Reklama

Reklama

V pravé poledne 2

(TV film)
  • Česko V pravé poledne 2: Kaneův návrat (více)

Obsahy(1)

Do městečka Hadleyville se vrací bývalý šerif Will Cane (Lee Majors) se svojí ženou Amy (Katherine Cannon). Městu nyní vládne železnou rukou šerif J.D. Ward (Pernell Roberts), který právě v čase Caneova příjezdu rozpoutá se svými muži honičku na Bena Ironse (David Carradine), muže obviněného z vraždy. Cane zjistí, že Irons je nevinný a přidá se na jeho stranu. Ovšem šerif Ward se nezastaví před ničím... Pokračování legendárního westernu Freda Zinnemanna natočil v roce 1980 režisér Jerry Jameson. (sud)

(více)

Recenze (11)

RHK 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, filmu V pravé poledne 2 zoufale chybí výrazná hudba, jako byl v originálním High Noon nezapomenutelný hit Do Not Forsake Me, Oh My Darlin'. Za druhé, Lee Majors jako představitel Willa Kanea není Gary Cooper, jak už napsal kolega sud. A za třetí a především, režisér Jerry Jameson rozhodně není nositel 4 Oscarů za režii Fred Zinnemann a nevyužil tak možnosti slušného scénáře, což je pro tohle televizní pokračování jednoho z nejlepších westernů všech dob docela škoda. Trailer: nenalezen ()

sud 

všechny recenze uživatele

Když jsem tak neměl co dělat, prohlížel jsem si svoje staré, některé hodně let nepřehrané, véháesky. A tu najednou jsem narazil na titul "V pravé poledne 2". Říkal jsem si, že to bude blbost a plagiát legendární klasiky. Ovšem mýlil jsem se. Děj není ani trochu vykrádačka jedničky. Zápletka je zajímavá a celkem i neotřelá (autorem scénáře je Elmore Leonard, tvůrce vynikajících westernových románů). Lee Majors sice není Gary Cooper, ale jako Will Cane také není k zahození. Pernell Roberts se skvěle zhostil úlohy hlavního záporáka a zajímavou postavu si rovněž vyfasoval David Carradine. Ač televizní a značně nízkorospočtová věc, přesto velmi dobrý a zábavný western. 70%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ano přiznávám a stydím se. Dodnes jsem neviděl první díl o kterým jsem sice hodně slyšel, ale neviděl. No a do dvojky o který jsem ani nikdy neslyšel jsem původně jít nechtěl a šel jsem raději do Hennie Coulder, která se mi líbila. No a asi po 2 měsících jsem šel do tohohle, a to se mi líbilo. Ale pozor je to průměr jen prostě na western mám trochu jiný pohled. Vše tu běží jak po páse, příběh jde rychle, herci jsou sympatičtí. V čele s Majorsem a prdelenakopávajícímu Patakimu, tihle dva jsou parádní herci a opravdu ukázaly co v nich je. A na škodu tu není ani Carradine nebo Walsh. Proti hercům nemůžu říct nic. Hudba byla bohužel nic moc. A pár věcí tu přeci jenom brání nad vyšším hodnocením. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

70% Mne sa to páčilo! Oproti jednotke je western rozohraný klasicky - dobrodružne s prenasledovaním v prérii (či kaňonoch). Ale celkom sa mi rátalo ako postupne nadviaže na tému prvého filmu, kde ide o to či ľudia stoja na strane šerifa, alebo si zbabelo umyjú ruky. Finále je svojím spôsobom originálne, ale trochu stráca dych. Určite však lepšie pokračovanie ako v prípade NÁVRATU SIEDMICH STATOČNÝCH alebo DJANGO SA VRACIA... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Prvy High Noon pisem same chvaly a teraz sa dozvedam, ze Dzery Dzejmsn natocil aj dvojku. Kuper bol uz ale nejaky ten piatok po smrti a Lee Majors teda rozhodne nan nema. Stredna cast filmu sa priserne vlecie, Carradine zbytocny....... dvojky su regulerne podradne filmy a ne ze ne . 30 % ()

ujec 

všechny recenze uživatele

Dlho som váhal, či si pustím tento film, pretože jednotka patrí medzi legendy westernu. Vôbec som nebol sklamaný. Film mal náboj, bol dramatický a našťastie s dobrým koncom, lebo šerif Ward bol tou najzápornejšou postavou. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Jestli skutečně něco nemám rád, jsou to falešná pokračování. Zde není NIC, co by navazovalo na první díl. Šerifa hraje někdo o 20 let mladší, kdo vypadá zcela jinak a místo děje odehrávajícího se ve městě, kde se vše schyluje k polednímu, zde máme otevřenou pláň a honičku... Snad jeidná návaznost plyne z místy nelogického jednání postav. Koukněte raději jinam, případně pouze pro zatvrzelé pistolníky ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála “tv westernů”, které mužu. Už jen ten začatek a ta hudba, i když přepoužitá z jiného špagety westernu. Slyšíte ty zvony... Poté je tu skvělý sympatický nečernobílý David Carradine. Film se nazývá Dvojkou, i když původní film byl natočen o 30 let dříve, tak tento jen volně navazuje na kultovní snímek. Mě si získal sympatickými postavami, hudbou, a ač se jedná o tv film, mohu jen doporučit. Prosím neplést onen western s divným remakem z roku 2000. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Film si uplne 4* nezasluzi, ale mam slabost pre westerny, tak prizmurim oko. Chcelo by to viacej pistolnickej akcie od hlavneho hrdinu, ci menej prihluple dialogy. Ale milovnici westernov nech si tento film urcite pozru. Je tam v podstate vsetko, co dobry western ma mat. ()

Reklama

Reklama