Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Česko Tři mušketýři: Mickey, Donald a Goofy (více)

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Mickey, Donald a Goofy jsou pouze bezvýznamnými pomocníky, ale sní o kariéře pravých mušketýrů. Život se jim úplně změní ve chvíli, kdy jednonohý kapitán mušketýrů Pete připravuje strašné spiknutí. Chce odstranit princeznu Minnii, jedinou myš v království, která mu stojí v cestě k trůnu. A aby měl ulehčenou práci, udělá z našich přátel princezniny stráže. Jenže Mickey, Donald a Goofy nejsou zrovna příkladem neohrožených hrdinů, ale spojí své síly a připraví Petovi nemilé překvapení. Jinak to ani nemůže dopadnout, když jeden bojuje za všechny a všichni z jednoho! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Gemini 

všechny recenze uživatele

(Bohužel) typicky Disneyovsky pojatá splácanina, jejíž jedinými klady jsou krásně čistá a pečlivá animace (aby taky ne, když třeba celý zámek ve Versailles obývají jen princezna Minnie a dvorní dáma Daisy, a nejvíc postaviček na obrazovce je ve chvíli, kdy naklonovaní mušketýři - podle vzhledu Goofyho bratranci - nacvičují přesně tytéž pohyby;)), a porůznu použité slavné melodie klasické hudby - pozor, včetně Pirátů Z Penzance od Gilberta a Sullivana. Což ale vzhledem k ostatnímu vnímám jako pokus o lacinou výmluvu "kultura, takže výchova, takže když proti nám něco máte, tak jste zlí a oškliví":) A pak je tu vlastně ještě libozvučný český překlad, protože třeba duet Goofyho a Clarabelle na Habaneru z Carmen s textem "ty spoutáváš mě řetězy, jsem blázen do tvé krásy hovězí" je legendární:) Ale jinak... tři mušketýři tu jsou exploitováni čistě jako dárci klobouku pro (jak jinak, nebohého sirotka) Mickeyho, aby mělo nějaké opodstatnění zasazení příběhu zhruba někam do doby skutečných Tří Mušketýrů. Což není tak docela pravda, protože Pete drandí Slují Krále Hor (tedy vlastně zlosynským doupětem skrytým v dolech pod mušketýrskou akademií;)) po horské dráze na jakémsi elektrickém skútru, varování obstarávají majáky a houkačky, důležitou rekvizitou je sejf z 20. století (aby mohl být pronesen "humor" na téma "keep safe" vs. "keep in safe"), král Pete má neónový poutač a tak podobně. Další ťafkou je, že celá pohádka se odehrává jako četba comicsu v televizním přenosu ála průkopnická padesátá léta, kdy bohužel koncept filmu ve filmu není dodržován, protože vypravěč se stává aktérem a tak podobně. A pak se tu ještě bez ladu a skladu míchá typická rozjuchaná animovaná groteska s tím, že se celkem dramaticky (skoro) sekají hlavy gilotinou nebo (skoro) umírá. Výsledkem je jakoukoliv jednotu postrádající bordel, který nutno přiznat konečně uznává, že Donaldovi není rozumět ani slovo:), tedy pardon, který se alespoň drží myšlenky, že nejdůležitější je bít se "jeden za všechny, všichni za jednoho". Jediné štěstí je, že to má velmi těsně přes hodinu... A do toho ještě těsně před dopsáním komentáře zazvoní u dveří Jehovisti - zkuste popřít, že to je znamení:) 40% ()

T2 

všechny recenze uživatele

toto sa nevyrovná starým časom, je tam cítiť až moc novotu, modernizáciu, nemá to ten správny nádych starých uletených a zábavných animákov /40%/ ()

