Reklama

Reklama

Fantomas II: Juve kontra Fantomas

(festivalový název)
  • Francie Juve contre Fantômas (více)
Francie, 1913, 61 min

Obsahy(1)

Inspektor Juve a novinář Fandor pokračují v honbě za Fantomasem. Tato druhá, na události nejbohatší část celé pentalogie, zavádí diváka do nejrůznějších prostředí. Pařížské ulice, kavárna, strašidelný dům, rychlík Simplon Express (s přepadením a s inscenovaným "tragickým neštěstím", během kterého měl zahynout Fandor). Vrcholem akčních scén je přestřelka u skladů vína. Mistr převleků Fantomas se zarputile pokouší zavraždit své pronásledovatele. Podaří se mu to? (wero1000)

(více)

Recenze (16)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Už první díl byl výborný, ale tady se to naplno rozjede. S tímhle dílem už je zároveň definitivně jasné, že tohle pojetí se věrně podobá knižnímu zpracování narozdíl od těch filmů s Funesem a Maraisem. Film skvěle navazuje na první část a i díky tomu, že je to celé na pokračování a zachovává to kontinuitu celého příběhu jsem se do toho fakt zažral. U některých němých nebo celkově starších filmů mám občas problém udržet pozornost, ale tady ne. Nadstavbou pak budiž některé na tu dobu opravdu odvážné scény jako havárie vlaku nebo pokus o likvidaci Juva obrovským hadem. Fakt bych nečekal, že více než 100 let starý film mě bude takhle bavit. Otevřený konec navíc navnadí diváka do dalších pokračování. Klenot co předběhl svou dobu.95% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Akční pokračování Feuilladeova seriálu o Fantômasovi s monsieurem René Navarrem v hlavní roli. Kromě autentické secese samozřejmě nejvíc baštím úvodní přehlídku převleků Fantômase, aby během sledování divák nezůstal na pochybách. Jak jen toto může dopadnout? Juve kontra třímetrový had! Další kapitola se neodvratně blíží... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem měla vidět dřív. Pochopila bych, kam chodí pro inspiraci tvůrci amerických akčních filmů. Scéna s vinařskými sudy je tak blbá, že by všichni současní akční hrdinové mohli závidět Fándorovi jeho neprůstřelnost. Nápad s otevřeným koncem zase ukradli všichni tvůrci nekonečných seriálů. Leč vzhledem k tomu, že tomuto snímku bude za chvilku 100 let, nedovoluji si tyto detaily ani příliš kritizovat. Smutně si uvědomuji, jak za těch 100 let lidstvo zlenivělo, jak přišlo o schopnost imaginace, o fantazii. Tehdejšímu divákovi stačila rozmáchlejší gesta a pár textových vsuvek, aby vnímal film. Dnešní zmlsanec potřebuje zvláštní triky od úvodních titulků až po ty závěrečné. A i kdyby film smrděl (či voněl, dle potřeby), stejně to nebude ono. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pokračování prvního Fantomase pro mě dopadlo pravděpodobně nejlépe z celé série. Za tu hodinu je tu plno mysteriózna, plno vražd a plno parádní atmosféry. Problém jsem měl jen ke konci kde se všechno odehrálo až přehnaně rychle. Nicméně i tak doporučuji každému kdo má rád podobné filmy. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Druhé z piatich pokračovaní sa nesie v akčnejšom duchu. V celom filme ide v podstate o honbu inšpektora Juveho ( Edmund Breon ) s novinárom Fandorom ( Georges Melchior ) na kráľa zločinu Fantomasa ( René Navarre ). Vlastne to nie je isté, či to nie je naopak. Príbeh zastáva otvorený. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Hrdý pozůstatek kinematografie atrakcí. Fantomasovská série nestojí na motivovaném jednání aktérů. Naopak. V centru je akce, která vytváří kostru pro děj. Musel Fantomas vyrábět dýchací trubici z prázdné lahve, aby se ukrýl v nádrži s vodou (když posléze jednoduše vyskočí oknem)? Museli se Juve a Fandor skutálet v prázdném sudu do vody, když byl pobřežní pás zcela prost ohně? Tyhle otázky je zcela zbytečné na film klást. Ale už vím, kde byl jistě jeden z hlavních vzorů pro Adéla ještě nevečeřela! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vo výpravnosti, spektakulárnosti a režijnom vedení, rozhodne veľký pokrok oproti prvej časti, ktorá bola skôr akýmsi komorným spoznávaním sa s postavami a okolnosťami. Na svoju dobu mimoriadne odvážne a svižné dielko. ()

faana21 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Feuilladeho Fantomasárny, o něco více povedenější než debutní snímek. Překvapil mě Fantomasův ženský vkus, Josefína ještě řekněme, ovšem Lady Belthamová? Ačkoliv jako "stará Fantomasová"...proč ne? Rád bych na tomto místě ještě poukázal na scénku přestřelky u vinařských sudů, to byl tedy vskutku nátěr :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Perfektní, stejně jako první díl. Velkolepé a přímé pokračování fantastického (a nejlepšího) prvního dílu, má všechny plusy svého kolegy. Úchvatnou atmosféru, skvělé postavy, uhrančivého René Navarra, a atmosféra je navíc úžasně proměnlivá, stejně jako tvář Jeana Maraise v šedesátých letech a naprosto dokonalou hudbu (všechny mé komentáře píši ke Gaumont verzi z roku 1998, takže absolutně netuším, jak vypadaly ty starší verze) a hodinová délka je tak akorát na udržení pozornosti, obzvlášť, když je tak natřískaná bohatým dějem, který občas opravdu doslova bere dech... Cliffhanger je pak naprosto parádní a mnohem lepší, než v jedničce. Neuvěřitelné, že něco tak skvělého vzniklo před více než sto lety. ()

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení celé řady "Fantomase" v podání režiséra L. Feuilladeho a můj názor na ni jsou ZDE. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně pěkný film s plynulým dějem, akcí a hereckými výkony, které nejsou nijak patetické či přehrávané. Scény Paříže v první části jsou opravdu jedinečné, poslední část má zase zajímavý konec. Chudák krajta. ()

Reklama

Reklama