příliš, kdyby nebylo velice pozitivního optimistického konce, který tomu guláši přece jenom dal nějaký smysl, musel bych to nemilosrdně setřít. Vizuální zpracování je bezchybné a herecké výkony jsou dobré, zaujala mě Reika Hashimoto jelikož je hrozně hezká, ale asi nikdo nezapře že filmu kraluje bezchybný a opět nehorázně drsný Vinnie Jones (kvůli kterému jsem se na to vlastně koukal). Režiséra tohohle filmu neznám, ale skoro bych vsadil varlata že je to videoklipař anebo reklamní režisér, protože kdyby tenhle film byl rozdělen dejme tomu na tříminutové shoty bylo by to bezchybné. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VŠECHNO SE MĚNÍ... ZÁLEŽÍ TO NA ÚHLU POHLEDU..... /// Manželství je složitý i v Japonsku. Manžel sejme ženu, s čelovkou na čele vykope jámu, dá smuteční cígo a ta svině pohne ,,brvou“. Naštěstí má furt tu lopatu a z lesa je slyšet tupý zvuky.... PODPAŽÍ VRAHŮ PÁCHNOU. Vtipný! Vtipný! V T I P N Ý ! (né můj koment – ten horor!). Úchylný ,,kulisy“ a barvy, ujetej děj. (Zdánlivě) nesouvisející příběhy do kterých skvěle zapadá V.Jones se svým: ,,JAKÝ JE SMYSL VAŠEHO ŽIVOTA?“ Potěší bůjnou představivostí, bláznivýma nápadama. Ježíš, TO JE KRAVINA!!! - čemuž plně odpovídá i soundtrack (líbí???), ve kterým chybí snad jen Ruská hymna. Zajímavější ptákovinu asi dlouho neuvidím. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zabil jsem manželku pánové... co všechno se teď může stát? 2.) Mám rád reklamy. 3.) Já a holky – to nejde k sobě. 4.) Jakých chyb se vyvarovat, když je táta táta a zároveň pták. 5.) Thx za titule ,,fjoe“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Japonská Láska (a nenávist) nebeská, která se z neprostupné džungle fragmentů mění v přízračně poskládanou mozaiku příčin a následků. Postmoderna je švanda. Stačí, když se po smyslu vašeho života pídí duševně nevyrovnaný nájemný vrah a pokládá svou osudovou otázku : what´s your function in life?neuchopitelným asijským duším. Nezáleží na tom, kde stojíte. Záleží, z jakého úhlu se na sebe díváte. Survive Style není film o tom, jak přežívat. Je to hravá, extravagantní, místy až kaufmanovská surrealita o tom, jak levitovat ve světě, kde létají utržené končetiny, gay narážky a muži-slepice. Speciální díky Tombacovi, díky kterému jsem to viděla v kině. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Trojice nešikovných zlodějíčků, manžel zoufale se snažící zabít svou ženu, zhypnotizovaný otec rodiny, který si myslí, že je pták, a rázný britský zabiják nárokující si od každého odpověď na otázku „K čemu jseš v životě?“ - to je jen skromný výčet obskurních postaviček a jejich příběhů, s nimiž se zde setkáte. Survive Style 5+ sice nenadchne na úrovni dějových zvratů, propracovaných postav, nebo originality proplétání jednotlivých osudů, ale všechny tyto nedostatky hravě přebije svým stylem. Od sebemenšího závitu na kabátě až po zařízení sauny je všechno acidově ulítlé a neskonale cool. Survive Style 5+ je dvouhodinový trip v nejkřiklavěji zařízeném pokoji Love-Hotelu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je zejména a především vizuální a obrazový majstrštyk a "ráj pro oko" ... Už za to barevné, vypiplané, ostré, nápadité a úžasně sladěné prostředí si film zaslouží dobré 3* a hotovo ... No a co se týče děje a prolínání se pěti totálně bizardních úletů - příběhů ... no bomba prostě. Ale běžný divák nezvyklý těmto japonským filmovým záležitostem to asi vůbec nepobere (viděl jsem tedy mnohem šílenější věci, tato se drží ještě hodně při zemi, ale i tak ...). Film nepustí a drží, člověk kouká, hlava mu to nebere, pousmívá se, občas se zasměje nahlas, ale jen párkrát. Je mu jasné že Japonci prostě umí a v těchto bizardních šílenostech, které vám šrouby v hlavě překroutí do všech stran, vykroutí a zase zakroutí na úplně jiná místa, jsou prostě mistři. Kdo má tyto ujetosti rád a má sklon k japonské bizardní kinematografii, rozhodně doporučuji!! U ostatních nevím, nevím ... ale ten vizual je úžasný, takže třeba jen kvůli němu ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se, kurva, povedlo! Rozhodně jeden z těch nejlepších multižánrových kousků, co jsem za poslední roky viděl. Hororové prvky obsahuje