Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (299)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi, když Američani kopírují originály, ale tenhle film mě, i přesto, zaujal na první pohled. Můžou za to především dva herci - Chris O'Dowd, Zach Galifianakis. Kvůli těm dvoum jsem si to pustil a tu přepálenou stopáž přežil. Fakt je, že ta by mohla být daleko kratší. Začátek a půlka filmu je vlastně obrovská a nezáživná nuda, která se ale pak na samotné večeři výborně rozjede. Zach je ve svém živlu a Chris pár hlášek utrousí. Nicméně ve výsledku je hlavní tahák právě Zach, který je v dnešní době komediant první třídy. Nakonec jsem nelitoval. Za samotnou večeři to stojí vidět, i když je zbytek nuda až to hezký není. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $69miliónovTržby USA $73,026,337Tržby Celosvetovo $86,796,502Tržby za predaj DVD v USA $13,522,983 //počet predaných kusov 824,259║ bláznovina, miestami až neúnosná, ale ten rozpočet na takýto film dobrá paľba /40%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Guion, Michael Handelman .. Tento film to má, ostatně jako většina rimejků úspěšných snímků - v očích znalých diváků především, hodně těžké. Ale pokud se oprostíte (či neznáte) od originální Le Diner de cons, pravděpodobně si u tohohle amerického snímku nejenže nezanadáváte, ale pravděpodobně vás i slušně "poamericku" pobaví. V mém případě se zadařilo a pro ty, kterým jde do komediální noty výrazným způsobem Steve Carell, mohou počítat ještě s jednou hvězdičkou k dobru! Pro mne on není tou ideální komediální star, ale ty tři hvězdičky mi tam šperkovala pro změnu příjemně střelená (jen do malých rolí zatím obsazovaná) Lucy Punch. 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Francouzskej original je pecka. K tomuhle jsem moc duveru nemel, ale nakonec hodne prijemny prekvapeni. Americani si z originalu vzali jen zakladni napad, pozvat idiota na veceri, ale nastesti moc neremakeujou jednotlivy forky a tudiz mi to neprislo, jak kdybych cumel na to samy. Navic dojde i na tu veceri, kde se predstavi cela rada blbcu. Je sice fakt, ze spousta forku je hyper trapnejch, herci se pitvori na vsechny strany a vsichni desne radi delaj proslovy a udobrovani. Ale na druhou stranu, idioti Carell a Galifianakis jsou fakt ukazkovy a jelikoz tu je Carell prakticky furt, mate asi tak kazdejch pet minut chut ho zabit, takovej hyper idiot to je, Rudd je sympatak a ve vedlejsich rolich Walliams a O'Dowd nemaj chybu. No a hlavne je neustale cemu se smat, fory jsou hyper stupidni, postavy vypadaj taky radne tupe, ale jako celek to proste funguje, film svizne odsejpa a ja se celou dobu skvele bavil. Takze se nepripojim k ostatnim a nebudu tu blejt kecy ve stylu zase remake a podobne a napalim sice slabsich, ale presto 5*. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu ano, není to tak šarmantní jako Veberova francouzská předloha, je to jí spíše jen inspirováno než coby ryzí remejk, je to prostě jiné - americké - a je to dobré! I když má film pár slabých a zbytečných scének a místy je děj tak trošku >na houpačce< , scénář je promyšlený a zbytečně se nepodbízí, herci hrají v mezích žánru výtečně civilně a jestli dát americkým diváckým >blbcům< komedii s pointou, tak d.m.s.n. právě takto. . . . A ty mausí >mrtvé obrazy< ? Geniální! Za ně ta čtvrá hvězda... - - - - - (Poprvé viděno v lehce stádněsvátečním dobrém rozmaru 8.5.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 3249., komentář zde dvěstědesátý - 9.5.2013) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když se američani pokoušej o remake francouzský komedie, obvykle to dopadne dost tragicky. V případě tohoto filmu ale výsledek neni špatnej. Američani prostě vzali jenom ten základní námět a natočili to úplně jinak. Originál mi přišel spíš jako divadelní hra, tohle je vyloženě taková bláznivina, ve který jsou postavy jeden větší magor než druhej. Narozdíl od originálu mě potěšilo, že skutečně dojde k tý večeři pro blbce. Akorát se nemůžu ubránit dojmu, že filmu dost uškodila poněkud přepálená stopáž. Pro tenhle typ komedií by stačilo tak 80-90 minut. Jinak nejvíc mě teda asi rozesmál Zach Galifianakis a potom hláška s "Morganem Freemanem". 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Francouzskej originál je děsná prdel právě kvůli postavě blbce, která je perfektně obsazená Jacquesem Villeretem, tady je bohužel jen stupidně vytlemenej Carell, kterej neni přirozeně blbej, ale spíš americky retardovanej, ale v rámci možností jsem se zabavil, ale žádná super komedie to teda neni. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby si kmen Kukuku z Papui-Nové Guinei připravil na půl sedmou večer dušeného Steve Carella s mangovým soté, pak by to byl teprve blbec k večeři.. Francouzská kostra obalená americkým masíčkem, zajímavá panoramata s vycpaným Stuartem Littlem a vtipných momentů asi stejně jako prstů na ruce zkušebního technika z čínské továrny na zábavní pyrotechniku. Jay Roach je vskutku nevyzpytatelný režisér.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Steve Carell má ohromný komediální potenciál. Vlastně nejen komediální. V jednu chvíli ze sebe dokáže dělat idiota, a o vteřinu později vás dojme příběhem vyprávěným pomocí preparovaných myší. Bohužel ale také představuje skoro vše, co remake Blbce k večeři nabízí. Zbytek je (až na Shapirovu velmi dobrou hudbu) zavrženíhodná ptákovina, která neměla vzniknout. A ani se vlastně moc nedivím, když ji má na svědomí tým velice podobný tomu, který spáchal Kopačky. Zkrátka zbytečný remake natočený stylem "čím víc, tím líp". Carellovi držím palce, ať je jeho další film lepší. ()

