Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

foundation 

všechny recenze uživatele

American Dad nema vobec nic cim by dokazal zaujat. Humor tu je hlupy a doslova a dopismena trapny, postavy debilne az otravne. Pre mna je to proste ako Family Guy ktoreho chceli tvorcovia pretiahnut cez pokazenu a rozbitu kopirku. A nech mi nikto nehovori ze to tak nie je. Analogia je absolutne jasna a vysledne hodnotenie je take ze FG valcuje AD na vsetkych frontoch. Peter vs. Stan. Jednoznacne Peter. Louis vs. Francine. V pripade manzeliek je jasne ze su to iba doplnkove postavy a teda hodnotenie je zbytocne lebo nehraju ziadnu zasadnu ulohu. Osobne sa mi aj tak viac paci Louis. Steve a Hayley vs. Chris a Meg. Aj v tomto pripade su misky vah takmer celou silou naklonene v prospech deti Petera Griffina. Jedina uplne naivna zmena ktoru tvorci urobili je ze namiesto jedneho Stewieho vo Family Guy sa snazili nasadit dvoch v American Dad. Chyba lavky pretoze maly Stewie dokonale rozdrvil ako rybu Klausa tak mimozemstana Rogera ktori su v seriali nasadeni ako ,,cool hlaskovaci pandrlaci,,. Bohuzial kvantita ide na ukor kvality. Neviem preco nasilu a na moc musi byt kazda veta ktoru tito dvaja vypustia akysi ,,vtip,,. Menej je castokrat viac. Takze aby som to skompletizoval Stewie vs. Klaus & Roger. Tu nie je o com premyslat ani trochu pretoze prve 2 serie by Stewie svojimi hlaskami rozfasirkoval aj ovela lepsi serial ako American Dad. Potom uz sice kvalita sla mierne dole ale az do nejakej piatej serie to vlastne nebolo najhorsie. American Dad je hrozny od prvej casti prvej serie. Ono sa niet comu divit ked si niekto ukusne moc velke susto a chce rozbehnut druhy TAKMER IDENTICKY serial pricom uz tomu prvemu dochadzala stava. Konecne hodnotenie je asi take ze ak by som mal niekomu radit ktory serial si pozriet poviem mu iba ze existuje Family Guy. O American Dad sa zmienovat vazne ani nebudem. Je to samozrejme vec vkusu a mnohym to urcite pride presne opacne ako hovorim ale co uz. American Dad : 20 percent ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Prvních pár epizod slabších, ale pak se to zvrtlo v naprostou špičku. Tak jako Griffinovi jsou co se týče slušnosti někde mezi Simpsony a South Parkem, tak American Dad je někde mezi Simpsonovými a Griffiny... ale spíše se blíží Griffinům. Všechny postavy jsou tady naprosto skvělé, přičemž vede mimozemšťan Roger a otec rodiny Stan. Roger totiž dokáže tak neskutečně zahláškovat, že i když se semtam vyskytne slabší díl, on to všechno dkáže zachránit. A když už ani on ne, pak je tu ještě ryba Klaus. Prostě nářez. Simpsni jsou oproti tomu nuda k uzoufání(dřív jsem je žral, ale po tomhle jsem vysoký názor na ně byl nucen poněkud snížit) P.s.: Příčku v oblíbených sdílí s Griffiny ()

Reklama

Losik 

všechny recenze uživatele

Pro mě aktuálně komediální kreslený seriál číslo jedna. Oproti Family Guy ( stejný tvůrce) je víc inteligentní a moc se mi líbí hlavní hrdina, který není tak stupidní jako ve Family Guy. Každá z postav má svůj unikátní charakter a je jim věnováná skoro stejná pozornost, což je fajn. Narážky na všechno a hlavně díly, které si jako předlohu berou film nebo jiný seriál jsou hrozně fajn ( v paměti mi uvízlo např. parodie na Dannyho parťáky ). Doporučuju a myslím si, že je tohle hodně opomíjený seriál ! ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Americký taťka je správnej chlap a svou ženu Francine má určitě moc rád, to bylo vidět hned ve druhém díle, kdy mu vadilo, že začala vydělávat víc než on, takže se rozhodl že jí zastřelí a přestože už jí měl na mušce, tak to nakonec neudělal - a to je právě ta láska. "Sakra. Jsem taková sračka. Musí existovat lepší způsob jak jí zbavit práce." Doporučuju verzi s cz dabingem, kterou namluvili nějací amatérští nadšenci s takovým trochu chacharským přízvukem, ale výsledek je hodně povedený. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale v pomyslenom boji Family Guy vs. American Dad, u mňa vedie American Dad na celej čiare. A nielen preto, že táto sérka obsahuje tú najbombastickejšiu a najkúlovejšiu postavu, aká kedy uzrela svetlo televíznych obrazoviek :) A nie, nie je to Klaus - zlatá rybka s voperovaným mozgom nemeckého nacistického vedca, ale Roger - roztomilý, cynický, frustrovaný a večne naliaty mimozemšťan, ktorý do nás páli hlášky s kadenciou guľometu M60. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (47)

  • Celé jméno Snota je Schmuely Lonstein. (Martin_W)
  • Roger nemá žádný pohlavní orgán. (Martin_W)

Reklama

Reklama