Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hráli jste někdy v kapele? Je to jako druhá rodina, s jejímiž příslušníky prahnete po štěstí a prožíváte nečekaná dobrodružství. Stejně jako usedá rodina zas a znovu u jednoho stolu, scházejí se členové kvarteta tzv. soudobé hudby vždy u dalšího koncertu. Poněkud nesourodá čtveřice v čele se solidně vyhlížejícím, avšak lehce sucharským Robertem (Lukáš Melník), jeho partnerkou atraktivní a rozháranou cellistkou Simonou (Barbora Poláková), extrovertním vtipálkem Tomášem (Jaroslav Plesl) a znalcem historie s přezdívkou Funés (Zdeněk Julina) spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Čas tráví i v legendární hospodě Ponorka v historickém centru svého rodného města, kam chodí také odvázaná „Batrflaj" (Pavlína Štorková) a „dvorní" psychoterapeutka kvarteta Sylva (Lenka Krobotová). Mezi hlavními hrdiny dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden neplánovaný večírek přinese jistou katarzi i radost a s ní vytoužený pocit štěstí. (Falcon)

(více)

Recenze (211)

kokofek 

všechny recenze uživatele

Zcela výstižná sonda do života třicátníků,kteří se potýkají se svou vlastní svobodou.Opět mě nezklamal Jaroslav Plesl. ()

tchempi odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych to v první minutě zapauzoval a pak na ten screenshot 90 minut zíral, měl bych z toho stejný zážitek jako při standardním dokoukání. ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Absurdní kolotoč s topornými a vyprázdněnými loutkami, které vedou stejně vyprázdněné a neživotné řeči. Čeho je moc, toho je příliš. Místo hraní v kvartetu by hrdinové stejně dobře mohli chodit venčit psy nebo pozorovat hvězdy ke stejnému pískovišti a nic by se nezměnilo - pouze finální zvrat by mohl dostat pravděpodobnější impuls... ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Tak po dvaceti minutách jsem měla pocit, že je to dlouhé. To není dobrý. A se závěrečnými titulky jsem se nemohla zbavit pocitu, že netuším co a proč jsem viděla. Bylo tam pár světlých momentů, nádherná pro mě nostalgická Olomouc a výborná hudba... ale suma sumárum to bylo spíš zlé a druhou hvězdu dávám s veeeelmi odřenýma ušima. ()

Joachim36 odpad!

všechny recenze uživatele

Sů z Olmíku, a musím téda říct, že hoodně nějaké procenta musím přidat k hodnocení. A je škoda, že nejde dát deset hvězd. Ve filmu jsem se úplně našel. Je to jak o mě a mém životě. A to mi je teprve patnáct let. Vždycky když přijdu k babičce na oběd na smaženou Olmu, a ona se mě ptá kdy budu mít děti a jestli jsem již trtkal, tak se cítím jako hrdinové tohoto filmu. Jediný rozdíl je, že oni asi trtkali (mezi řádky)... A Šaman v podání Jiříka Sováka... no to je prostě geniální!!!!!! GENIÁLNÍ!!!! Do ponorky chodíme s klukama taky na smaženou Olmu. Vlastně jenom jíme smaženou Olmu. Pijeme smaženou Olmu... a Šaman nám jí tam nosí. Tak proč se nezolmovat? Jsem z Olomouce. Je mi patnáct. Jsem z Olomouce. Je mi patnáct. Jsem z Olomouce. Olma, Olma, Olma, Olma z Olomouce, nejde to zastavit. Je to moc rozjetý. To už nikdo nezastavý. Všichni jsme z Olomouce. To ten film. Jsem plný, úplně plný dojmů. Jsem z Olomouce. Našel jsem se v tom. Jsem z Olomouce. Film roku. Každý z Olomouce by měl jet povinně do Olomouce ve Finsku. Občas mám pocit že mluvím finsky... nebo olomoucky. Jsem Fin. ()