troufalka odpad!

všechny recenze uživatele

Blbec je ten, kdo si k večeři pustí tento film. Pokud se chcete královsky pobavit, běžte na Blbce do divadla, nebo si pusťe francouzský film s vynikajícím scénářem Francise Vebera. Tak jako je každý dobrý skutek po zásluze potrestán je každý dobrý film zmršen americkým remake. Bohužel. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak a položme si pár otázek: Co má tento remake společného s originálem? Je to vykrádačka? Jak daleko má k originálu? Stal se tento film trapnou záležitostí? Jaké dojmy tento film budí? A teď si na ty otázky odpovězme: Společné s originálem má pouze smysl zápletky v první polovině, tudíž to naštěstí není vykrádačka originálu, za co jsem velice rád. Co se týče kvality, tak k francouzskému originálu to má velice daleko, ale přesto jsem byl příjemně překvapen, že film nespadl do trapností. Celkový dojem z filmu je tedy velice dobrý. Především jsem rád, že došlo i na večeři, to jistě přidalo filmu na atraktivitě. A ani délka téměř 2 hodiny mi vůbec nevadila. Mé závěrečné hodnocení je nadprůměrné, a to hlavně z důvodu, že jsem čekal daleko horší výsledek, takže spokojenost. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totálně zprasený remake francouzské klasiky s tunou špatných a trapných vtipů a Stevem Carellem ve své nejhorší roli vůbec. Uznávám, že závěrečná večeře byla místy docela vtipná a pár dobrých okamžiků se u ní objevilo. Předešlých 90 minut naprostého utrpení, u kterých jsem měl mnohdy nutkání film vypnout, ale jedna dobrá scéna a dobře hrající Paul Rudd nezachrání. A Chris O´Dowd by měl radši zůstat u ajťáků v Británii, než brát podobně trapný a zoufalý role. Akorát si zkazí kariéru a pošpiní si s nima i svojí kultovní postavu. 30% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po většinu času je to vlastně docela nuda. Nuda a takové ty typicky americké trapné fórky - scény, kdy člověk neví, jestli by správně neměl odvracet hlavu od obrazovky. Jenomže ač bude poměrně zvláštní si to přiznat, snímek je i přesto zábavný. Velmi (já myslel, že "zábava" a "nuda" nejdou dohromady - zde je to tak 3:1). Celou druhou půlku jsem už jen zvráceně čekal a těšil se, jakou kravinu vypustí Carell z úst tentokrát. Prostě tak hloupé, až se člověk neubrání několika upřímným výbuchům smíchu. A graduje to taky pěkně, konec je super..! ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