překvapivě pouze povídka číslo jedna, všechny ostatní jsou víceméně třeskutou taškařicí. A to tak neuvěřitelně vtipně podanou a skvěle vypointovanou, až se tomu u Japonců nechce věřit. Nápaditý vizuál, místy až magické záběry, dokonalá hudba a především perfektní herecké výkony všech zůčastněných (nutno podotknout, že Vinnie Jones si zdejší roli nájemného zabijáka nesmírně užívá). Navíc s několika životními poučkami a hledáním jeho skutečného smyslu. Konec sice ztrácí tu enormně našláplou sílu a lehce zvážní, ale jako celek to funguje až geniálně. Dvě hodinky utečou jako voda a já po chvíli myslim na repete. Bravo! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Také bych chtěl ráno usednout ke stolu doslova přetékajícím různými pochutinami a pořádně si nacpat břich, ale už by se mi nezamlouvalo, kdyby mi moje milá po kulinářských orgiích, které sama připravila, rozbila hubu na padrť :-) Minipříběh s Tadanobu Asanem mne pobavil nejvíce. Při scéně kolem lopaty a hlíny jsem si nemohl nevzpomenout na Guye Ritchieho a jeho Snatch. Však ve snímku také hraje jeho dvorní herec Vinnie Jones. Normálně působí jediný neasiat v čistě asijském filmu jako pěst na oko, ale Vinnie je výjimka potvrzující pravidlo. Pozadu nezůstávají ani další aktéři (skvělý je muž-slepice). Že film postrádá jakýkoliv smysl? Je mi to naprosto šumafuk, bohatě mi stačí, že Survive Style 5+ je tuze zábavná, řízná, výtvarně a obsahově extravagantní podívaná. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Survive Style 5+ je bez jakékoliv nadsázky jeden z nejúžasnějších, nejnádhernějších a nejzábavnějších filmů, jaké jsem měl kdy možnost vidět. Je to opojný, povznášející zážitek a mrzí mě snad jen, že jsem neměl možnost vidět jej na velkém plátně. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to výborná komédia z japonskej produkcie. Obsahuje päť menších príbehov, prvý o mužovi, ktorý každý deň znovu zabíja svoju ženu, pretože mu nedá pokoj, bojuje s ním, ale aj tak sa vždy po pochovaní vráti, druhý o pracovníčke reklamnej agentúry, ktorá pri každej možnej príležitosti vymýšľa novú reklamu, tretí o anglickom nájomnom zabijakovi, ktorý so svojim japonským pomocníkom plní svoje zákazky, štvrtý o trojici priateľov, ktorí si krátia čas rôznymi neškodnými nelegálnymi činnosťami a dvaja z nich sa boja prejaviť svoje city voči tomu druhému a piaty o obyčajnej rodine, ktorých otec je na kúzelníckom vystúpení zhypnotizovaný a odvtedy sa správa ako vták a všetky sú navzájom viac alebo menej prepojené. So spracovaním som nadmieru spokojný, jednotlivé príbehy sa po celý čas striedajú v rôznom poradí podobne dlhými úsekmi, časom sa už aj začnú celkom prepájať a ani ma nenapadá, čo by sa tu dalo vytknúť, zaujme to už prvou sekvenciou, ktorá jasne naznačí, že sa bude jednať o veľmi zaujímavý filmový zážitok a to sa aj plne vyplní. Celé je to tak správne uletené, nadmieru zábavné s množstvom výborných obsahových alebo vizuálnych nápadov, je to vydarená zábava od začiatku až do konca. Humor je tu perfektný, nájde sa tu nespočet výborných vtipných scén, hlavne ma vždy dostávali tie vzájomné pohľady oboch priateľov a mnoho iného. Herecké obsadenie je perfektné, kvôli počtu príbehov sa tu nenájde žiadny hlavný hrdina, tých výrazných je tu mnoho a som s nimi nadmieru spokojný, výborný Tadanobu Asano, ako vždy skvelý Vinnie Jones v úlohe nájomného zabijaka, ktorý mu sadla perfektne, Ittoku Kishibe a plno iných. Réžia a technická stránka sú v rámci žánru absolútna špička, dokonalý vizuál, perfektná kompozícia jednotlivých záberov, plno kamerových nápadov, skutočne vrcholná úroveň. A k tomu ešte skvelý výber hudby do jednotlivých scén. Síce nedávam plné hodnotenie, je to jednoducho stále len komédia a tak k tomu maximálnemu filmovému uspokojeniu mi ešte niečo chýbalo, ale inak ma nenapadá vôbec nič, čo by som tomuto filmu mohol vytknúť, Survive Style 5+ je bezpochyby prvotriedna zábava. 81% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný humor se snoubí s neuvěřitelnou stylizací snímku. Zda to skousnete je na vás, ale já jsem si pochutnal. