Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

Miksa 

všechny recenze uživatele

Family Guy hodnotím 4*, ale tohle si zaslouží míň. Ano, pravda nevybíravě to kritizuje americkou společnost,ale co poslední dobou ne. Je to prostě odvárek s několika dobrými momenty a spoustou špatných (viz. ta trapná německá ryba). To kiwisip: titulky existují na : http://family-guy.czweb.org ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Prvních pár epizod slabších, ale pak se to zvrtlo v naprostou špičku. Tak jako Griffinovi jsou co se týče slušnosti někde mezi Simpsony a South Parkem, tak American Dad je někde mezi Simpsonovými a Griffiny... ale spíše se blíží Griffinům. Všechny postavy jsou tady naprosto skvělé, přičemž vede mimozemšťan Roger a otec rodiny Stan. Roger totiž dokáže tak neskutečně zahláškovat, že i když se semtam vyskytne slabší díl, on to všechno dkáže zachránit. A když už ani on ne, pak je tu ještě ryba Klaus. Prostě nářez. Simpsni jsou oproti tomu nuda k uzoufání(dřív jsem je žral, ale po tomhle jsem vysoký názor na ně byl nucen poněkud snížit) P.s.: Příčku v oblíbených sdílí s Griffiny ()

Reklama

Janko666 

všechny recenze uživatele

Chybí mi nějaké skvělé vedlejší postavy typu: Quagmire, Apu, Ziodberg nebo Herbert the pervert. S přibývajícími díly kvalita prý roste, takže ještě uvidíme. EDIT: Ano kvalita roste, postavy přibývají, ale jak tady někdo napsal: rozdíly mezi bezmála geniálními díly a průměrnými je skutečně obrovský! Tak nakonec lepší než Futurama, minimálně stejně dobré, jako Drawn Together a Simpsonovi, ale furt nudnější než Family Guy a South Park. ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

Jelikož miluji animované seriály, byl American dad jasnou volbou. Jenže existovalo jedno velké ale a to takové, že pochází z dílny tvůrců Griffinů. Mám s nimi jeden velký problém, prostě a jednoduše mi nikdy nepřirostli k srdci. Griffinovi bezesporu vtipný jsou, ale nestala se z nich nikdy má závislost. U American dad mohu čestně prohlásit, že se jim to povedlo. Trvalo jim to sice nějaké 3 série, ale totálně si mé srdce získali díky ponechávání většího a většího prostoru Rogerovi. American dad se totiž rovná ten rozkošný, stále měnící charaktery a hlavně velký ožrala Roger, ne žádný tatíček Stan. Toho ba naopak shledávám jako nejmíň atraktivní postavu (ano, dokonce předčil i ubohého Klause). Asi právě kvůli němu mi trvalo tak dlouho nechat se American dad úplně pohltit. Co se humoru týká, tvůrci se s ničím a s nikým neserou a dělají si dobrý den naprosto ze všeho. Zrovna dnes jsem dokoukala všechny dosavadní díly (že mi to dalo sakra zabrat, koukat dlouho do noci a ráno vstát). Jsem sama zvědavá, co budu dělat dnes. Už jsem si tak moc zvykla chodit spát a vstávat s American dad, že budu mít nejspíš absťák a tvrdý detox. Ale ne, brzy si to zasejc zopáknu. ()

fastum 

všechny recenze uživatele

Bokovka Setha MacFarlanea se povedla na sto procent! American dad narozdíl od Family Guye udržuje o trochu silnější příběhovou linii a nepřerušuje ji nesouvisejícími vtípky. To se někomu může zdát jako mínus (on Family guy na nich dost stojí) ale jak říkám tohle je seriál jiný, a podle mě FG kvalitou některých dílů i překonává. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (48)

  • Steve se objevil ve všech epizodách, kromě poslední ze 4. série. (Martin_W)
  • V epizodě zazní píseň „Abracadabra“ od Steve Miller Band. (Duoscop)

Reklama

Reklama