Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (299)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Roztomile zábavné. Neříkal bych tomu remake, protože Amíci si z originálu vzali jen základní myšlenku pozvat na večeři blbce a bavit se nad jeho blbostí. Vznikl tak úplně jiný film a nadávat tady, že Amíci zase zprznili francouzskou komedii, je mnohem trapnější než tento údajně trapný film. Pokud si mám vybrat mezi komorní dialogovou komedií a tímto, tak volím jednoznačně toto. TOTO se Amíkům fakt povedlo a už jen za ty vycpané myšky si film zaslouží minimálně 3 hvězdičky. Co si film nezaslouží, jsou hodnocení z kategorie odpad, nad kterými by se měli někteří uživatelé zamyslet, pokud to ovšem umějí. Někdy i ten blbec umí myslet a tak neuškodí ani trocha toho moralizování na konci filmu. ()

Snakefinger odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to v divadle a pak francouzské filmové zpracování. Tady to chytl do svých pazourů Strýček Sam a dle vzoru kam vkročím sto let tráva neroste zprasil prostě na co příšel. Chytrý původní humor se vytratil a zůstala jenom velkohubá křeč. Více psát si myslím netřeba . ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Myslím si,že každá kultura má svůj styl humoru a vůbec čehokoli. A v tomto případě americká verze francouzské komedie,i když není nejhorší,se zcela určitě netrefí do francouzského vkusu. ()

zeromen 

všechny recenze uživatele

To je u amíků typické vykrádat cizí kinematografie, v tom to případě se stala obětí Francouzská. Jinak film docela nuda, pár vtipných scén film nespasí. Potrženo a sečteno, americká kravina. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, čekal jsem nudně okopírovaný a vykradený remake vynikající francouzské komediální klasiky, byl jsem však mile překvapen. Tvůrci si z francouzského originálu vzali jen základní námět a dokázali na něm vystavit hodně vtipnou a ujetou komedii s vlastním dějem. Barry byl vskutku blbec, který svým počínáním spouštěl jednu katastrofu za druhou a ukázkově komplikoval svému novému kamarádovi život. Mnoho scén včetně záverečné večeře díky neomalenému počínání hlavního trouby a jeho konkurentů výborně pobaví. ()

DarkViper 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, dlouho jsem se tak nenasmál, snad od poslední pařby ve Vegas... Vůbec neposlouchejte ty škarohlídy, kteří se berou tak vážně, že zapomněli jaký to je se povznést a udělat si ze sebe srandu a tohle se filmu povedlo dokonale, palec nahoru za všechny ! PS: žádný původní film jsem neviděl a věřím, že toto je svůj vlastní originál. ()

Slack 

všechny recenze uživatele

Po takmer 10tich rokoch videné znova. Možno ma len ovplyvnil Carell vo Vesmírnych jednotkách. Ale bavil som sa neporovnateľne viac ako pred rokmi. Originál som nikdy nevidel. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem svého času divadelní zpracování... Pravděpodobně tedy francouzského originálu, protože myši si tam opravdu nevybavuju... Až tady z komentářů mi začíná být jasné, že americký film je opět pokus o adaptaci na jiný povedený film... Přes to, že tohle nemám rád a přijde mi to jako plýtvání peněz, tak tenhle kousek se poměrně zdařil. :) Balancuje mezi 3-4* za studii lidství a za pohled na "blbce", kterých je s prominutím, celá planeta... Zůstávám s hodnocením ale dole za onu neoriginalitu. ()

pokyy 

všechny recenze uživatele

Příjemní herci, nenucený humor a vynikající šermíř "Ajťák Chris O'Dowd". Pro mě dobře strávené dvě hodinky :). 60%. ()

Deacon59 

všechny recenze uživatele

Francouzký originál byl výborný to se nedá popřít, ale zas bych tenhle film neviděl jako remake, ale spíše vypůjčení myšlenky rozvedené až do konce. Pár vtipných situací se taky najde. Carell mi vadil výrazně méně než obvykle. Některé bizarní postavičky neměli chybu. ()

cachanell 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem původní film z roku 1998, tak nemůžu srovnat. Ale tento se mi prostě líbil. Zajímavé téma. Bylo to vtipné, překvapivé a zajímavé. Někdy sice až moc přehrané, ale i tak pro mě na 4 hvězdičky. Výkon Steve Carella se mi líbil. Jednotlivé postavy byly tak skvělé, že až vše bylo nějak moc bláznivě hloupé, nevadilo mi to. ()

dogzila odpad!

všechny recenze uživatele

2x som sa pousmial, raz pri spoločnom obede so Švajčiarmi a raz pri slepom šermiarovy ostatok bol vskutku úbohý. Tento film vo mne nevzbudil morálne pohnútky, ani ľútosť tobôž nie humor ba dokonca ani odpor, čistá strata času. Mali by ho premenovať na Americký psychochudáčik! ()

Devils_PIMP 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem od tohoto filmu necekal ani nahodou. Spojit Josefa Aloise Náhlovského a Švejka, tak to je umění. Tohle nemělo chybu. Blbec, který není tak blbec, jako spíše ukrutný smolar. Postava Svejka: On to nikdy nemysli tak zle, ale vzdy to zle skonci, no nepripomina vam ho to. K tomu je tam par naznaku jiste inteligence, duchapritomnosti a moudrosti. A vsadim se o co chcete, ze by nize podepsani lekari take bazirovali na vrozenem kretenismu. Postava Nahlovskeho: Ja nevim, ale ten chlapek mi ho proste notne pripominal, ty grimasy, ty postoje... Navic opet jde o "blba", ktery si na "blba" jen hraje... Ja musim pochvalit herce a nemohu jmenovite, nebot me vsichni prijemne prekvapili. Tento film rozhodne za shlednuti stoji. ()

ghostwo 

všechny recenze uživatele

Jakoby profesionálně natočená komedie, chvílemi i s relativně inteligentním humorem. Hereckých hvězd se tu také sešlo dost. Trošku mi pokazil dojem ten patost u té večeře na konci. Roach netočí úplně špatné filmy a zde se mu na víc podařilo konečně trochu rozhýbat Carella i Rudda, kteří jak se mi zdá, většinou hrají tak na půl plynu.Takže Roach má ode mě malou pochvalu. ()

BigPeta 

všechny recenze uživatele

Na toto se ani nekoukejte, protože tak stupidní hloupou komedie jsem dlouho neviděl. Vtitpný to nebylo vůbec a vetšího dem*nta sem nemohli dát. Nechápu jak do taková sra*ky mohli narvat 69 milionů dolarů. Nepochopim prostě. ()

Benyi 

všechny recenze uživatele

Typická americké komedie posledních let: Steve Carell se pitvoří a dělá idiota jako skoro ve všech svých filmech, občas je to vtipné, občas byste jej nejradši zabili a jindy se člověk stydí za to, že něco podobného vůbec Hollywood vypustil do kin. Příjemně překvapil Paul Rudd, Zach Galifianakis zase vystřihl další roličku pošuka. Potěší David Walliams z Little Britain. Film naštěstí francouzský originál jen párkrát cituje, jinak si jede na vlastní "blbé" vlně a místy je vážně vtipný, jindy neskutečně trapný. Párkrát se režisérovi neskutečně nepovede střih, resp. výběr scén pro závěrečnou verzi filmu, protože postavy slyší něco, co divák sice ví, ale neslyší, zatímco postava, která to s divákem taky neslyšela na danou věc reaguje. Trochu nešikovné. Ale rozhodně lepší než Jeho fotr, to je lotr! ()

Reklama

Reklama