Reklama

Reklama

A Challenge for Robin Hood

  • Slovensko Výzva pre Robina Hooda
Trailer

Obsahy(1)

„… a veškerý majetek budiž rozdělen mezi mé syny Rogera a Henryho a synovce Robina rovným dílem…,“ vydechl sir John de Courtenay v poslední vteřině před smrtí. Jak řekl, tak se mělo stát. Ale nestalo, když Roger bezprostředně po té přímo před svědky ve vzteku roztrhal otcovu závěť, a o něco později, teď už bez svědků, protože mnicha Tucka ukrytého za závěsem si nevšiml, vlastní rukou probodl bratra Henryho Robinovou dýkou, a bratrance z jeho vraždy obvinil. Robin s Tuckem prchli do Sherwoodského lesa, obývaného rebely, kde Robin s chutí v souboji dokázal, že mu šlechtickým původem neztěžkla mysl ani ruka, a pro své organizátorské schopnosti, když ještě před tím nové přízvisko Hood přijal, jejich vůdcem se stal. (dopitak)

(více)

Recenze (6)

T2 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvá Robina Hooda v akomkoľvek prevedení ma asi nikdy neomrzia, aj keď nemuseli do úlohy Robina Hooda obsadiť práve tak nesympatického herca. Dej nenudí, akcia aspoň pobaví keď už nič iné. /60%/ ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Rok natoceni neni dostatecna omluva pro naivitu snimku, ale dobra, dalo se s tim castecne pocitat. Naprostou bezkrevnost ovsem neomluvi vubec nic. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Naivní filmařský pokus o devadesátousedmou verzi notoricky známého příběhu. Opravte mě jestli se pletu, ale nebyl v jednom z úvodních záběrů de Courtenayského hradu vidět kolem sníh? Bylo to přesně v tu chvíli, kdy tak mocně kuňkaly žáby... Scénárista Peter Bryan si příliš hlavu nelámal, takže si Robin v rytířském souboji přede všemi se svým souputníkem klidně šeptá jako by se nechumelilo, což je ovšem až po té, co se zavázanýma očima šáteček z nohy letícího holuba sestřelí.... Dobrodružný může být na tomhle filmu jedině způsob získání jeho kopie, příběh samotný sotva. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,SRNA JE CHRÁNENÉ ZVIERA, CHLAPČE." ,,SME MENEJ AKO ZVIERATÁ?" ,, TO NIE, ALE AKO ZVIERATÁ SA MÔŽETE DO VÔLE NAPÁSŤ TRÁVY." __ Film dokonale spĺňajúci koncepciu pre ranné víkendové vysielanie v typickom hábite doby, kedy bol nakrútený. Necharizmatický hlavný hrdina stvorený v šablóne dokonalého (?) muža 20. storočia s nie až tak zeleným oblečkom a k tomu množstvo vtipných scén a hlášok, ktoré boli myslené vážne a naopak tie humorné sa minuli účinku. Príbehovo ponúka stále to isté čo aj iné filmy o Robinovi, no ostrovanom to asi na pobavenie úplne stačí. Oceniť treba tiež nakrúcanie v pekných exteriéroch a šerif z Nottinghamu je čo do podoby zrejme nejakým príbuzným Vincenta Pricea. (8. hodnotenie, 3. komentár k filmu) ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Nemajte mi to milí užívatelia za zlé, ale mne sa táto verzia príbehu Robina Hooda páčila. Je to starý film, bez akýchkoľvek násilných akčných scén s hrdinami plnými dôvtipu a dobrodružnosti. Málokedy vydržím pri filme o Robinovi Hoodovi, ale tento moje oči pri obrazovke udržal a neomrzel ma. Jednoznačne lepšie ako seriál od BBC alebo Tajomstvo sherwoodskeho lesa. Film s Kevinom Costnerom sa mu však vyrovnáva. V slovenskom znení: MILO KRÁĽ, JÁN GREŠŠO, JURAJ KEMKA, ANTON VACULÍK, MIRO BABJÁK a iní. ()

Reklama

Reklama