Reklama

Reklama

Snílek

  • Slovensko Snílek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ben Crane (Kurt Russell) kdysi býval skvělý žokej. Dnes však svůj talent marní trénováním jiných. Soñador – zvaný Sonya - byl skvělý kůň, jehož slibnou kariéru na závodní dráze zastavila zlomená noha. Pro svého majitele se rázem stává úplně přebytečný, a tak ho jako odchodné dostává Ben, který byl shodou okolností zaměstnancem stejného muže. Teď bude záležet na nezměrné trpělivosti a odhodlání Benovy dcerky Cale (Dakota Fanning – Šarlotina pavučinka), jestli se podaří tyhle dvě zlomené duše dát dohromady při honbě za zdánlivě neuskutečnitelným cílem: vyhrát dostih Breeders Cup Classic. Pomoc nemocnému koni se tak ve skutečnosti stává pokusem o uzdravení vlastní rodiny. Podaří se takový obrovský zázrak uskutečnit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $32,751,093Tržby Celosvetovo $38,741,732Tržby za predaj DVD v USA $28,018,612 //počet predaných kusov 1,602,512║ Klasický rodinný film s množstvom známych tvári a na prekvapenie ani jedna sa v tomto počine nestráca a v rámci možností funguje pre dej a povyšuje ho do radov tých konzumnejších. Najlepšie chvíle nám ponúka záverečný dostih, ten mohol byť kľudne o pár minút dlhší, lebo to čo nám režisér John Gatins ponúkne je zvládnuté strhujúco a priam cítime ten dupot koní na vlastnej koži, len škoda že ten dostih prebehne rýchlejšie než sa z neho stihneme poriadne nabažiť. "Slušný priemer čo neunudí a poslúži ako kľudná oddychovka." /60%/ ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příjemné to, ano, jenže svou nucenou infantilitou. Na všechno je tu nahlíženo z dětské perspektivy, až na jedno menší škobrtnutí tenhle snímek neobsahuje ani jeden jediný beznadějný moment. Téměř každá překážka se během chvíle sama vyřeší, problémy jako by neexistovaly. Disfunkčním dojmem působící rodina funguje výborným dojmem a splnění snu je téměř na dosah. Dreamer běží jak po másle, doslova. Klidně se na něj můžete za pár dnů podívat znovu, neboť v něm není moc momentů, které by stály za zapamatování. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný odpočinkový film, ale chvílemi mě celkem nudil. A nemůžu si pomoct, ale Kurt mi pořád víc sedí do role někakého hezky zkorumpovaného hajzla s drsným slovníkem... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pohodový rodinný film, který mě zahřál u srdce. Bylo mě jasný, jak film bude probíhat, ale přesto jsem byl přikován a bedlivě jsem sledoval tento poutavý příběh, který mě velice potěšil. Nic nového pod sluncem, ale za tu příjemnou atmosféru a obsazení hodnotím 4 hvězdičky... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom slusny snimok, aj ked chvilkami bol aj nudny. Od Dakoty Fanning som cakal pri zraneni kona trosku väcsi herecky koncert, ako som bol na nu zvyknuty vo filmoch MUZ V OHNI alebo vo VOJNE SVETOV, ale potom to uz zvladla celkom fajn. Film, ktory by sa dal prijemne zhliadnut v nedelu popoludni.......21.03.2008 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Průměr se vetřel všude kam jen to šlo. Jen neskutečný naiva by si mohl myslet, že klisna, která si zlomí před půl rokem nohu nemůže vyhrát největší dostih v Americe. Mrzí mě že Kurtík musel v té době brát i tyhlety role :( Dakota je opět chodící příšernost. 40% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný snímeček, kterým nedělní odpoledne rozhodně nezkazíte. Dobře hrající Kurt, Dakota i Kris. Mimořádně dobře herecky obsazeno, možný důvod jisté kvality. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +skvělá Dakota Fanning, je to pěkný rodinný film, má příjemný příběh, dobrou hudbu i obsazení, dojemné finále -pomalejší rozběh, český dabing mi k herům moc nepasuje/// Další film z koňského prostředí. Tentokrát víc rodinný, než dramatický. Na to jsem si však zhruba po třetině snímku zvykl a ve finále si ho náramně užil. Film stojí za to vidět už jen kvůli hercům ale i bez nich by toho snímek hodně nabídl. Takto je to však jasná volba./// Celkem 80%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa človek na film pozerá ako na rodinný a neočakáva ťažkú, hlbokomyselnú drámu, tak rozhodne zaujme. Ide o také milé, príjemné pohladenie na duši. Dialógy síce mohli byť menej klišoidné a trochu viac inteligentnejšie, ale emočná stránka našťastie aj tak prevyšuje. Občas poteší vidieť, že sa niekomu niečo podarí a že sa všetko na dobré obráti. Je tu veľa pozitívnej energie, a tej nie je nikdy dosť. 70/100 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Milý rodinný film, který má sice okoukaný příběh, ale zajímavá sbírka herců vás moc nudit nenechá. Jako oddychovka na dopoledne je to fajn. