Reklama

Reklama

V tom domě straší!

  • USA Monster House (více)
Trailer

Některé domy jsou strašidelné. V některých nejen straší, ale jsou také pořádně hladové. Jeden takový má přímo přes ulici chlapec Walter. Když se tam vydá pro míč, tak se majitel domu Nebbercracker rozčílí a pak se zhroutí, takže ho sanitka odveze do nemocnice a dům zůstane prázdný. To je jedinečná příležitost vydat se na průzkum. Je jim jasné, že to nebude legrace, když vidí, jak dům pohltí rockera Kostru. I je nakonec děsivý živý dům spolkne a Walter s Buřtem a Jenny se rozhodnou s ním bojovat. Počkají, až usne, a najdou tu nejen fotky sousedovy obří manželky Constance, o níž se povídá, že ji muž zabil a snědl, ale také sklep plný rozbitých hraček a kostru pohřbenou v betonu. Nedlouho poté se vrátí pan Nebbercracker a svěří se dětem se svým děsivým tajemstvím. Pak se rozhodne s jejich pomocí vyhodit dům do vzduchu. Ten se však nehodlá vzdát bez boje, a tak se v ulici brzy rozpoutá ta nejpodivnější bitva, jakou kdy svět zažil. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase som sa odhodlal pozrieť si nejaký 3D animovaný film. A vybral som si veľmi dobre. Horrorovo ladený príbeh o monštróznom dome ma zaujal a zároveň aj pobavil. Spokojný som bol nie len s námetom, ale i celkovým spracovaním a samotnými animáciami. Veľké plus pre tento snímok vidím tiež v tom, že v ňom vystupujú animovaní homo sapiens a nie pestrofarebné hovoriace zvery, ako tomu býva zvykom. **** ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti ? Vypadá to na první pohled jako nesmysl, ale tahle nálepka kupodivu přesně sedí. Hustá atmosféra, lekačky, všechno jako v "opravdových" hororech. Dokonce jsem pár dětí viděl utíkat z kina. Jenom jedna věc mi na filmu vadila - animace. Je taková nějaká, no, snad až příliš dokonalá. Nebo si jen na tenhle druh animace nemůžu zvyknout - rušila mě i u Polárního expresu, který jsem ani nedokázal dokoukat (to byl ale mnohem horší film). Doufám, že tudy cesta nových animáků nepůjde. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký priemerný animáčik, ktorý nič nepokazí, ale ani ničím neohúri. Animácia je naozaj perfektná, ale príbeh ma naočaril. Tiež som trocha v pomykove, či sa to vlastne hodí pre deti, pretože niektoré pasáže rozhodne neboli pre ne, hlavne pre tie menšie. Naviac od finále som čakal trocha viac, ako len dynamit v komíne. 55/100 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsou jeho hlavními hrdiny docela obyčejné děti, film je označený jako rodinný horor. Zajímavé spojení, není-liž pravda? Tak zaklepejte s námi na dveře záhadného domu! Ocenění : Oscar '06 - nominace: animovaný film Zlaté glóby - nominace: animovaný film Florida Film Critics Circle Awards - animovaný film ....Scénář : Gil Kenan, Dan Harmon a Pamela Pettler. Hudba : Douglas Pipes. CHYBA VE FILMU - Když hrdinové chtějí uhasit oheň v domě, tak si nakreslí plánek. Na plánku je v jednu chvíli komín na domě Nebrkrakra na pravé straně a ve druhém záběru na levé straně. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dan Harmon, Rob Schrab, Pamela Pettler .. Tak copak jsme to tu měli? Že je tento animák technicky precizní neznamená už v žádném případě, že sednu na zadek a vysolím dobré hodnocení. Zaujmout mohl tedy jedině příběh, jenže to se jaksi nepodařilo. Zkráceně jde o to, jak partička dětí zápasí s prokletým domem. To mě ovšem nijak neoslovilo a zůstal jsem chladný po celou táhlou stopáž. V každém směru neobjevný příběh plný nejprovařenějších hororových vějiček (a že jich tady je). Nezastírám, že snímek má téměř vše (až na větší dávku humoru a to považuji za obrovskou chybu!), co si žádá podívaná pro širší spektrum diváků s důrazem na dětské publikum - ať je to hrozivý záporák (s tím, že špatný bude nakonec "ta" druhý..), první lásku a pusu, morální ponaučení o dospívání, ale má i spoustu obecných neduhů pramenících z této jednoduché šablony, kterou do puntíku plní včetně utahaného dvojitého finále apod. Zkrátka nic pro mě! Možná to bude tím hororovým nádechem, možná je to jednoduše slabé. Vyberte si. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (12)

  • Režisér chtěl, aby dům na plátně působil jako živoucí bytost s vlastní osobností. Propátral tedy předměstí Los Angeles, kde nasbíral fotky patřičně tajemných staveb. Na základě fotografií a kreseb pak animátoři stvořili dům s okny místo očí a kobercem místo jazyka. Výsledek měl 40 000 animačních prvků a animátoři na něm pracovali devět měsíců. (Cherish)
  • Závěrečnými titulkami snímek nekončí, jejich součástí je ještě několik scén. (LEGACY)
  • Autor hudby Douglas Pipes byl nominovaný na Objev roku na World Soundtrack Awards. (imro)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama