Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hráli jste někdy v kapele? Je to jako druhá rodina, s jejímiž příslušníky prahnete po štěstí a prožíváte nečekaná dobrodružství. Stejně jako usedá rodina zas a znovu u jednoho stolu, scházejí se členové kvarteta tzv. soudobé hudby vždy u dalšího koncertu. Poněkud nesourodá čtveřice v čele se solidně vyhlížejícím, avšak lehce sucharským Robertem (Lukáš Melník), jeho partnerkou atraktivní a rozháranou cellistkou Simonou (Barbora Poláková), extrovertním vtipálkem Tomášem (Jaroslav Plesl) a znalcem historie s přezdívkou Funés (Zdeněk Julina) spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Čas tráví i v legendární hospodě Ponorka v historickém centru svého rodného města, kam chodí také odvázaná „Batrflaj" (Pavlína Štorková) a „dvorní" psychoterapeutka kvarteta Sylva (Lenka Krobotová). Mezi hlavními hrdiny dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden neplánovaný večírek přinese jistou katarzi i radost a s ní vytoužený pocit štěstí. (Falcon)

(více)

Recenze (211)

rumczeis 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co si o filmu mám myslet, technická stránka je úplně jiná než jsme zvyklí. Ve filmu úplně chybí hudební podkres, veškerá hudba je nějakým způsobem součástí scény (hraje v pozadí z rádia nebo ji reprodukují sami protagonisté), to v kombinaci s dlouhými téměř statickými záběry navozuje syrovost snímku. Film je zahraný vlastně jen asi v 10 lidech, vypraví osudy pokročilých třicátníků, kteří nenaplnili touhy svých rodičů ani svoje. Jsou převážně single a jediné co je spojuje je, že hrají společně v kvartetu. V kině se řada za mnou bavila několikanásobně více než já. Hodnocení u mě osciluje od děje na 30% po technickou odlišnost a zajímavost až na 60%, takže průměr 45%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Takéto piplanie sa vo vzťahoch, to ma fakt nebaví. Naviac je zážitok umocnený hroznou hudbou, buď falošným kvílením slákov alebo čudnými akože modernými hudobnými patvarmi. Sympatická Barbora Poláková to už nemala šancu zachrániť. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Díra u Hanušovic rozdává zenové kopance do oka, Kvarteto hladí proti srsti. Výsledek sice není tak silný jako v případě prvně jmenovaného díla, přece však jsou účinky Kvarteta pozitivní a v podstatě hojivé (IMHO). ()

Gekacuk odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu hrozný film o lidech, kteří neumí žít. Nevědí co dělat, aby byli šťastní. A to nejenom postavy z mladší střední generace ale i jejich rodiče. Ti starší se chovají snad ještě hloupěji a hůř než jejich odrostlé děti. Jakoby chtěli autoři naznačit, že ta neschopnost vyrovnat se s dnešním světem je dědičná. (Neskutečně zlý výraz "Tvůj bývalý otec" nebo věta "Nerozvedla jsem se, abych ti nezpůsobila trauma." z úst matky hlavního hrdiny.) A jak se pak mají "mladí" chovat, když vidí tu tragiku vlastních rodičů? Ve filmu není jediná sypatická postava snad kromě prodavačky ve zverimexu. Představitel Funese je naprosto tragický stejně jako zakladatel kvarteta. Strašné dialogy, nikam neplynoucí děj, herci nemají co hrát. A tak divák trpí a čeká na nějaký impuls, změnu, jestli se film někam pohne. Nedočká se. Při sledování tohoto nudného filmu si klidně můžete popovídat s přáteli. Během dlouhých hluchých pasáží o nic nepřijdete. Vyhozené peníze ČT z koncesionářských poplatků a z Fondu pro rozvoj české kinematografie. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Pro Krobotovy filmy musí mít člověk pochopení a možná i nějaké vrozené pochopení, nejsou totiž určeny pro každého. Výhodou je i znalost dejvického ansámblu. Pokud tímhle filmový divák oplývá, může si v klidu pustit i Kvarteto a zklamán nebude.....................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Miroslav Krobot mě ani napodruhé jako režisér nepřesvědčil, Díru u Hanušovic jsem ani nedokoukal, tohle sice ano ale asi jen protože jsem seděl v kině jinak bych se musel dost přemáhat. Děj byl naprosto nezajímavý a o ničem, v závěru jsem si říkal proč vlastně tenhle film vznikl, nenašel jsem v něm absolutně žádné poselství které nám chtěl autor předat. Potěšili mě alespoň zajímavé herecké výkony v podobě Polákové a Plesla. Proto dávám dvě z pěti, přesto s odřenýma ušima. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tak to se vůbec nepovedlo. Krobota mám obecně velmi rád a Díra u Hanušovic se mi vcelku líbila, ale tady jde jen o ztrátu času. Pomalé tempo vyprávění a zdánlivou bezdějovost bych snímku nevyčítal, v některých filmech je to ku prospěchu. Nicméně zde to jen zvýrazňuje celkovou prázdnost z filmu. Také mi absolutně nesedly nesympatické postavy a jejich obsazení. Není s kým souznít, všichni jsou zvláštně neukotvení a neví, co si s tím počít a tak vedou jen rádoby vtipné a rádoby filozofické rozhovory, které jsou ve skutečnosti nezajímavé a jsou jen zbytečným mlácením prázdné slámy. Navíc náznaky vztahu mezi dvojicí v podání Poláková Plesl jsou utrpením. Jejich prázdné výrazy leklých ryby (ač možná úmyslně napsané a zahrané) dokáží dokonale pohřbít všechny emoce. Vlastně jsou jen dvě věci, které se mi na Kvartetu líbily. Olomoucké exteriéry a Šaman v podání Jiřího Schmitzera a to stačí jen na dvě hvězdy a to ještě hodně slabé. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědavá na film, který se tu procentama blíží Plechové kavalérii. Mě se Kvarteto líbilo, a přemýšlela jsem, proč ta slabá hodnocení: Možná je to tím, že extroverty Kvarteto nudí, introvertům šlápne na kuří oko... Hudba, co tahá za uši, velmi dobře doplňuje, co člověk vidí... Kdybych tohle měla šmydlat nebo jen poslouchat denně, asi bych taky dopadla jako hlavní postavy. Je to typická krobotovina, ale mě přijde fakt hodně povedená. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Komédia bez vtipu, dráma bez artu, nudné a na konci s pocitom, že sa pýtate prečo? o čom? .... Znesiteľné len vďaka kratšej stopáži. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pocitová stopáž: 3 hodiny a 54 minut. Přesto jsem za celou tu dobu nepřišel na to, o čem to mělo být. Dvě pecky jako vklad do dalšího snažení téhle partičky z Dejvic. Nelámu nad váma hůl, byť tentokrát jste mě vážně nepotěšili. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil, z TRL mě zaujal. Bohužel samotný film docela suchý. Barbora nevyužita, čekal jsem, že bude mít více prostoru. Humor a děj slabší. Aspoň ta hudba a holky to zachraňovaly. ()

pulula 

všechny recenze uživatele

Tak si tak asi po hodině sledování říkám, že nejsem dostatečně inteligentní, abych pochopila dialogy a hlubokou myšlenku filmu. Vypínám. ()

Reklama

Reklama