Poza 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc jsem Krobotovi přál, aby se Kvarteto povedlo. Divadlo před kamerou o krátkém nahlédnutí do života obyčejně podivných lidí může spoustu lidí odradit svým unylým tempem a strohými dialogy. To by samozřejmě neznamenalo nutně problém. Mrzuté ale je, že se z toho mála prostě tentokrát pointa neuvařila a celý tichý film tak prostě vyzní do ticha... ()

Jevablo 

všechny recenze uživatele

Neodešli jsme z kina jen proto, že to bylo Kino pilotů a my tam byli poprvé. Film je zcela bezdějový, v televizi byste jej vypnuli po pěti minutách. Postavy otřesně nezajímavé nebo nesnesitelné (Poláková a její stylizované projevy - jinak jí mám rád). Plesl má být zřejmě úžasný, ale je to trapný pozér pronášející hovadiny bez hlubšího smyslu. Humor nula, drama nula. Závěr film nemá žádný, ale je to aspoň úleva. S Dejvickým divadlem tento "kus" nemá nic společného. Jediné, s čím to snese srovnání, je předchozí Mistrovo dílo, ale jdeme dolů, přátelé, dolů, jakkoli se to po Díře u Hanušovic zdálo nemožné! ()

Fracek odpad!

všechny recenze uživatele

V podstatě všechno nuda, dialogy, hudba, nájezdy kamerou, aby to bylo cool i pro natvrdlé, celé je to neuvěřitelná nezábava, asi jako těžký matoucí sen o ničem a nakonec je jeden rád, že má za kamaráda prostatu a probudí se .... ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Krobotovsky minimalistické. Film o lidech, kteří příliš neví, co vlastně chtějí a různými způsoby se snaží zaplnit prázdno svých životů. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Film o umělcích pro umělce (některé, abych jim všem nekřivdil). Příběh o ničem, navíc v tempu, které je opravdu pomalé. ()

thorax65 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem propadák, ale nakonec se z toho vyloupnul celkem slušný odpočinkový biják. Je to sice klon Díry, ale ústřední 2 protagonisté včetně pana Schmitzera to záhadným způsobem vyšvihli o štok výš. 70/100 ()

Sathine 

všechny recenze uživatele

Že já se vždycky na ty české filmy nechám přesvědčit a jednou za čas si je pustím... Myslím si, že zalíbení v tomto snímku najdou ti, kteří vyhledávají přesně takové "vernisáže", která se objevila ve filmu. Nepochopitelná, uhozená, ale někteří si v té bizarnosti libují. Já teda rozhodně ne, a proto se pro mě jednalo o hodinu a půl prosté utrpení. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Mám rád zvláštní kousky, mimosky. Ale tohle kvarteto šeptajících huhňalů mne vůbec nenadchlo. Přemýšlím, jestli už nejsem z muziky nahluchlý nebo kdo tohle nahrával a míchal, že tomu nebylo místy (a že těch míst bylo) rozumět.... Bylo, nebylo... rozumět... a nejen sluchově, nýbrž i .... prostě nechápu. ()

Berta 

všechny recenze uživatele

Musela bych mít v životě obrovskou nudu a emoční vyprahlost abych mohla zabít tento stav ještě větší nudou a emoční vyprahlostí.Neboli ztratit čas sledováním tohoto filmu je naprostá škoda. Je to film k zamyšlení nad smyslem a cílem života. Ale zde by se mělo hodnotit zpracování a námět. Ale i tak mi přijde že od nadprůměrných herců - osobností se chtěl podprůměrný výkon. Tedy za mne jedna hvězda, ale spíše za to, že se dokázali herci naučit hrát na hudební nástroje. ()

gatuso 

všechny recenze uživatele

Hodne velka slabota. S ohledem na to ze, stejny tvurce natocil skvely serial Hotel Ctvrta hvezda... Pouze audiovizualni slozka filmu a kulisy nocni Olomouce staly za neco.... ()

Reklama

Reklama