15% - Recept na takový remake: Vezměte brilantní francouzskou konverzační komedii, kde se téměř celý děj odehrává v jediném bytě, oddělte hlavu a předstírejte, že tam nikdy žádná hlava nebyla. Místo hlavy přišijte sbírku dějových i hereckých klišé rodinných komedií. Výsledek hoďte do mikrovlnky a delikatesa je téměř hotova. Teď už jen upravit humor. Zvolte strategii "každý musí všechno pochopit, nebudeme nic riskovat". Jak na to? Každý vtip, který v původní komedii končí náznakem a je na divákovi, aby s ním dál pracoval sám, se musí nejen dovést do jasné pointy, ale pointa se musí opakovaně VYSLOVIT a pro obzvláště náročné konzumenty, kteří se stále ještě nezačali smát, přidat pár grimas navíc - jen tak, bez důvodu. Odkryjte skryté, a vyslovte nevyslovené. Moc jsem si nepochutnal, asi mám radši konvenční stravu. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Francouzský originál byl svěží komorní komedií, která stála na chytrém situačním humoru, nápaditém scénáři, výborném obsazení a hromadě kouzelně nemorální škodolibosti. Proti remakům nic moc nemám, zvláště pokud chce tvůrce na již zfilmovanou látku pohlédnout jinak. Americký Blbec se od originálního opravdu liší dost, nicméně zdejší změny se dají nejsnáze přirovnat k pádu držkou do... myšího kakání. Už kancelářský úvod, který se trapně snaží navléct ústředního hrdinu do všeho co nejvíce nevinně (nemorální bastardi jsou jeho šéfové, nikoliv on), napovídá mnohé. Vyvoleným blbcem je Barry, který ve volném čase preparuje myši, aby je následně cpal do šatiček a vytvářel s nimi různé scenérie. Proč ne. Pravdou však je, že Barry není vtipnou postavičkou a v průběhu celého filmu si k němu nevytvoříte žádné pouto, což je zřetelná slabina. Na vině je především neschopnost prezentovat ho jako uvěřitelnou lidskou bytost - zbyla z něj pouhá komediální loutka, která se v jiných filmech objevuje v epizodních roličkách. Neřeknete si "to je blbec, to je kretén!", neřeknete si nic. Soucit se v divákovi snaží vyvolat krátký výstup ve stodole (myši neumějí lhát), ale jedná se o pouhý výkřik do tmy. Scenáristům se navíc nelíbila komornost originálu, takže nechávají naší dvojku pendlovat z místa na místo, přičemž se snaží rozbít poslední zbytky jakékoliv přirozenosti. Máme tu jakéhosi pošahaného umělce, který odloudí titulní postavě milenku a tím odstartuje honbu za nápravou (v hlavní roli samozřejmě Barry), ale ono je to vlastně fuk, protože brzy zjistíte, že tenhle film opravdu stojí jen na stupidních pitvořících se fórcích. Scény jsou ohromně "promyšlené" a neustále nechávají diváka v jednom velikém COŽE??? Dám příklad: Za Timem přijede jeho nadržená obdivovatelka, která si s ním dělá co chce a chrlí tuny prapodivných keců. Následně málem přefikne Barryho, aby se s ním mohla honit kolem stolu a házet po něm plné lahve vína (na důvod se neptejte, není). Poté se sebere a zmizí, to vše během několika mála minut. Vše vrcholí scénou věčeře blbců - trapnost nad trapnost. Největším průšvihem je morální kydáníčko na závěr, kde si samozřejmě poslechneme, že všechno zlé bylo myšleno dobře, že blbcům se smát nemá a že všichni se všemi mohou být kamarádi. Americký Blbec k večeři je nesympatická, nevtipná, strašlivě hloupá a v závěru zoufale umoralizovaná komedie. S vyjímkou krásné Stephanie Szostak jsou nevýrazní i herci. Nezasmál jsem se ani jednou. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Dinner for Schmucks ma prekvapil - svojou stupiditou, naivitou a trpezlivosťou hercov, ako zo seba robia rad za radom magorov. Miestami nepozerateľné, cítila som sa trápne. To sa jednoducho nedá brať z nadhľadu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Remake to má vždy těžké, ale i u tohoto se dalo několikrát pobavit a najít něco nového, i když originál zůstane vždy originálem. I díky hercům z toho byl nakonec takový lepší průměr. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

V celom filme boli najkrajšie úvodné titulky s mestečkom myší. Potom to už bolo len trápne, predviedli sa nesympatické postavy (hlavne blbec Carell). Táto "komédia" bez štipky humoru môže akurát kaziť dojem z francúzskeho originálu. K záverečným titulkom som sa ani nedostal. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která svého předchůdce vyloženě nevykrádá, spíše se jím inspiruje a to je dobře, navíc nápad s myšma je vydařený a mě nejednou pobavil. Původní verze je ještě o prstík zábavnější, ale tahle jí rozhodně ostudu nedělá, takže musím dát za čtyři a hned se jdu překliknout na originál a zvýšit jeho hodnocení ze čtyř na plnej počet. ()

Reklama

Reklama