Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

Němi 

všechny recenze uživatele

Za hodinu se da odvypravet hromada veci. A nebo taky vubec nic. __ Born of Hope dojelo na snahu okopirovat co nejvic Jacksonovych postupu (tedy tech obrazovych) a opravdu moc spatnou rezii (spatnou i na uroven fanfilmu). Navic vsechen ten patos co do trilogie Jackson nacpal si 'predplatil' hutnym pribeh a sikovnou rezii, zatimco zde zamenitelne postavy skrze priserne neherce vykrikuji priserne dialogy balene do LotR havu, az se sledovani stava fyzickym mucenim. __ Prekvapil celodigitalni zlobr, kvalitou srovnatelny s par let starou ackovou produkci. Nepotesily prehnane barevne filtry 'jakoze LotR' ukazujici na nesoudne fanousky a nesnesitelne prepalene emoce (haha) bez snahy je na necem vystavet. __ Ze i fanfilm muze mit uroven se ukazalo u "Hunt for Gollum", ktery porazi krom CGI snimek ve vsech smerech. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Příběh o Gilraen a Arathornovi, synu Aradora, v dobách, kdy temnota v Dol Gulduru rostla a skřeti se rozlézali jako mor na sever, aby pobili všechny Dúnadany, kterých bylo stále méně a méně. Na rozkaz Saurona, který se bál Isildurova dědice. Nadějí všech lidí se tak stalo dítě Gilraen a Arathorna, Aragorn. Další skládanka Tolkienova díla, natočená stejně dobře jako Lov na Gluma. V bitkách je sice znát malá četnost bojovníků na obou stranách, ale nebuďme rýpalové. Setřeme slzu a nechme znovu zaznít Arathornova slova (jeho schopnost projevu Aragorn očividně podědil): "Muži Západu, Stín se rozšiřuje a jeho krutá pěst se po nás vždy natahovala. Ale my... My nesmíme ztratit naději. Přijde doba, kdy Dúnadané znovu získají svou sílu a vyženou zlo z těchto zemí jednou pro vždy. Ale do té doby je naší povinností bránit náš lid za každou cenu. Takže... Povstaňte, Dúnadané! Pamatujte, kdo jste! Ať před námi naši nepřátelé znovu prchají! A ať se žádný skřet nedostane ven z toho lesa živý!" ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sláva Kate Madison! Realizace takového projektu ji musela sežrat obrovské množství času a prostředků... Na jednu stranu bych ocenil přístup k věci trošku víc... Testosteronový, přeci jen, ty kostýmy a chlapíci v nich navlečení ochotni vyblbnout se před kamerou k dispozici byli, zatímco takhle je klad na romantickou složku možná až moc velký. Závěrečný boj ve vesnici dokonce působil opravdu epicky a následující děj zas emotivně. Toho, že kulisy jsou ze tří domů a bojovníků je na každé straně maximálně dvacet si stejně ani moc nevšimnete. Jeden z nejlepších fan filmů všech dob, překonávající předchozí Lov na Gluma o půl námořní míle ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu, aby na to koukal kdokoli jiný, než fanoušci Jacksonova Pána prstenů, protože je to v podstatě přehlídka toho, jak se dá na koleni udělat stejný vizuální dojem jako ve Weta Workshopu (kostýmy, digitální trol, bizardní skřeti, drsně se tvářící elfové,..). Bohužel, scénáristicky je to úplně o ničem a ještě ke všemu to opakuje i stejné chyby jako oficiální film (pochybuji, že by Dúnadani přežili tolik nájezdů, kdyby bojovali tak srandovním způsobem, jako to předvádí tihleti tajtrlíci, po vzoru filmového Aragorna) Snímek ale překvapí zajímavým hudebním doprovodem a sympatickým hlavním hrdinou. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Poloamatérský snímek o původu Aragorna nemůže konkurovat Jacksonově trilogii vůbec v ničem. To je bez diskuse. Ale i tak tu máme slušnou kameru, solidní střih, hodně vydařou hudbu, výborný námět, zdařilé masky i celkem povedeného trolla. Born of Hope hodně rychle osvětluje některé věci, námět je rozhodně zajímavý a určitě by si zasloužil velký rozpočet a celovečerní zpracování. Neurážející podíváná má k vydařenému bijáku daleko, přesto se musí ocenit snaha tvůrců a pro mě dobré ucházející osvětlení zrodu naděje. Slabší 3* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Elfové Elrohir (Sam Kennard) a Elladan (Matt Kennard) jsou syny Elronda (Hugo Weaving), vládce z Roklinky, který se objevuje v sérii Pán prstenů. Proto byl také Aragorn (Viggo Mortensen) vychováván v Roklince, kde potkal budoucí lásku Arwen (Liv Tyler), sestru Elladana a Elrohira. (ricky4)
  • Barahirův prsten, jenž Sauron (Sala Baker) hledá, byl skutečnou chloubou Dúnadanů. Byl to největší poklad královského rodu, podle kterého se dalo poznat, kde potomci králů přebývají. (ricky4)
  • Kate Madison, režisérka a jedna hlavních představitelek snímku, zastávala mnoho dalších funkcí při natáčení. Mimo jiné film produkovala a podílela se na scénáři či kostýmech. (gogos)

Reklama

Reklama