Reklama

Reklama

Fantomas III: Mrtvý, který zabíjí

(festivalový název)
  • Francie Fantômas - Le mort qui tue (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Po výbuchu ve vile lady Belthamové je inspektor Juve nezvěstný. Noviny i policie mají za to, že je mrtev. Chloroformem omámeného umělce Jacquese Dollona najde posluhovačka vedle mrtvé baronky de Vibray. Dollon je zatčen. Ve vězení ho uškrtí jeden z dozorců, tělo mrtvoly však zmizí. Dochází k dalším vraždám, během jejichž vyšetřování policie nalézá otisky prstů mrtvého malíře. Dollonova sestra Elizabeth, která v bratrově bytě nachází záhadný seznam jmen a dat, se společně s novinářem Fandorem snaží přijít věci na kloub. Kdo je hlupák Cranajour, který zachraňuje Fandorovi život? A kým je ve skutečnosti bankéř Nanteuil? (wero1000)

(více)

Recenze (10)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ta přepálená stopáž mě sice málem zabila, ale inspektor Juve se dobře dostal Fantômasovi na kobylku. Tedy alespoň do určité míry, cliffhanger epochální, o to žádná. Hodně prostoru pro hlavní ženské příběhu, Fabienne Fabrèges je neskutečné kotě, a opět je možné se kochat výtečnými secesními modely v pohybu. Takže hurá na Fantômas contre Fantômas do roku 1914. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Třetí díl z původní Fantomasovské pentalogie je trochu slabší než jeho předchůdci. Možná je na vině trochu neadekvátní délka. Přeci jenom udržet pozornost u takového typu snímku hodinu je tak akorát a tento má 90 minut, takže je to místy trochu rozvleklé a příběhově zamotanější než předchozí dva dějově celkem přímočaré filmy, ale i tak si ode mě vyslouží 4* hlavně za to jak to na konci do sebe všechno zapadne. Fakt jsem netušil, že ten týpek co se tu objeví na scéně a pronikne do Fantomasovi bandy je Juve který byl považován za mrtvého. Nicméně i přes jeho a Fandorovu invenci geniální padouch opět uniká. Těším se na poslední dva díly.75% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V komornejšom, ale o to napínavejšom štýle, sa predstavuje táto tretia časť populárnej nemej série o Fantomasovi. Akcia, ktorá bola hlavným princípom predchádzajúcej časti, ustúpila - tu nemá zastúpenie. Prichádza mystérium. Je skvelé, že každá časť, má svoj prístup k tématu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl. Je to fakt hodně a právě tahle poměrně přepálená délka (přecijenom, je to němý film) uškodila třetímu dílu Fantomase asi jako jediná. I v tomto díle je všechno při starém. Perfektní hudba, atmosféra i René Navarre, neskutečně zajímavý a nadupaný děj a vlastně až do konce nevíte, na čem jste. Tenhle díl jsem navíc už nečetl, takže pro mě bylo vše nové a o to víc jsem si tuhle epizodu vychutnal. Sto let není na filmu vůbec znát, jen ta délka je opravdu přepálená, takže paradixně se to vlastně tentokrát trochu vleče - ale opravdu jenom trochu... Cliffhanger je opět prvotřídní a ukázkový, mnozí tvůrci by se jím mohli inspirovat. Stále naprosto úžasná záležitost, která mě ohromuje čím dál víc a dech už mi vyrazila úplně. 80%. ()

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení celé řady "Fantomase" v podání režiséra L. Feuilladeho a můj názor na ni jsou ZDE. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Ze tří filmů o Fantomasovi, co jsem zatím viděl, je tento rozhodně nejlepší. Na "vině" je kromě výborného scénáře (a potažmo námětu) také hudba, která dodává filmu mysteriózní nádech. 95% ()

Auvajs 

všechny recenze uživatele

Ze všech němých filmů, které jsem viděl (a už jich je aspoň 20), je k roku 1913 tento třetí Fantomas zatím nejnapínavější a nejvíc strhující. Škoda trochu zbytečného natahování, které můj výsledný dojem kazí, ale i tak mi stáří filmu vůbec nevadilo a dobře jsem si ho užil. Jsem zvědavý na dva poslední Fantomase. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Slabší díl pentalogie o královi podsvětí Fantomasovi, který vymyslí podlý plán, jak smést stopy, a proto ukradne identitu mrtvého umělce. Ačkoliv plán je to dobrý a originální, i provedení není špatné, tak tato část trpí nepřítomností komisaře Juvea a také délkou. ()

Reklama

Reklama