Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hráli jste někdy v kapele? Je to jako druhá rodina, s jejímiž příslušníky prahnete po štěstí a prožíváte nečekaná dobrodružství. Stejně jako usedá rodina zas a znovu u jednoho stolu, scházejí se členové kvarteta tzv. soudobé hudby vždy u dalšího koncertu. Poněkud nesourodá čtveřice v čele se solidně vyhlížejícím, avšak lehce sucharským Robertem (Lukáš Melník), jeho partnerkou atraktivní a rozháranou cellistkou Simonou (Barbora Poláková), extrovertním vtipálkem Tomášem (Jaroslav Plesl) a znalcem historie s přezdívkou Funés (Zdeněk Julina) spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Čas tráví i v legendární hospodě Ponorka v historickém centru svého rodného města, kam chodí také odvázaná „Batrflaj" (Pavlína Štorková) a „dvorní" psychoterapeutka kvarteta Sylva (Lenka Krobotová). Mezi hlavními hrdiny dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden neplánovaný večírek přinese jistou katarzi i radost a s ní vytoužený pocit štěstí. (Falcon)

(více)

Recenze (211)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

M. Krobota z toho je cítit po celou dobu. Ale, i když vidím, že jeden z mála, já se nechal pohltit a film si užíval. Původně pustil jako kulisu k vaření, nakonec si vychutnal naplno. Pro mě luxusní sestava v čele s B. Polákovou. Normální starosti normálních lidí natočeno fakt nenormálním režisérem = super! K tomu nemalé plus hrálo, že se točilo většina exteriérů v Olomouci ♥. ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Film je celý takový bez šťávy, jediným prvkem co mě občas vytrhl z letargie byla hudba. Někteří v tomto snímku vidí druh umění, na některé zase dolehla nostalgie ke svému oblíbenému městu a hodnotí to vysoko. Nevím, já ale jestliže jdu na komedii, tak očekávám, že se alespoň občas zasměju a pobavím, a ne že si z toho odnesu depku a vtíravou chuť být sama. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nuda beznaděje odnikud nikam. Dávám dvě slabší hvězdy za obsazení a za úvodní anekdoty ááá a bééé. Dneska nedám žádný plus ani nahým holkám, ani to nepomohlo, abych se nenudil. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Klasicky vážná až depresivní kroboťárna tvářící se metafyzicky v kvartetu velkoměstských dětí, kteří v blížící se čtyřicítce zoufale hledají podstatu a ukotvení ve svých životech. Pokud se nyní či jste se potýkali s podobným životním zážitkem mohl by vás nepříjemně či příjemně oslovit. Vytknu dobře zvolenou roli čeřící vodu v podobě sexy Báry a poťouchlého Jardy Plesla, který stojí a padá s lešením u jeho bytu, navíc a bacha na to, protože tam hraje neznamená ještě, že je to skutečně komedie jak se píše vedle obrázku, tak tedy jak pro koho.. 60% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Já prostě Krobotův styl nemusím. Nejen, že ho většinou nepochopím, ale hlavně se mu ani nedokážu zasmát. On je to vždycky takový paskvil, že jsem na konci filmu ještě víc zmatená než na jeho začátku. Ale přece jenom mu vždy dám novou šanci, vlastně ani nevím proč. I když je pravdou, že v tomto případě jsem mu dala šanci převážně jenom kvůli Jardovi Pleslovi, který mě spolu s Bárou Polákovou v kině nakonec jako jediný udržel. Jeho vynikající herecký výkon mě dokázal obměkčit natolik, že jsem ochotná filmu dát dvě hvězdičky. Zbytek byla ale poměrně vcelku tragédie. Ze zajímavého námětu se vyklubal spíš nezajímavý film o ničem, a ještě k tomu jsem si musela většinu děje domýšlet, protože jsem některé chování postav nebo určité scény jednoduše nedokázala pochopit. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Film je často přirovnáván k Samotářům, jelikož řeší single třicátníky. Krobotův styl je ale zcela odlišný od Zelenkova. Ano, souhlasím, film neukrývá žádné skryté tajemství, pouze analyzuje situace, ale ani se hrdinům nevysmívá, sympatizuje se všemi i s jejich neschopností najíst si své místo. Není třeba žádné rádoby hlubokomyslné pointy, jde o atmosféru a tiché pozorování jedinců. Samotáři jsou založeni na vtipných hláškách, Krobot nic takového nepotřebuje - jako divadelníkovi mu stačí vystihnout situaci. Ale ano, Zelenku mám ještě raději než Krobota, o to se nepřu. Jen jsou to zcela odlišní autoři a nechtěl bych, aby Krobot točil jako Zelenka. Dodatek o kritice: česká filmová kritika je úsměvný spolek mudrců. V poslední době si usmyslela, že je zakázáno točit filmy s tzv. chcípáky. Proč by si měl ale tvůrce nechat diktovat, o kom bude točit? Navíc točí se filmy pro kritiku nebo pro diváky? Neexistuje nic jako téma, které je zakázané. P.S.: Zatímco Vložte kočku jako undergroundová kapela fungují skvěle, tak finální mix elektroniky a symfonie patří k tomu nejhoršímu, co na tomto poli vzniklo. Asi jako nějaký první pokus art-rockových onanistů ze 70.let, co si mysleli, že jsou druhý Pink Floyd. Ale bylo by nefér hodnotit celý film podle jedné nepovedené skladby. ()

