Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek je prostě jen remake velmi povedené francouzské komedie a jako takový prostě není tak vtipný. Nemluvě o tom, že se Steve Carell musí pitvořit, aby byl vtipný. Jacques Villeret tohle nepotřeboval, ten byl směšný tak nějak přirozeně. Ale ne hloupý. Carell takový je, ale scénář mu chce dát víc. Nefunguje to. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby si kmen Kukuku z Papui-Nové Guinei připravil na půl sedmou večer dušeného Steve Carella s mangovým soté, pak by to byl teprve blbec k večeři.. Francouzská kostra obalená americkým masíčkem, zajímavá panoramata s vycpaným Stuartem Littlem a vtipných momentů asi stejně jako prstů na ruce zkušebního technika z čínské továrny na zábavní pyrotechniku. Jay Roach je vskutku nevyzpytatelný režisér.. ()

Reklama

fishki 

všechny recenze uživatele

Už jednoducho týmto filmom neodpúšťam a ani pri ich hodnotení nežmúrim okom. Denne sa na nás valia komédie s originálnym nápadom, tak prečo dávať do priemeru a nadpriemeru takéto komédie len kvôli tomu, že sú milé a na nič sa nehrajú, že. Klišoidná šablóna prepálená o dobrých 30 minút. Skutočne jedinou záchrannou sieťou je Steve Carell. Stále ukazuje, že dokáže utiahnuť viac ako dvacať minút Office. Naopak Rudd vsádza na jeho cute look a ostáva v tieni. A taký chudák Galifianakis, ten už iné postavy asi hrať nebude. Jay Roach nikdy nebol super vtipný režisér, ale i tak postupne klesá pod priemer. A za tie stupídne "náhodné" vchádzanie do izieb som chcel ešte jednu hviezdu strhnúť. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého základom bola úspešná francúzska komédia a ktorého pretvorenie v komédiu americkú postráda akéhokoľvek ducha. Ústredná zápletka je všedná, bez nejakých výraznejších odmien, prekvapivých zvratov, alebo pamätných scén. Je pravda, že vo filme sú postupne prezentované drobné vtipy, ktoré ako celok pôsobia uspokojujúco, hlavne preto, lebo odrádzajú vašu pozornosť od neustáleho sledovania hodiniek, dúfajúc že to všetko čoskoro skončí. Roach je režisér, ktorý dokáže pracovať z humorom a aj dokáže vytvoriť humorné postavy. Bohužiaľ to čo fungovalo v Austinovi Powersovi, tu nefunguje. Ale zase úprimne to nikto ani nečakal. Trocha to len zamrzí, lebo Rudd aj Carell majú za sebou kopec lepších filmov a tu podávajú veľmi všedný výkon. Ale znova podotýkam, ako celok uspokojujúce. Hlavne neporovnávať z pôvodným filmom. Americký film má veľa nedostatkov a k dobru mu slúži to, že sa ich nesnaží skrývať. Naopak sa snaží z miest ktoré fungujú vyťažiť čo najviac. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem snímek ohodnotil dvěma kousky a po dnešní repríze jsem šel s hodnocením ještě níž, protože mě to prostě nebavilo. Vzhledem k reakcím těch uživatelů, které mám zařazené mezi oblíbenými, jsem ochoten připustit, že je chyba na mé straně, protože jsem se na film nedokázal naladit. Faktem ale zůstává, že mi valná většina humorných situací nepřišla vtipná (pobavil mě snad jen slepý šermíř v podání Chrise O'Dowda; ve chvíli, kdy zhasnul, aby vyrovnal šance, jsem se opravdu smál nahlas), často jsem se cítil nepříjemně až trapně (a to jsem to sledoval sám) a úplně nejhorší bylo to, že jsem se dost často nudil. A to považuji u komedie za zásadní problém. Jakoby těch záporů bylo málo, tvůrci se rozhodli prohodit děj příběhu i nějakými těmi klišoidy a bonusem na závěr byla patetická scéna jako od Rosamunde Pilcher. Tohle pro mě byla fakt jen ztráta času. / Poučení: Vzrušuje tě taxidermie? Mě ne. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)
  • Film je remakom úspešnej francúzskej komédie z roku 1998 Le Diner de cons, u nás uvádzanej pod názvom Jeden blbec na večeru. Hlavnú úlohu blbca si tu zahral známy francúzsky herec Jacques Villeret. (BathoryMan)

Reklama

Reklama