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další z řady dětských/rodinných filmů na nedělní dopoledne/odpoledne, kdy si chcete zpříjemnit čas nějakým hořko sladkým příběhem, který je protkán strastmi hlavních hrdinů, ale který nakonec vyvrcholí v očekávaný happyend. Kurt Russell si pro změnu zkouší dramatickou roli otce malé Cale, která se zamiluje do zchromlého koně. Určitě snímku přidává fakt, že je film podle skutečných událostí, tedy můžete v závěru klidně pustit stavidla a vybulet se jako malé dítě, protože tento není výplodem choromyslných scénáristů. Vhodný pro malé slečny, které tíhnou k osedlaným snům a maminky, které potřebují ono dítko zabavit a k tomu jako bonus příjemnou kulisu k žehlení. Mužům spíše nedoporučuji. 50% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typický rodinný průměr o tom, že rodina musí držet pohromadě a naděje umírá poslední. Ideální na sobotní dopoledne trávené s rodinou. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Naprosto naivní dívčí drama. Už jen začátek filmu a slova Kurta Russella typu "jsou to lidi a mají jména!".. což byla reakce na Větu Davida Morse "Odvezte si ty Mexičany". Nejsou to pochopitelně přesné citace, ale někdy jsem jako divák až styděla jak strašně moc sladké, růžové a cukrové to je. Brrr.. potřebuji si dát něco pořádného. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Komu by sa nepáčil film o koňoch? A kto by už odolal dievčatku a jej koníkovy? Snílek, podobne ako Phar Lap, stavia na kráse a majestátnosti koňí, športe kráľov a skutočnými udalostami (i keď neviem do akej miery). Snílek tu však zapája sentimentálnosť v podobe vynikajúco harajúcej Dakoty Fanning, či dojímavý scenár akým je citový návrat otca ku svojej dcére bez ohľadu na finančnú situáciu. Krásne prostredie, vnímavý príbeh a srdcervúca hudba robia z filmu príjemnú záležitosť pre celú rodinu, kde si každý člen príde na svoje. Dokonca pár vydarených fórov vás donúti vytasiť aj zuby. Heroický záver tak, ako to máme všetci radi dosiahne to, že film si veľmi radi pustíte znovu. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Není to tak umně natočené jako legendy podle skutečných příběhů PHAR LAP nebo SECRETARIAT, ale tento film má dvě věci, které ho vyzdvihují. Ačkoli je Dreamer opravdovým příběhem pouze vzdáleně inspirován, má sympatické herce a to všechny, druhá věc je krásná atmosféra. Nádhera. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

78 % - Ano, klasický příběh o cestě outsidera přes všechny překážky za neuvěřitelným cílem. Ale taky metafora snů, kterými děti na rozdíl dospělých dokážou žít a při prvním stínu pochybností všechno hned nevzdávají. Tahle dětská snivost ve většině dospěláků vyhasla a třeba právě takovýhle film ji může trochu rozdmýchat. A nemusí to být sen o vítězství na dostihu, jde o drobnosti, na které člověk rezignoval a přestal se o ně snažit... Co? Že ne? To je právě ono... :-) Přiznávám, že tenhle film mi v noci z 2. na 3. února 2007 sedl přesně do nálady :-) Dakota Fanning byla skvělá, nijak mi nevadilo, že měla moc dospělácké názory, podala to naprosto přesvědčivě a emocionálně. Týhle holce věštím skvělou budoucnost. Kurtu Russellovi taky podobné role sedí víc, než snaha vycucat ze sebe zašlého akčního hrdinu a snažit se uprchnout z obráceného Poseidonu :-) ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Na odpočinek výborný, ale nebýt to v tv, tak sám bych si to asi nepustil. Nicméně se to vcelku povedlo, Kurt mi zde docela překvapivě i sedl do své role. ()

Reklama

Reklama