Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Family Guy s jinými postavami a souvisle se táhnoucím příběhem bez retrospektivních vložek. Vtáhl mě do sebe téměř ihned a nevyskytuje se zde žádná nevýrazná postava. Téměř všichni by mohli mít svůj vlastní seriál nebo dokážou v klidu utáhnout svou vlastní epizodu, aniž by z toho vzniklo něco nezáživného. ()

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane jen boduje v tomhle skvělém zástupci Family Guy. Mě to příjde dost jako Family Guy s rozdíly těma že American Dad! se více soustředí na humor zesměšňující konzervatismus a církev, zkrátka více společenského humoru. Já však jsem člověk který nemůže vystát konzervatismus ani náboženství, v tom se hodně se Sethem nejspíš shodujeme, proto jsem jeho tak velký fanoušek, a především tohoto seriálu, který považuju za jeho nejlepší. Ten seriál kde dabuje bigotního bezhlavého konzervativního sexstického přehnaně mužného suchara který pracuje pro CIA. Hodně vtipů ze seriálu jsou právě o těchto jeho vlastnostech, což je k nezaplacení, dále je tu Roger, ožralý polidštěný perverzní mimozemšťan který se fláká v podkroví, kterého považuju za nejlepší postavu. Pokud jde o další podobnosti s Family Guy, mě Rogger připomíná hodně reinkarnovaného Stewieho, Hayley zase Briana, Francine zas Lois a Meg by měla být převtělena asi do Steva s Klausem kteři se jí podle mě dost podobají. Vynikající parodie na konzervativní politiku a Seth MacFarlane v ní dává skvěle najevo jak je konzervatismus špatný. BRAVO!!! ZAJÍMAVOSTI Roger je jediná postava, která se objevila ve všech dílech. // Postava Bullocka je nápadně podobná jeho dabérovi Patricku Stewartovi. // Po postavě Hayley její dabérka Rachael MacFarlane, Sethova sestra, pojmenovala své první hudební album ''Hayley sings''. // Postava mluvící rybky měla být původně francouzkého původu a měla se jmenovat François, nakonec ale vznikl německý Klaus. // Chyba v seriálu: Klausův mozek byl údajně předán do ryby na Zimních olympíjských hrách v roce 1986, v tomto roce se ale ve skutečnosti nekonaly. ()

Reklama

caffelina 

všechny recenze uživatele

Keďže som videla len 1 či 2 časti Family Guy tak to nemôžem porovnať..No silne pochybujem,že je lepší ako American dad. Tento animák ma dostal v každom smere..postavičky a ich hlasy,témy v každej časti no a ten humor a ten sarkazmus! Oveľa lepšie ako Simpsonovci, ktorí mi prídu riadne nudní v porovnaní s týmto. Videla som 7 sérii a ani jedna časť z nich ma nenudila.Mimozemšťan Roger je jedna z mojich najmilovanejších animovaných postavičiek vôbec hehe. 5*. ()

Losik 

všechny recenze uživatele

Pro mě aktuálně komediální kreslený seriál číslo jedna. Oproti Family Guy ( stejný tvůrce) je víc inteligentní a moc se mi líbí hlavní hrdina, který není tak stupidní jako ve Family Guy. Každá z postav má svůj unikátní charakter a je jim věnováná skoro stejná pozornost, což je fajn. Narážky na všechno a hlavně díly, které si jako předlohu berou film nebo jiný seriál jsou hrozně fajn ( v paměti mi uvízlo např. parodie na Dannyho parťáky ). Doporučuju a myslím si, že je tohle hodně opomíjený seriál ! ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

O trochu horší, než Family Guy, obzvláště ze začátku, nicméně jakmile si na postavy zvyknete a víte, co od nich čekat, stane se American Dad vedle FG další seriálovou drogou. Ačkoliv je původní koncept poněkud podobný FG (rodina plus mluvíci tvor), je to jen trademark tvůrců a další průběh seriálu a chování postav se od FG liší. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (48)

  • V epizodě „1600 Candles“ slaví Roger 1600. narozeniny. (Martin_W)
  • Roger nemá žádný pohlavní orgán. (Martin_W)
  • Jeff Fischer je pojmenovaný podle kamaráda Setha McFarlana. (Martin_W)

Reklama

Reklama