monolog 

všechny recenze uživatele

To, že Disney přestane kreslit filmy starým způsobem je podle mě to nejhorší rozhodnutí v jejich historii, protože žádný 3D postavičky prostě tak příjemný a roztomilý být nedokážou (to je vidět na všech těch posledních filmech jako Madagaskar, kde zvířata vypadají spíš jak zlej sen). Navíc si nedovedu představit některou z těchto postaviček trojrozměrnou. To je jako trojrozměrnej Homer, kterej byl věru strašnej. Tím pádem pravděpodobně se už s nimi spíš nesetkáme. Co se týká tohoto filmu, je to zábavná vzpomínka na dobu, kdy nedělali desítky projektů určený pro nejmenší diváky a navíc jen na video. Děj je moc infantilní a plytkej a neoriginální, postavy nejsou nijak propracovaný a Dumase se to nedrží vůbec nijak. Nejvíc mě rozesmálo, když kolem Mont Saint Michel bylo tolik vody (a cesta od něj trvala do Paříže pár hodin na jednom koni), že do ní házeli svázaný nepohodlný lidi. Ve skutečnosti by se tam člověk utopil v pohyblivých píscích. Ale i přesto všecko je to zábavná pohádka, klidná jenoduchá oddechovka na víkendová odpoledne. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Možná budu vypadat divně (no a co), ale po dvojím shlédnutí v rozmezí 24 hodin musím říct, že tohle je skoro dokonalé. Snad nejlepší zpracování Dumasova tolikrát profláknutého příběhu. Má to cca 70 minut, je tam Mickey Mouse, a ta hudba... Teď vážně. Dlouho mě žádný animák nedokázal takhle přikurtovat ke křeslu... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je strašně blbý a strašně slabý, ale pak jsou tu ty písně, které si můžete vyslechnout, a ty se prostě povedly. Jasně, jsou převzaté a předělané, ale stejně tam sedí. Pak mám také rád disneyovskou animaci, ta mi jednoduše sedí a v tomhle se mi prostě líbila. I tak to ale tenhle relativně krátký animák nedotáhne dál než na průměr. Dějově je to takové zbytečně překombinované a nakonec vlastně o ničem. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pro starší pěti let asi téměř nekoukatelná animovaná ptákovina. Jsem velkou fanynkou Disneyho, ale zpracování legendárního Dumasova příběhu není příliš povedené. Otravovaly mě písničky, iritovalo mě Donaldovo nesrozumitelné kačeří drmolení, nebavil mě příběh. Jednou a dost. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Kapitán Pete má tři důvody proč nemohou být naši hrdinové mušketýři. Donald je zbabělec, Goofy je hlupák a Mickey moc malý. Přesto z nich udělá mušketýry princezny Minnie, protože si je jistý, že se tak jednoduše dostane na královský trůn. Naši malí hrdinové ovšem plně prokáží heslo jeden za všechny, všichni za jednoho. Odměnou jim všem je nejen velké přátelství, ale pro každého také jeho vytoužená milá. Krásné zpracování Dumasova románu, i když si vyloženě razí svoji cestu a originál moc nectí. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, nic přelomového to nebylo. Ale na druhou stranu je tady na nějaké (příjemná věc) hodině shrnuto všechno, co tak Dumas zamýšlel ostatním předat. Navíc je to veselé, zábavné a jsou v tom hezké klasické melodie. Přínos je samozřejmě diskutabilní, ale na jednorázové pobavení je to optimální. 70% ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Mickey, Donald a Goofy - nejlepší verze tří mušketýrů. 4* a velmi krásná pohádka kterou mám shlídnutou několikrát dokola. ()

Faramir 

všechny recenze uživatele

Dovolím si nesouhlasit s časově předešlým komentářem: dospělým se to může líbit až na 5*. Jen je potřeba být i v 46 tak trochu dítětem, nehledat v předělaných textech známých skladeb umění, ale zábavu a samozřejmě mít rád klasické dysneyovi postavičky. :-) ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Na tom se dalo alespoň zasmát a pobavit. Což o většině hraných filmů s tímto námětem nelze říct. ()

efko 

všechny recenze uživatele

Mušketiersky príbeh z Disneyho štúdií... V porovnaní s ostatnými animákmi súčasnosti, tento ešte klasicky kreslený film pokuľháva najmä po stránke jeho technického prevedienia. Napriek tomu je príjemným príbehom nielen pre deti, ale pre všetkých (aj dospelých) fanúšikov týchto kreslených hrdinov. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

rozhodně dosud nejslabší mnou zhlédnutý produkt studia Disney, nezajímavá variace na známé téma, postrádající skutečně zajímavý příběh, natož (podle distributora břitký) humor, znásilňováním známých melodií z vážné hudby se mi tvůrci navíc opravdu nezavděčili... ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Řekněme že to není až zas tak dokonalý filmík, ale taky řekněme, že znám jednu nejmenovanou čtyřletou osobu, která bez tohoto filmu nedá ani ránu. Já kdybych to hodnotila za sebe, nedala bych tomuhle filmu víc jak hvězdičku, protože kraví verze Carmen má sice možná něco do sebe, ale přeci jen to není zrovna můj šálek čaje. Ale jelikož musím uznat že tenhle film je mého malého brášky skoro nejoblíbenější ze všech, nemám to srdce, a snad ani to právo soudit to takto urážlivě. Když vidíte malé děti jak hltají dětské filmy, mám takový pocit že by se to mělo hodnotit podle nich, protože jim byli tyto příběhy určeny, a ne nám, cynickým a znechuceným post infansům. Pro nás jsou tu všichni ty superhrdinové, a všechny ty pseudointelektuální dramata, a samozřejmě přeslazené romantické komedie plné umělé dokonalosti a sentimentality. Ale zpět k filmu, tohle je srandička přesně pro intelektuální úroveň mého malého brášky, a tak to má být. Víc nic. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Dětem se to líbilo a já přepnula mozek na "standby" (přičemž tento režim je možný pouze za předpokladu, že netrpím jako v případě Mickeyho Klubíku). ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Jasný dôkaz toho, že Mickey a jeho partia sú stále vo výbornej kondícii napriek tomu, že človek ich veku by už dávno poberal zaslúžený dôchodok. Myslím, že títo Traja mušketieri naozaj zábavní, hoci majú so svojou predlohou spoločný asi len názov. A veľmi sa mi páčili prepracované verzie klasických hudobných skladieb, ktoré naozaj stoja za posluch. ()

Reklama

Reklama