Reklama

Reklama

The X Factor

(pořad)
  • Slovensko X Factor Veľká Británia (více)
Reality-TV / Hudební / Soutěžní
Velká Británie, 2004, 448x60 min

Účinkují:

Simon Cowell, Cheryl, Sharon Osbourne, Dannii Minogue, Tulisa Contostavlos, Kelly Rowland, Beyoncé, John Legend, Mariah Carey, Nicole Scherzinger (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Britská hudobná súťaž X Factor je najväčšou a najúspešnejšou televíznou šou v Európe. X Factor UK je britská hudobná súťaž, ktorej cieľom je nájsť nové spevácke talenty. Zároveň je najväčšou televíznou hudobnou šou v Európe, mimoriadne obľúbenou medzi mladými ľuďmi, ktorí bojujú o účasť na početných kastingoch, ale aj medzi televíznymi divákmi každého veku. (TV JOJ)

(více)

Recenze (30)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

České pěvecké soutěže mě s výjimkou první řady SuperStar moc nebavily. Když jsem se tedy přestěhovala do Skotska, několik let spokojeně ignorovala všechny podobné britské pořady, myslíce si, že jejich kvalita bude také poměrně pochybná. Pak jsem ale jednoho večera na ITV zhlédla část jedné epizody X Factoru a od té doby jsem se stala relativně stálým divákem. Tahle britská show je totiž ve všech ohledech profesionální. Osvětlení a design pódia se prizpůsobuje každému soutěžícímu podle jeho představ. Zvukaři svou práci odvádějí bez chyby. Kostyméři se nesnaží potlačit osobní styl a identitu vystupujících. Porota je při hodnocení slušná, přímá a klidná a je si vědoma toho, že její úlohou je hlavně konstruktivní kritika. Moderátor na pódiu není proto, aby svými vtipy zaplácal třetinu vysílacího času, ale čistě proto, aby uvedl další vystupující. A co je nejdůležitější, vystupující, kteří se dostanou do živých kol, umí většinou zpívat, takže porota nehodnotí to, jestli píseň zněla falešně, ale to, jak přirozeně vystoupení působilo nebo jak autenticky celé podání znělo. A tak zatímco české hudební soutěže vymrštily na hudební scénu pouze Anetu Langerovou, finalisti britského X Factoru mají roky po své účasti v projektu poměrně slibné kariéry: důlazem budiž třeba Olly Murs, One Direction nebo Leona Lewis. A pokud mi stále nevěříte, že britský X Factor je o několik levelů výše než český, podívejte se na vystoupení některých finalistů během právě probíhající desáté řady. Tady máte třeba Rough Copy, Nicholase McDonalda, Luka Frienda a Sam Bailey. ()

Pavka5 

všechny recenze uživatele

Mám ráda talentové soutěže, které mají úroveň a v Anglii mají sakra talenty!!! =) Moji oblíbenci, které poslouchám jsou Leona Lewis a Olly Murs. Další oblíbení finalisti byli Matt Cardle a Joe McElderry. Tenhle rok se mi zatím líbí Janet Devlin a Amelia Lily, na víteěze tipuju Janet nebo Misha B. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad (Soutěž / Reality show). Kvalitou určitě lepší než česká verze.| Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 55% (2*) | ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu reality show s atmosférou! Každá řada je jinak kvalitní, ale celkově je to moje nejoblíbenější pěvecká reality show... :) ()

JoseBenes 

všechny recenze uživatele

Předchozí série jsem nesledoval, ale tahle poslední mě uchvátila...každý z těch finalistů by u nás byl TOP star. A když se do finále nedostal můj favorit Danyl Johnson, nechápal jsem to. Považoval jsem ho za nejlepšího zpěváka, ale musím přiznat, konkurence byla velká a navíc se sešly odlišné typy. Ze svých nejoblíbenějších jmenuji Danyla, Lucie Jones, Jamieho "Afra" a Stacey. Ostatní taky zpívali skvěle. ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Koncept obecně je výborný, ale začne upadat všude tam, kde to Cowell přenechal jiným. Jasně a s obřím náskokem vede Británie, pak dlouho nic, pak Austrálie, občas se vzchopí USA a ty odpadky, co vytvořili u nás, to už nestojí za zmínku. Každopádně britská verze je boží a, když právě běží, napjatě koukám na každý díl. Tohle je stránka britské verze, proto 5*. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