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Kouzelný film plný absurdních situací a vtípků. Kvalitu si udržuje po celou dobu, je skvěle natočený a audiovizuálně velice zajímavý. Z hlavních „příběhů“ se mi nejvíce líbilo italské manželství v japonském podání (s krásnou Reikou Hašimoto, která je ve filmu mnohem hezčí než na fotkách), naproti tomu bych se lehce obešel bez trojice zlodějíčků. Mezi epizodickými postavami musím obzvláště vypíchnout vystoupení paní učitelky hodnotící výkresy:-) 7+/10 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Survive Style 5+ je film úplne o ničom, žiadna hmatateľna dejová linka. Na Survive Style 5+ je každá škatuľka malá. Toľko úvodom. Ťažko definovateľný počin s nezávislými mikropríbehmi, ktoré sa občas prepletú. Celé zabalené do velice štýlového pozlátka a s výraznou titulkou prítomnosti zahraničnej "hviezdy" (palec hore za Vinieho). Počiatočná eufória poriadného úletu postupne opadáva, divák sa začína nudiť, farbičky a všadeprítomná absurdita už ho tak neberú a má pocit že vidí časť 22. z 300-dielneho seriálu. Ku koncu som badal niečo ako náznak emócii, ba dokonca ponaučania. Ano, gayovia sú fajn, osem-krát zabijem svoju manželku, aby som miloval, a budem tolerantný k otcovi, ktorý je vlastne kura. Ja ho naučím lietať, a on ma raz zveze do školy. Heh, to bude cool... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ma to svoje slabe miesta, avsak pod 5* proste ist nemozem. Fantasticka a fantasticky pouzita muzika, vysoko stilizovany vizual preplneny mnozstvom detailov a tazko uveritelna zmes/mozaika postav, pribehov a humoru, ktora naviac v zavere prekvapivo zmeni tvár a vyusti do zaujimavej myslienky. Ak nemate napozerane viac japonskych kuskov podobneho razenia, tuto exploziu proste nevstrebete a nedocenite. Ak si naopak na japonskych "uletoch" pochutnavate, verim, ze Survive Style 5+ pre vas bude lahodkov. (9/10) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla něco tak ztřeštěně. Že s tím přišli Japonci není překvapení. Některé scény mi trochu připomínaly japonské reality show, které vůbec tvoří kapitolu sami pro sebe (obzvlášť hypnotizér a představy reklam). Nejlepší jsou podlě mě příběhy rodiny, kdy hypnóza z otce udělá slepici a díky nehodě se ho jaksi nepodaří vrátit zpátky a vražedná nebožka a její nebohý manžel. Všechno to bláznivé dovádění spěje k celkem zajímavému finále, které působí směšně stejně jako dojemně. A Vinnie Jones a jeho "What's your function in life?" je onou pomyslnou třešničkou na dortu. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Originálny film, ktorý ma zaujal hneď od prvých minút. Nechýba v ňom humor a akcia podčiarknutá vynikajúcou hudbou. Trochu mi to aj pripomínalo tarantinovskú tvorbu, tak to musím dať plný počet hviezdičiek. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Při procházení diskuzí jsem jednou narazil na tento snímek, a jakmile jsem si přečetl obsah, musel jsem si tenhle film sehnat. A po zhlédnutí musím říct, že je to mazec. Příběh by nevymyslel snad ani Lynch na tom nejlepším tripu, hudba byla taky skvěle vybraná (rodinka v autě :-)) a to, že tady hraje Vinnie Jones, je jen skvělý bonus. Už dlouho se mi nestalo, abych si o něčem myslel, že je to jedna z nejlepších a zároveň nejdivnějších věcí, co jsem kdy viděl. Hlavně konec, který je opravdu dokonalý, mě lákal dát plný počet, protože něco takhle šíleného ale zároveň neuvěřitelně pozitivního, jsem opravdu už dlouho neviděl. Ale nakonec dám "jen" 80 %, hlavně proto, že čtvrtou povídku tvůrci trochu odflákli. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že je tento film pomerne originálnym počinom, pričom jeho poviedky "hala bala" poprepájané skutočne disponujú množstvom vtipných pasáži. Bohužiaľ, mne osobne Japonský humor nikdy priveľmi nesedel. No a tak isto to bolo počas tohto snímku. Lepšie, vtipnejšie pasáže sa striedali s tými trápnymi, až som mal pocit, že celý film ide akosi mimo moje zmysly. Musím ale uznať, že v samom závere začne tento halucínnogénny paskvil predsa len dávať zmysel. Každopádne, toto divákovi sadne buď podľa aktuálnej nálady vnímania, alebo vyslovene milovníkovi tak trochu experimentálnych počinov obohatených o originálnu myšlienku, než požieračovi klasickej tvorby. ()

Reklama

Reklama