Zaitsev 

všechny recenze uživatele

Je mi tolik, kolik mi je a vlastně je to od Miroslava Krobota přesně film cílenej nějak na můj věk i celkový vnímání světa kolem - teda podle mě. Jo, hodně se v tom vidím a tenhle režíjní styl můžu včetně detailů v dlouhým záběru. Je to smíchávání reality s poetikou..."platíš 180,-" :) Sám Krobot říká, že tak půlce se to líbit bude a půlce vůbec - tak jasně i to hodnocení tomu tady odpovídá. Pro mě po dlouhý době moc dobrej českej film. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ajajaj….asi po deseti minutách část mých smyslů přesunula svou působnost na displej mobilního telefonu a časem jsme u videí z Youtube skončili všichni. Dost možná moje malost zapříčinila, že jsem Krobotovu smyčcovou poetiku nepobral, ale za mne téměř nekoukatelná záležitost. Rafik vše shrnul do třech slov: „Nuda v Olomouci“ a mne nezbývá, než souhlasit s velkým „S“. Moc hutné, moc rádoby originální, moc nepoživatelné, moc hloubavé…….moc Krobotovské. Postavy, jejich problémy, jejich konání, jejich komunikace…..jejich všechno. Tohle šmidlání na intelektuální stránku ničeho opravdu není pro mne. ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě to. Pana Krobota mám rád, Díra u Hanušovic se mi líbila, ale Kvarteto mě míjí. Pomalé tempo filmu mi nevadí, pokud je film o něčem, co neznám, co mě zaujme. Tento film je ale opravdu o ničem, realisticky popsaní lidé, kteří nezaujmou, jejich problémy jsou fádní, a celý film jen čekáte.... a ono nic. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, že to bude film o muzikantech, ale to je téma jen čistě okrajové a nepodstatné.O čem však film je či má být, to mi zůstalo skryto. Chuť odejít z kina by měla znamenat velmi zlé hodnocení, ale přeci jen musím ohodnotit alespoň skvělou práci Matěje Kroupy, ať už jako autora, nebo jako supervizora, který se staral o to, aby herci vypadali, že hrají. To se dost povedlo, stejně jako herecké výkony - Plesl i Mělník jako vždy výborní. Co je to platné, když plytký příběh a marný vývoj dělá z filmu nepoužitelnou slátaninu... ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Svým pojetím to připomene Díru u Hanušovic. Poklidný děj, kdy se zdálivě nic neděje je zachován i zde. Hanušovice se mi ale líbily víc, tady to už do nudy sklouzávalo mnohem častěji. Je to vlastně trochu zbytečný film o čtyřech lidech hledajících štěstí, aby na konci zjistili, co jim to štěstí přináší. To závěrečné zjištění, že nejvíce šťastni jsou, když jsou spolu a mohou sdílet svou společnou zálibu, není nic objevného. Žádný zvrat v ději nečekejte, jen náznaky. A komedie? Pár vtípků se povedlo (vtipy o ovečkách nebo záchranná "akce" dvou policistů na lešení), ale je to spíše úsměvný film, než komedie. Jako v životě. Míru Krobota mám rád jako herce. To jeho úsporné herectví přináší humor jaksi nechtěně. V režii čekám od něj na nějakou pecku. Zatím točí jen dost zapomenutelné filmy. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Další film o ničem pana Krobota. Chtěl jsem dát jednu hvězdu, ale dvě hvězdy si zaslouží už jen za to, že si stále drží tak nízkou laťku a má svůj styl dlouhých pauz, záběrů na toporně stojící postavy, mlčící obličeje, nudné monology a scénář na jednu á čtyřku. Nikdo asi nedokáže lépe zfilmovat nudu než pan Krobot. ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Mirku Krobotovi vážně nepovedlo. Postavy tu chodí a mluví jak zombie, děj o ničem, scénář je opravdu strašný a hudba Piňoze tahala za uši. Moc mě to mrzí, zvlášť kvůli velké podpoře filmu, nádherným lokacím a hlavně skvělým hercům, kteří tady nemají absolutně co hrát. Postava Báry Polákové je vyloženě napřes... Úplně mě dodělávalo, jak tam všichni s gustem vyslovovali FUNÉS, i když se to samozřejmě vyslovuje zcela jinak. Ostatně, tato postava byla jediná sympatická a živá. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Ten film je úplně stejný jako herecké výrazivo jeho režiséra. Pokud si vybavujete Krobotovy role mlčenlivých, hustých a cynicky vtipných týpků, tak si zkuste představit, že tihle borci režírují film. A jelikož mám Krobotovy postavy rád, bavilo mě i Kvarteto. Dokonce jsem nadšený, protože na rozdíl od Díry u Hanušovic, mi tady ten styl mnohem více sedl a neodcházel jsem z kina s kyselou náladou. To, o co se Krobot filmem snažil, v podstatě popíše psycholožka v podání Lenky Krobotové na přednášce ke konci filmu .... definovat co je to štěstí a jak se jednotlivci snaží k němu dojít či si jej udržet. Podle mého trefil hřebíček na hlavičku, i když nevím kolik lidí to nakonec pobere. A herecky? Naprosto famózní! Dlouho jsem neviděl film, kde mi všichni herci připadali přirození a znalí svého řemesla. ()

kwaicheng odpad!

všechny recenze uživatele

Pyčovina vo debilech, který na prahu štyrycítky nevěděj co se sebou a žijnou v natvrdlym světě, vo kterym se režizér snaží vytvořit dojem, že je cool. ()

Reklama

Reklama