X Factor byl udělán skvěle marketingově. Celkově ale tenhle typ reality-show vůbec nemusím, navíc je toho Česko v poslední době silně přesyceno. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Celkově ty X-factory moc nemusím a stačí se mi podívat jen na některé kousky na netu (a to jen, když se fakt nudím). ALE! Díky britskému X-F se na scéně objevil zlatíčko Olly a navíc X dokázal vytvořit mánii, jakou svět už dlouho nezažil díky 1D. A po koncertě Jamese musím opravdu X factoru vzdát hold, protože bez něj by byl hudební svět o jednoho talentovaného sympaťáka ochuzen. Něco na tom asi musí být, ne? Pozitivem pro mě byl odchod Simona. Gary Barlow se dokázal rychle adaptovat a s ním mi to přijde najednou o několik tříd lepší. Ne každý musí být katem, aby vzbuzoval respekt. Nakonec to se mnou dopadlo tak, že od 8. série se na to dívám více méně pravidelně (i když třeba se čtyřměsíčním zpožděním a rozhodně si nemyslím, že se mám za něco stydět. Proč se příští rok vrací Simon!? :/ ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se mi příčí jakákoli česká show, tak naopak originální britské formáty Simona Cowella mě prostě vždycky donutí fandit těm, kteří se vyhrabou kdesi z nějakého supermarketu, aby povstali před tisíce diváků a zazpívali za šíleného křiku celého publika a korunoval to neskutečný pláč všech =D. Britové prostě tohle umí, aniž by to sklouzlo do nějakého kýče a Simon ví, jak se stát jedním z nejbohatších lidí v hudebním průmyslu a není mu to málo.., vloni nám vyrazil do USA a zase X Factor posunul někam dál.. To, co drží tuhle show pomalu desátou sezónu je fakt, že to nikde nezaostává a důkazem toho, že většině diváků se to pořád ještě neomrzelo. Porota je skvěle obměňovaná, i díky americkým hvězdám (Nicole Scherzinger mě mile překvapila již v loňské americké verzi), live přenosy mívají skvělé hosty (např. nezapomenutelný Bruno Mars), celé se to někdy nese v příjemném vtipkování, někdy jde dokonce i o život /čím větší země, tím více exotů =D/ a někdy je to dost smutné, jak ostatně nádherně poznamenal Simon: „Sometimes I hate my job..., now I love my job“.. Loňskou sezónu jsem byla trochu v rozpacích, kdo nahradí věčně přísného Cowella, kdo by mohl být hoden jeho křesla ;D, ale on má geniální čuch, takže nemohl nahmátnout lépe než Garyho.. a Gary Barlow je prostě třída, že? 8) A poslední neméně důležitý fakt je ten, že v tom je pořád ten zásadní smysl.., že každý má nakonec velkou možnost stát se opravdou (bohatou :P) hvězdou... ()

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Britové tohle fakt umí!!!! The X factor 2009 - pět hvězd!!! (I když jsem nejvíc fandila Stacey - luxusní hlas a osobnost). Musím říct že Britský X factor fakt stojí za to, umí udělat atmosféru, hudba zní skvěle, porota je super, prostě WOW!!! :D Hrozně se mi líbí že tím žije celá země (a několik jedinců z jiných zemí) :) GO SIMON GO!!! :D ()

lu-cinka odpad!

všechny recenze uživatele

v Anglii jsem se dívala na x-factor i na superstar. A nebavilo mě to stejně tak, jako kdybych na to koukala v Čechách ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

Úroveň anglických talentových show je božská. Co se týká X Factoru, tak do světa pop music vytáhl mnoho hvězd, o kterých je slyšet a hlavně jejich muzika je slyšet. Samozřejmě jich mnoho upadlo do zapomnění, ale mnoho jich slavilo úspěchy doma, ale i někteří dokázali překročit hranice Ostrovů a zasáhnout celý svět. ()

OlushQa 

všechny recenze uživatele

Britský X Factor se nedá z naším vůbec srovnávat. Díky tomuto X Factoru vznikla moje nejoblíbenější hudební skupina One Direction. Porota naprosto výborná, hlavně Simon Cowell. ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Simon Cowell rulezzz:) Britský X-Factor je naprosto geniální záležitost, porovnávat to s tou naší sračkou je jako srovnávat Michaela Baye s Uwe Boylem... ()

Reklama

Reklama