Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct ... film se mi neskutečně líbil, zasáhl mě stejně hluboko jako třeba snímek Lov na Gluma ... jen víc takových :-) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sláva Kate Madison! Realizace takového projektu ji musela sežrat obrovské množství času a prostředků... Na jednu stranu bych ocenil přístup k věci trošku víc... Testosteronový, přeci jen, ty kostýmy a chlapíci v nich navlečení ochotni vyblbnout se před kamerou k dispozici byli, zatímco takhle je klad na romantickou složku možná až moc velký. Závěrečný boj ve vesnici dokonce působil opravdu epicky a následující děj zas emotivně. Toho, že kulisy jsou ze tří domů a bojovníků je na každé straně maximálně dvacet si stejně ani moc nevšimnete. Jeden z nejlepších fan filmů všech dob, překonávající předchozí Lov na Gluma o půl námořní míle ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kvalitou na úrovni The Hunt for Gollum a lacného TV filmu čo je na amatérsky film celkom slušne. Kostýmy ujdu, herci, hudba, skromná vypráva a príbeh o tom ako sa Aragorn dostal do Rivendell tiež nieje zlý. Určite vhodný doplnok pre neznalých, čo nepoznajú predlohu, ale aj pre tých čo ju poznajú. 60% - 3* ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Největším nedostatkem filmu není amatérské pojetí, nedostatek peněz na výrobu nebo nevýrazní herci ale nedostatečná hloubka a propracovanost filmu. Jsem fanoušek Tokienovy tvorby PP jsem samozřejmně vyděl, Hobita už také... a tak jsem se zajímal o tohle. A protože je tenhle film podávaný hlavně pro fanoušky, čekal bych mnohem, mnohem, MNOHEM více informací, zajímavostí. Prostě takový polodokument a životě Aragornových rodičů a Důnadánů v zaniklém království Arnor. Bohužel jsem dostal pouze milostný trojúhelník a několik chabých soubojů. Za mě 50% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Za hodinu se da odvypravet hromada veci. A nebo taky vubec nic. __ Born of Hope dojelo na snahu okopirovat co nejvic Jacksonovych postupu (tedy tech obrazovych) a opravdu moc spatnou rezii (spatnou i na uroven fanfilmu). Navic vsechen ten patos co do trilogie Jackson nacpal si 'predplatil' hutnym pribeh a sikovnou rezii, zatimco zde zamenitelne postavy skrze priserne neherce vykrikuji priserne dialogy balene do LotR havu, az se sledovani stava fyzickym mucenim. __ Prekvapil celodigitalni zlobr, kvalitou srovnatelny s par let starou ackovou produkci. Nepotesily prehnane barevne filtry 'jakoze LotR' ukazujici na nesoudne fanousky a nesnesitelne prepalene emoce (haha) bez snahy je na necem vystavet. __ Ze i fanfilm muze mit uroven se ukazalo u "Hunt for Gollum", ktery porazi krom CGI snimek ve vsech smerech. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Příběh o Gilraen a Arathornovi, synu Aradora, v dobách, kdy temnota v Dol Gulduru rostla a skřeti se rozlézali jako mor na sever, aby pobili všechny Dúnadany, kterých bylo stále méně a méně. Na rozkaz Saurona, který se bál Isildurova dědice. Nadějí všech lidí se tak stalo dítě Gilraen a Arathorna, Aragorn. Další skládanka Tolkienova díla, natočená stejně dobře jako Lov na Gluma. V bitkách je sice znát malá četnost bojovníků na obou stranách, ale nebuďme rýpalové. Setřeme slzu a nechme znovu zaznít Arathornova slova (jeho schopnost projevu Aragorn očividně podědil): "Muži Západu, Stín se rozšiřuje a jeho krutá pěst se po nás vždy natahovala. Ale my... My nesmíme ztratit naději. Přijde doba, kdy Dúnadané znovu získají svou sílu a vyženou zlo z těchto zemí jednou pro vždy. Ale do té doby je naší povinností bránit náš lid za každou cenu. Takže... Povstaňte, Dúnadané! Pamatujte, kdo jste! Ať před námi naši nepřátelé znovu prchají! A ať se žádný skřet nedostane ven z toho lesa živý!" ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pochvala za to, že až na pár momentov film nepôsobí ako dielo amatérov, fanúšikov, ale ako dobrý TV film, lepší a profesionálnejší ako mnohé kúsky napr. na Prima Love. V rámci žánru dôstojná reprezentácia. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Některé fanouškovské projekty si zaslouží uznání i obdiv, mnohdy jsou na velice solidní úrovni – ovšem tady jsem dost na vážkách. Za vůbec nejslabší věc označím bohužel český dabing – moc se mi nelíbil i přes snahu jeho tvůrců, dále pak výběr představitelky hlavní hrdinky – nic moc, jinak to ovšem zas až taková hrůza nebyla. Akční pasáže (souboje) celkem dobré, skřeti taky nebyli špatní – to ten skalní troll – raději se nebudu vyjadřovat – nicméně to byl poloamatérský počin, který alespoň divákům nabídne Aragornovo zrození a patálie jeho rodičů i lidu…A režisérka se ukázala býti celkem dobrou herečkou – rozhodně byla pěknější coby hraničářka, než samotná hlavní hrdinka a matka Aragorna…50% ()

