Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1. Mladý muž snažící se zabít svou manželku. Ta bohužel po každém „úspěšném pokusu“ opět vylézá z hrobu upgradovaná o jinou bojovou schopnost a ubohému chudákovi namlátí.
2. Přehnaně sebevědomá kreativní ředitelka reklamní agentury, vymýšlející jednu nesmyslnou reklamu za druhou, s chorobnou závislostí na svém diktafonu.
3. Harmonická rodinka. Tatínek sehnal lístky na představení známého hypnotizéra. Ten jej v rámci své show přesvědčí, že je pták, bohužel už ale nemá možnost jej odhypnotizovat. Celá rodina si tak musí zvykat na to, že jejich otec kvoká a chce létat.
4. Tři zlodějíčci, z nichž dva odhalují city, které pro ně byly vždycky tabu.
5. Zabiják z Londýna, jehož nejdůležitějším posláním je zjistit vaši funkci v životě, a jeho překladatel. Potřebujete nechat zabít otravného hypnotizéra či svou manželku? Pak neváhejte a obraťte se na ně. Usmlouvaná cena vyhovuje každému.
A že to nedává smysl? Počkejte, až se všechny části příběhu propojí. (Natascha)

(více)

Recenze (180)

tombac 

všechny recenze uživatele

Také bych chtěl ráno usednout ke stolu doslova přetékajícím různými pochutinami a pořádně si nacpat břich, ale už by se mi nezamlouvalo, kdyby mi moje milá po kulinářských orgiích, které sama připravila, rozbila hubu na padrť :-) Minipříběh s Tadanobu Asanem mne pobavil nejvíce. Při scéně kolem lopaty a hlíny jsem si nemohl nevzpomenout na Guye Ritchieho a jeho Snatch. Však ve snímku také hraje jeho dvorní herec Vinnie Jones. Normálně působí jediný neasiat v čistě asijském filmu jako pěst na oko, ale Vinnie je výjimka potvrzující pravidlo. Pozadu nezůstávají ani další aktéři (skvělý je muž-slepice). Že film postrádá jakýkoliv smysl? Je mi to naprosto šumafuk, bohatě mi stačí, že Survive Style 5+ je tuze zábavná, řízná, výtvarně a obsahově extravagantní podívaná. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ujetá japonská šílenost, která díky své přemrštěné délce vypadá, že se bere velice vážně (nečekejte v tom ale žádnou propracovanost, každá scéna jednoduše trvá dvakrát tak déle než by měla), ale pokud ji vy vážně brát nebudete, máte šanci pekelně se pobavit. Osobně jsem si nejvíc oblíbil epizodu s manželkou navracející se ze záhrobí, která krom originality vznášející se celým filmem přináší i různé režijní vychytávky, ale i nájemný zabiják - filozof v podání Vinnieho Jonese měl něco do sebe a z davu Japonců jednoznačně vyčníval. Ačkoliv, to on dokáže i v evropských filmech. Ve zkratce, nemám tušení, jak se Survive Style bude líbit komukoliv jinému, ale já byl spokojen. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Při procházení diskuzí jsem jednou narazil na tento snímek, a jakmile jsem si přečetl obsah, musel jsem si tenhle film sehnat. A po zhlédnutí musím říct, že je to mazec. Příběh by nevymyslel snad ani Lynch na tom nejlepším tripu, hudba byla taky skvěle vybraná (rodinka v autě :-)) a to, že tady hraje Vinnie Jones, je jen skvělý bonus. Už dlouho se mi nestalo, abych si o něčem myslel, že je to jedna z nejlepších a zároveň nejdivnějších věcí, co jsem kdy viděl. Hlavně konec, který je opravdu dokonalý, mě lákal dát plný počet, protože něco takhle šíleného ale zároveň neuvěřitelně pozitivního, jsem opravdu už dlouho neviděl. Ale nakonec dám "jen" 80 %, hlavně proto, že čtvrtou povídku tvůrci trochu odflákli. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zde přidané žánry hodně matou (teď jsem ale koukal a přesně takhle to je i na IMDB...), protože mysteriózní tohle rozhodně není, thriller a romantické jak v jakém příběhu a jen maličko a o fantasy by to platilo asi stejně. Tohle je totiž hlavně KOMEDIE, dost absurdní komedie, o pěti stejně tak absurdních příbězích, které se postupem času různě prolínají a dokonce z některých vyleze i nějaká ta myšlenka (která je sice divně podaná, ale takhle už to Japonci holt mají). Zpočátku jsem na to čuměl strašně zmateně a nechápal jsem, co to vlastně sleduje a navíc jsem byl ještě ovlivněn zdejšími žánry, takže jsem nějakou dobu i čekal na to, kdy se to konečně rozjede, ale že je to komedie jsem naštěstí pochopil dost rychle a ve finále mi to pak bohatě stačilo. Odněkud někam to šlo, zajímavých bizarních nápadů to mělo hodně, vizuál je taky hodně nápaditý (a připomněl mi dokonce Wese Andersona, ale takového učesanějšího a lepšího v tom, že ví, jak ho využít a kde je ta míra, kdy by všeho bylo moc a začalo to působit spíš pseudoumělecky), bavil jsem se u toho docela dobře a i když bych dokázal jednotlivé příběhy rozlišit mezi lepší a slabší, určitě jsem si v každém našel něco, co se mi na něm osobně dost líbilo. Jen teda škoda, že příběhu tří zlodějů se to moc nevěnuje a postupně mizí, aby se pak v závěru mohl vrátit a předvést to nejočekávanější, co nabízel a že příběh té ředitelky reklamní agentury nikam nevygraduje - a tady mě to mrzí obzvlášť, protože její příběh plný šílených reklam, které nikdo nechce realizovat, mě bavil možná nejvíc, včetně ukázek, jak si ty své nápady představuje :D Ale jak už jsem psal, žádný z příběhů nešel vyloženě mimo mě a celkově z toho mám hodně dobré dojmy a zdařilé absurdní komedie já zbožňuji, takže za mě velká spokojenost :-) 4* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že je tento film pomerne originálnym počinom, pričom jeho poviedky "hala bala" poprepájané skutočne disponujú množstvom vtipných pasáži. Bohužiaľ, mne osobne Japonský humor nikdy priveľmi nesedel. No a tak isto to bolo počas tohto snímku. Lepšie, vtipnejšie pasáže sa striedali s tými trápnymi, až som mal pocit, že celý film ide akosi mimo moje zmysly. Musím ale uznať, že v samom závere začne tento halucínnogénny paskvil predsa len dávať zmysel. Každopádne, toto divákovi sadne buď podľa aktuálnej nálady vnímania, alebo vyslovene milovníkovi tak trochu experimentálnych počinov obohatených o originálnu myšlienku, než požieračovi klasickej tvorby. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Žena navracející se ze záhrobí za celý film neřekne ani jedno slovo. (cubajz)
  • Manželka hrdiny první povídky (Tadanobu Asano) je ve filmu zabita celkem 7krát. (cubajz)

Reklama

Reklama