Ilicka

všechny recenze uživatele

Nadšenecké, leč amatérské. Lov na Gluma se mi líbil o poznání víc. O tolik, že jsem ho dokonce viděla celý. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový předskokan LOTRa, pojednávající o tom, co předcházelo Aragornově zrození. Pro skalní fandy zřejmě povinnost, já měl i přes kratinkou stopáž problém udržet pozornost. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - ....ale tento příběh, náš příběh by neměl být zapomenut............ Krásný počin a další pěkný příběh do škatulky "Pán prstenů" je na světě. Zda je příběh Arathorna syna Aradora, což znamená, že je Isildurův dědic. CITÁT - Žárlivé srdce nenajde místo pro opravdovou lásku........... Arathorn se zde vydává vypátrat záměr nepřátel, kteří jsou schovaní v chladných horách východu. Zde je jeho příběh, odehrávající se v dobách kdy lidé neměli auta ani letadla a tak musí chodit po svých. Ano i tady se stále chodí. Vše se to odehrává za pochodu. Kdo chce něco vědět musí si pro to dojít. CITÁT - Jdeš pozdě......... Také je tu hlavním nepřítelem Sauron a hledá Barahirův prsten. Každý prst, který nosí prsten bude useknut. Pěkný, lehce plynoucí příběh plný soubojů, lásky, povedené hudby a krásného hlasu vypravěčky. Tento příběh je hoden postavit se bok po boku Jacksonovo sáze. CITÁT - A když zima stáhla ze země své studené prsty a přešla do jasného brzkého jara, byla svatba......... ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Je tomu necelý rok od "premiéry" Honu na Gluma a je tu nový amatérský počin z LotRovské mytologie. Fascinuje mě, kolik lidí je jen tak z čirého nadšení ochotných vrážet svůj čas a peníze do těchto záležitostí a obrovsky tomu fandím. Abych mohl napsat o Zrození naděje něco korektního a konkrétního, rozhodl jsem se srovnávat právě s Honem na Gluma. V obou případech se v hodnocení samozřejmě ohlížím na mizivý rozpočet. Začněme tím dobrým. V obou případech jsou vynikající masky a digitální efekty. Jen škoda, že tentokrát si triky užijeme vlastně jen na pár sekund se zlobrem. Přibyla famózní práce se zvukem. Skutečně velmi nadstandardní. Choreografie soubojů, kterých není zase tak málo, více než potěší. To je výrazné zlepšení za Honem. Kamera je také velmi slušná, byť noční záběry si ty přístroje očividně moc nedávají. A teď to horší. Bohužel, v obou případech se tvůrci báli výrazněji inovovat jen lehce načrtnutý příběh a oba snímky vlastně nemají co vyprávět. U Zrození naděje je to o to horší, že se o půl hodiny natáhla stopáž. Trochu se zdráhám pozastavovat se nad výpravou, protože ta závisí na penězích nejvíc. Ruční kostýmy tolik nevadily, ale vesnička, kam se měly stahovat obyvatelé Arnoru z široka daleka měla všehovšudy pět dřevěných kůlen a na obranu neměla dokonce ani palisádu. Ale, jak říkám, to je věc, která sice zamrzí, ale je naprosto pochopitelná. Rozum ovšem zůstává stát nad výběrem herců. Arathorn je (stejně jako Aragorn v Honu) docela slušný. Ovšem, stejně jako byla tragická Arwen, je i tentokrát nejdůležitější žena ta nejošklivější. V celém filmu jsou dvě opravdu pěkné holky a ani jedna Gilraen nehraje. Já být Arathornem, kdyby na mě visela taková kočka, jako byla ta hraničářka, v životě bych si Gilraen nevzal :) Oproti tomu, Arathornův otec Arador je typově vynikající, ale bohužel neumí hrát a ani ten kroužek v uchu nepůsobí moc královsky. Elladan a Elrohir jsou sice oškliví a špatně oholení, ale to byl koneckonců i Weaving, když hrál jejich otce v Jacksonově filmu. V celkovém souhrnu říkám: Jsem nadšený, že se takové filmy točí a že mají tak vynikající technickou kvalitu. Je radost vidět, jak se rozrůstá filmová mytologie Pána prstenů v rukou mistrových fandů. Něco takového ostatně před padesáti lety Tolkienovi prorokoval jeho přítel C. S. Lewis. Kdyby do příště přibyl i příběh, budu ještě raději. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně pěkně zpracované, na amatéry výborně zahrané, ale chyběl tomu takový ten vizuální háv Pána prstenů, jaký měl Lov na gluma. Spíše mi to připomínalo nějakou slovanskou pohádku. Na druhou stranu ale jsem rád za další střípek do skládačky světa Středozemě a vůbec bych se nezlobil za další nášup. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Poloamatérský snímek o původu Aragorna nemůže konkurovat Jacksonově trilogii vůbec v ničem. To je bez diskuse. Ale i tak tu máme slušnou kameru, solidní střih, hodně vydařou hudbu, výborný námět, zdařilé masky i celkem povedeného trolla. Born of Hope hodně rychle osvětluje některé věci, námět je rozhodně zajímavý a určitě by si zasloužil velký rozpočet a celovečerní zpracování. Neurážející podíváná má k vydařenému bijáku daleko, přesto se musí ocenit snaha tvůrců a pro mě dobré ucházející osvětlení zrodu naděje. Slabší 3* ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Bohužel nefunguje zdaleka tak dobře jako Hunt For Gollum. Hlas vypravěčky až příliš podtrhuje, že vše, co se na obrazovce odehrává, není než obrázkovou ilustrací k jejímu vyprávění, v ději i dialozích převládá totální schematičnost (a není to ani zdaleka vina Mr. Tolkiena). Snahu o "Jackson feeling" oceňuji, ale třeba doslovná citace Boromirovy smrti už je moc... Má ale i světlé stránky (bitva o vesnici, hudba, Arathorn pro sympatický kukuč a hraničářka pro sympatickou... hraničářku). Třetí hvězdička je ovšem toliko za Středozemi, která má u mě v jakékoli podobě přivřené oko jisté. ()

Reklama

Reklama